עבור לתוכן

החלפת לוח אם במחשב עם WINDOWS 7 OEM; מה עושים?

Featured Replies

פורסם

אני הולך להחליף את הלוח אם אצלי במחשב. הלוח הוא ASUS P8P67 PRO. הינכם ודאי יודעים מדוע אני צריך להחליף אותו.

המצב של הווינדווס הוא כזה… זהו WINDOWS 7 PRO 64BIT OEM ENGLISH.

התקנתי את מערכת ההפעלה בפעם הראשונה לפני כ-חודשיים. כעבור 3 שבועות ביצעתי רישום (הפעלה) טלפוני. המחשב עוד לא היה מחובר לאינטרנט. התקשרתי, הזנתי את הקוד למערכת, והזנתי את הקוד שקיבלתי בחזרה אצלי במחשב. יש לי את הקוד רשום. אחרי כ-שבועיים מחקתי לגמרי את הכונן ועשיתי התקנה חדשה. לגבי הרישום עוד לא עשיתי דבר. מדי פעם המחשב מבקש שאני אבצע ACTIVATION.

אתמול גיליתי שהלוחות המתוקנים הגיעו לארץ ומבחינתי זהו הזמן האידאלי להחליף את הלוח, מפני שרק התחלתי לסדר את המחשב הזה ואני לא אבכה אם אני אצטרך למחוק את הכל ולהתקין מההתחלה. איפה עומדת הווינדווס בכל הסיפור הזה? לפי מה שראיתי, לא צריכה להיות בעיה בלהחליף את הלוח לאותו דגם. כיצד עושים זאת בצורה הנכונה?

אני צריך לפנות למיקרוסופט? להוכיח להם שהחזרתי את הלוח הדפוק וקיבלתי בדיוק את אותו הדגם? ומה הם עושים אז? פשוט פותחים שוב במאגר הנתונים שלהם את הווידווס שלי ומאפשרים לי להירשם עם הלוח החדש?

חשבתי פה על משהו… הרי לא עשיתי הפעלה (אם ככה זה נקרא בעברית) להתקנה הנוכחית ולא עשיתי שום עדכונים לווינדווס דרך האינטרנט… אולי אני פשוט אוכל להפעיל את הווינדווס אם הקוד שכבר קיבלתי? נראה לי שאני חולם אבל הייתי חייב לשאול. הקוד שסיפקתי למערכת הטלפון, כנראה, הופק בין היתר ממספר הסידורי של לוח האם. המערכת אישרה את הקוד והחזירה לי קוד אישור שהמחשב אצלי קיבל אותו. מיקרוסופט לא פראיירים, לפחות בקטע הזה.. אני מניח שאם אני אנסה לעשות את אותו הדבר כשהווינדווס רצה על גבי לוח אחר (אפילו שהדגם זהה) אני כבר לא אקבל את אותו הקוד.. והקוד שקיבלתי בטלפון כבר לא יעבוד…

אז למי אני פונה? אני צריך להחזיר את הדיסק? אני כנראה הולך לשלוח את המחשב לחנות שקניתי אותו ממנה והייתי רוצה גם על הדרך לשלוח את הווינדווס (אם יש צורך).

פתחתי גם ת'רד חדש בפורום לוחות אם ומעבדים. הייתי שמח אם מישהו היה מגיב בהקשר למה שכתוב שם.

פורסם

ל-Windows 7 (וגם Vista) יש HAL (Hardware Abstraction Layer) הרבה פחות "רגישה" מזאת של XP.

בחלק גדול מהמקרים ניתן להחליף לוחות בעלי ערכות שבבים שונות והמערכת עדיין תעבוד. כשאתה מחליף ללוח בעל אותה ערכת שבבים הסיכוי שהכל יעבוד כמו שצריך בלי שום פעולה נוספת מצדך הוא גדול עוד יותר.

גם אם תצטרך לבצע אקטיבציה חדשה לא צריכה להיות בעיה גדולה. אם האקטיבציה דרך הרשת או דרך המענה הטלפוני לא עובדת, תתקשר ל-MS, שוחח עם נציג ותבצע אקטיבציה בעזרתו. מהניסיון שלי הם ממש לא מערימים קשיים בנושאים כאלה.

פורסם
  • מחבר

כן, ראיתי בהרבה פורומים בחו"ל שמיקרוסופט לא עושית חיים קשים בקטע הזה. לא הייתי בטוח לגבי מה שקורה עם זה בארץ. טוב לדעת שהמצב הוא דומה. תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים