עבור לתוכן

מודם D-LINK 2500U תומך בכלל ב-WIN7? ועוד כמה שאלות...

Featured Replies

פורסם

שלום!

הלכתי היום לבזק סטור עם המודם הישן שלי (ECI, לא זוכר את הדגם). כי לפי מה שהבנתי הוא לא נתמך ע"י ווינדווס 7. אפילו לא טרחתי לנסות להתקין אותו. אמרתי לגברת הנחמדה שם שאני מבקש להחליף את המודם שלי במשהו שתומך ב- WINDOWS 7. היא בדקה את ה"סחורה" ובלי לשאול הרבה שאלות הלכה והביאה לי מודם חדש. המודם, כמו שציינתי, הוא D-LINK 2500U. הגעתי הביתה, חיברתי אותו למחשב החדש (שעד כה לא היה מחובר לאינטרנט בשום צורה), הכנסתי את התקליטור אך למרבה הפלא לא ראיתי שם שום קובץ שהצביע על זה שיש תמיכה ב-WIN7. ניסיתי להריץ התקנה של VISTA ושלXP אבל זה נתן לי הודעת שגיעה שזה לא מוצא את המודם. אני לא אוהב "לדפוק את הראש בקיר" אז בינתיים חיברתי את המודם למחשב הישן שלי (XP). התקנתי אותו ולפי מה שאני רואה הוא עובד בסדר גמור.

אני אוהב לחשוב שאני די מבין במחשבים (וגם לחשוב שמה שאני חושב הוא נכון). זה לא חל על כל מה שקשור לרשתות ששם הידע שלי בסיסי ביותר.

לפני שאני פונה לתמיכה של בזק החלטתי לעשות קצת שיעורי בית.

ישנן בפי כמה שאלות שאותן אני מעדיף קודם כל לשאול בפורום הזה.

אני צריך שהמודם הזה ירוץ על מחשב עם WINDOWS 7 64-BIT. יש מישהו שיכול לאשר לי שזה בכלל אפשרי? לאחר חיפושים של כ-חצי שעה ברשת לא ראיתי שום אינדיקציה שהדגם הזה נתמך ע"י ווינדווס 7. ואם כן, יכול להיות שאני לא צריך בכלל דרייבר?

להגיד לכם את האמת, אני לא כל-כך אהבתי את החייגן של בזק. אני די בטוח שאפשר להגדיר את המודם ולהתחבר לרשת ללא החייגן הזה (כמו שהיה אצלי מקודם). מישהו יכול להגיד לי איך עושים זאת? או להפנות אותי לאתר ששם העניין הזה מוסבר? אם אפשר "באנגלית", כי הווינדווס אצלי באנגלית.

אני מודה מראש.

פורסם

וואו, איזה tl;dr.

בכל מקרה, גם הECI הישן שלך תמך במערכת ההפעלה הזאת (אלא אם כן מדובר על מודם USB). בעצם לא צריך שום תמיכה כי הכל מתממשק ב Ethernet ואתה גם לא צריך שום חייגן/תוכנה/תקליטור.

פורסם
  • מחבר

לא בדקתי לעומק אם המודם הישן שלי תומך ב-WIN7. הוא היה אצלי משנת 2005. חיפשתי דרייברים בשבילו ל-WIN7 ולא מצאתי כלום. אני בדיוק נלחם פה עם שפע של ציוד היקפי ישן שמסרב לעלות במערכת החדשה ואין בכלל דרייברים. לפי אותו הגיון הסקתי שהמודם של ECI לא יזוהה.

בבזק סטור אמרתי את המשפט הזה: "אני צריך להחליף את המודם הזה במשהו שתומך ב- WINDOWS 7". חוץ ממספר הטלפון שלי הגברת לא שאלה אותי כלום, פשוט הביאה את המודם של D-LINK. אם הECI כן תומך בWIN7, מה זה אומר לכם? :kopfpatsch:

תודה על העזרה! היום אני רוצה ללכת לישון קצת מוקדם בגלל העניין של השעון. אני אחזור להתעסק בעניין הזה מחר.

פורסם

ובשביל מה בדיוק הוא צריך חייגן? ::)

כי אם הוא רוצה להתקין את הדיסק של המודם, סימן שהוא רוצה חייגן לא?

פורסם

ובשביל מה הוא צריך את הדיסק החסר משמעות הזה? אם לא ידעת הדיסק מכיל תוכנות שרק נדרשות ב Windows 2000 ומטה כי אין שם RAS dialer נורמלי.

זה שהוא קיבל תשובה כזאת או אחרת בבזקסטור לא אומר כלום כי המוכרים שם שווים לסוליה של נעל ברמת ההבנה הטכנית שלהם.

אני אחזור פעם אחרונה: הציוד הזה לא דורש שום חייגן/תוכנה/התקנה/טקס וודו. כל מה שצריך זה להתחבר אליו ב Ethernet ולהגדיר בממשק שלו את החיבור לספק. אם היה לך ECI 270/312 לפני זה גם הם עובדים מצויין עם כל מערכת הפעלה שיש לה TCP/IP stack ולא דורשים להתקין שום דבר.

תצורת חיבור כזאת תהיה הרבה יותר הגיונית מלעבוד עם חייגנים.

פורסם

אני יודע בדיוק מה הדיסק הזה מכיל.

הצעתי לו לעבוד עם חייגן במקום להגדיר אותו בציוד שלו, כי מדובר במחשב יחיד, למה להסתבך?

פורסם

המודמים רשת של ECI עובדים ב7..אבל הם תומכים עד 5 מגה אז כבר עדיף להחליף. הדילינק 2500 גם תומך בווינדוס 7. תגדיר פשוט חייגן בתוך מרכז הרשת והשיתוף שם..לא צריך את הדיסק.

פורסם

1. אתה לא צריך שום דיסק בשביל להשתמש בראוטר הנ"ל D-LINK 2500U.

2. כן יש לי אותו אני יודע לע מה אני מדבר.

3. אם אתה לא מבין איך להיכנס להגדרות של הראוטר [דרך הכתובת שאתה כותב בדפדפן] תוכל להתקשר לבזק הם יעזרו לך.

4. אתה לא צריך להגדיר שום "חייגן" בווינדוס שיש לך את הראוטר הנ"ל, אתה צריך פשוט להגדיר את פרטי המשתמש שלך בהגדרות של הראוטר, שמע לי תתקשר לבזק , הייתי בשמחה עוזר לך אך איני בבית כרגע אז אני לא זוכר הכתובת שצריך לרשום בשביל להיכנס להגדרות של החייגן.

פורסם

1 כל מודם שהחיבור אליו מתבצע בכבל רשת תומך בוינדוס 7 אז אל תחפש מידע על זה אפילו

רק מודם בחיבור USB לא יתמוך כי אין דרייבר מתאים ל7

2 הכתובת למודם שלך היא 10.0.0.138 משתמש Admin סיסמה אותו דבר תוכל להגדיר משם שם משתמש וסיסמה

3 בזק לא יעזרו לך להגיד את המודם כראוטר תשכח מזה אין לך למה לפנות אליהם, הם יגדירו לך רק חייגן

וגם על זה יפנו אותך לספק

4 אתה ממש אבל ממש לא צריך את הדיסק

פורסם
  • מחבר

סוף סוף הגעתי הבייתה אחרי יום ארוך.

תודה רבה רבה לכווולם! לא קיוויתי לכמות כזו של תגובות.

אני באמת שלא רוצה שיהיה לי את החייגן של בזק, לכן אני אנסה להגדיר אותו בעצמי.

נשאר כמה שעות עד השבת אז אני מתחיל לשחק עם זה.

שוב תודה!

פורסם

לאחר שתיכנס ל 10.0.0.138

הסיסמא והשם משתמש זה ADMIN.

בפנים תכנס בחר ב advanced setup

לאחר מכן בחר בעמודה הראשונה ואז לחץ EDIT , לחץ על NEXT ואז תסמן "PPP over Ethernet (PPPoE)" ,

לאחר מכן תראה

PPP Username /Password שמה אתה מכניס את פרטי החשבון אצל הספקית שלך.

תוודא שהדברים הבאים מסומנים

Enable NAT

Obtain default gateway automatically

Keep alive PPP connection

לאחר מכן תעשה NEXT עד שתגיע ל SAVE ואז יהיה לך כפתור של SAVE /REBOOT

פורסם
  • מחבר

אני מוסיף את התגובה הזאת מהמחשב החדש :jump:

לו ידעתי עד כמה העניין הזה קל הייתי עושה את זה אתמול בלילה. לוידעתי עד כמה זה באמת קל לא הייתי בכלל מבקש עזרה. לא הייתי צריך להגדיר דבר פרט לשם המשתמש והסיסמה אצל הספקית. מאז שהתחלתי "לנסות לחבר את המחשב לרשת" לרגע שהוא היה מחובר עברה אולי דקה וחצי. כל המהומה הזאת נוצרה רק מפני שהייתי משוכע שאני חייב שיהיה לי את הדרייבר המתאים.

יאללה אנשים, שבת שלום ושוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים