עבור לתוכן

גונבים לי דואר מהתיבה (בניין משותף) - איך תופסים את הנוול?

Featured Replies

פורסם

דווקא נראה לי הכי הגיוני לכתוב את המילה "נוול".

כי א. המילה פנויה לגמרי.

ב. נבל אפשר לבלבל עם כלי הנגינה.

ג. משמעות ההקשר הויזואלי בין מנוול ל"נוול" יותר מתאים (ואפילו תורם) מאשר ההקשר של נבל ל"נוול".

אני בעד לקחת יוזמה ולהכריז על האיות למילה "נוול" כאיות הנכון.

לא תמיד צריך לחכות לאקדמיה ללשון.

מה יגיד על זה אליעזר בן יהודה...

פורסם

יכול להיות שאתה צודק בהחלט ויש מקום לשקול הכנסת מילה זו למילון

אבל לענייננו כרגע אין מילה כזאת

פורסם

מי מחליט אם יש או אין מילה כזאת ?

אליעזר בן יהודה בטוח לא חיכה לשפה העברית שתופיע מעצמה.

אני החלטתי שיש כזאת מילה ושזה הגיוני לגמרי ועדיף על האיות הקודם.

פורסם

האמת שיש גוף שמחליט, הוא נקרא האקדמיה ללשון העברית. יש לה אפילו אתר אינטרנט (לא רע בכלל) שאתה יכול לשאול בו שאלות בנוגע לשפה ואף להציע רעיונות חדשים. אני אפילו אחסוף לך את הטרחה של להכנס לגוגל:

http://hebrew-academy.huji.ac.il/Pages/default.aspx

פורסם

והינה עוד ת'ראד שהוסט מהנושא המקורי, נכנס לסטטיסטיקה.

dadd10473d17c5b1e58bf2165bccaaf01224223697_full.gif

פורסם

האמת שיש גוף שמחליט, הוא נקרא האקדמיה ללשון העברית.

האקדמיה ללשון העברית היא גוף מטומטם וחסר כל שכל ישר, שפועל בצורה מקובעת ומיושנת שמבישה כל בר דעת.

http://eincyclopedia.wikia.com/wiki/%D7%94%D7%90%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%99%D7%94_%D7%9C%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7%9F_%D7%94%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA

תפקידים רשמיים

אף אחד מתפקידים אלו לא באמת מביא תועלת לאף אדם. שני הסעיפים הראשונים הם אותו דבר במילים אחרות והסעיף השלישי חסר טעם- כל שפה מתפתחת בעצמה ללא אקדמיות למיניהם.

הפרדוקס

הפרדוקס הגדול הוא העובדה שהאקדמיה לא המציאה לעצמה שם עברי. היא עדיין קוראת לעצמה בשמה הלועזי "אקדמיה", במקום לתרגם את המונח למשהו יותר עיברי כמו "מִלְמָדָה" או משהו בסגנון. הם מסבירים את זה בכך שכולם משתמשים במילה "אקדמיה" למוסד ללימודים גבוהים, וזה נכון. הטיפשות היא בכך שכולם משתמשים במילים כמו "אינטרנט", "אופוזיציה", "פרדוקס", "שמפו" וכדו' ללא שום בעיה.

פורסם

הפרדוקס

הפרדוקס הגדול הוא העובדה שהאקדמיה לא המציאה לעצמה שם עברי. היא עדיין קוראת לעצמה בשמה הלועזי "אקדמיה", במקום לתרגם את המונח למשהו יותר עיברי כמו "מִלְמָדָה" או משהו בסגנון. הם מסבירים את זה בכך שכולם משתמשים במילה "אקדמיה" למוסד ללימודים גבוהים, וזה נכון. הטיפשות היא בכך שכולם משתמשים במילים כמו "אינטרנט", "אופוזיציה", "פרדוקס", "שמפו" וכדו' ללא שום בעיה.

זה לא פרדוקס, זה פשוט Epic Fail.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים