עבור לתוכן

ראיון בציק פוינט

Featured Replies

פורסם

שלום

לפני שעה בערך חזרה אלי משהי מציק פויינט והזמינה אותי לראיון ביום שני, ממה שהבנתי יש 3 מבחנים

אחד בתכנות(C/C++ בחרתי בC++ ) והשניים האחרים יהיו לא תכנותיים בכל מקרה רציתי לשאול אם משהו עשה או יעשה את המבחנים

הללו ואיך אני לומד אליהם, אני מסיים השנה מדעי המחשב אבל ניהיתי קצת חלוד בC++ ואני לא יודע על מה בדיוק להתמקד

תודה

פורסם

הייתי שם בראיון לפני שנתיים שלוש, גם על תכנות.

עד כמה שזכור לי הראיון הראשון בכלל לא היה ראיון אלא מבחן שמחולק לשניים.

בחלק הראשון נתנו כל מיני תכניות קצרצרות וביקשו שתזהה את השגיאות שיש בכל תכנית. בגדול אלה היו דברים שקשורים לבסיס של השפה, כמו הגדרת פוינטרים, טיפוסי משתנים, ירושה, פולימורפיזם וכו'. בקיצור עקרונות OOP אבל גם דברים בסיסיים של C כמו פוינטרים.

החלק השני היה לכתוב תכנית מסויימת שהייתה די פשוטה אבל דרשה שימוש במשתנה persistent (כזה שמוגדר רק בתוך הפונקצייה אבל לא מאותחל מחדש בכל פעם שקוראים לפונקצייה) ש-90% מהאנשים לא ידעו מה זה ולכן נפלו שם.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

שלום לך

נראה לי שהמתכונת של המבחנים שלהם השתנתה מאז(חבל כי ממה שרשמת זה יכל להיות מבחן סביר יותר) בכל מקרה ממה שקראתי

באינטרנט במבחן הראשון הם נותנים לממש איזה סוג של פרוטוקול (מכונת מצבים) ככה קראתי באינטרנט, בכל מקרה אין יותר מדי פרטים

על השאלות ועל מה בדיוק להתמקד.

אתה מתכוון למשתנה סטטי? אני לא מכיר פשוט את המושג persistent

פורסם

נשמע כמו משתנה סטטי.

דבר עם אלכס.. הוא עובד (עבד?) שם.

פורסם

המבחן הראשון זה לממש פרוטוקול תקשורת. לא יודע אם הם רוצים לראות OO כשעושים אותו ב C++, אישית, ניראה לי ש ב C עדיף. זמן בערך 4 שעות אבל תכלס שעה-שעתיים מספיק לחלק הראשון.

המבחן השני זה ידע\הכרות\התמודדות על לינוקס. לא יותר מדי מסובך, נותנים לך דף שאומר בדיוק מה צריך לעשות לרוב.

המבחן השלישי הוא די מיותר וסתמי - לעצב UI לאפליקצית שקר כלשהיא.

מתוך 20 איש בערך שבאים רק -43 סימו את המבחן הראשון, אם הצלחת, השאר לא באמת רלוונטי. אבל תתכונן לעוד המון ראיונות טכניים בהמשך.

פורסם

לא ציינת לא לאיזו משרה בכלל הראיון . . .

דבר שני כותבים צ'ק פוינט למרות שלפי כמות המתפטרים משם בהחלט קוראים לה גם צ'יק פוינט.

פורסם

לא ציינת לא לאיזו משרה בכלל הראיון . . .

דבר שני כותבים צ'ק פוינט למרות שלפי כמות המתפטרים משם בהחלט קוראים לה גם צ'יק פוינט.

אלכס, על מה אתה מבסס את המידע על כמות המתפטרים?

פורסם

הוא עבד שם פעם ועכשיו הוא לא עובד שם. תעשה את החשבון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים