עבור לתוכן

עולה בשבת לתורה, בחמישי קריאה והנחת תפילין!

Featured Replies

פורסם

מ-ז-ל- ט-ו-ב ג'וני .

דעתי היא שחשוב לשומר על המסורת בין אם אתה מאמין בה/חלקה ובין לאו.

בהצלחה.

• תגובות 56
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ג'וני, מזל טוב :xyxthumbs:

אל תתייחס לכל האטאיסטים שכנראה הפורום הזה מרכז אותם לאיגוד אחד גדול.

הויכוח אם יש אלוהים או לא הוא ויכוח אין סופי, אבל תחשוב עליו מבחינה הגיוניות גם אם לא מדובר על ה"אלוהים" של היהדות האם נראה לך הגיוני שכל הדברים שאתה רואה פה נוצרו על ידי הטבע? או שיש משהו בלתי נתפס, כוח עליון שיצר את זה? לי אישית ממש לא נראה הגיוני.

אני מבין שאנשים רוצים רק עובדות, אבל אפשר להגדיל ראש ולחשוב מעבר.

שזה בערך מה שהדת לא רוצה שתעשה,כי זה מה שמסכן אותה.

פורסם

מ-ז-ל- ט-ו-ב ג'וני .

דעתי היא שחשוב לשומר על המסורת בין אם אתה מאמין בה/חלקה ובין לאו.

בהצלחה.

דעתו היא שחשוב לחסום ולמנוע שינוי.

לשמר את המצב כמו שהוא גם אם הוא שגוי.

פורסם

שזה בערך מה שהדת לא רוצה שתעשה,כי זה מה שמסכן אותה.

תציין מקור .

פורסם
  • מחבר

אני גם מאוד מנותק מהדת, ואני אומר לכם את זה דוגרי, בפנים, אמיתי, אני לא מאמין שקיים אלוהים, אני מאמין, ויודע, שיש 99.9 חומר אפל ביקום, דברים שאנחנו, בתור כל האנושות, לא מודעים אליהם.

כאשר בן אדם מסביר את הכל בתור "אלוהים" הוא נשמע לי כמו יווני עתיק שמנסה להסביר ברק, אז הוא ממציא את זאוס.

אבל אני עולה לתורה, בגלל שנולדתי יהודי. ואני יהודי, עם משפחה מאמינה, שהגיע רק בשנה האחרונה למסקנה הזאת.

והלך מעולה, הקראתי מעולה והיה בסוף מלא אוכל! :)

פורסם

תציין מקור .

לא צריך מקור.

כל אחד עם עיניים בראש יכול לראות איך שהדת משמרת את עצמה בכל דרך אפשרית.

מן הסתם לחשוב עצמאית ולחתור תחת ההסברים הסתומים של הדת זה לא דבר שמעודדים, בלשון המעטה...

רוני אתה דוגמא למופת איך אדם יכול לאבד את עצמו בתוך הדת.

כל המחשבה שלך השתבשה.

המשימה שלך עלי אדמות היא להכניס מקלות בגלגלים לכולם ולהכריח אותם להביט לתוך השק שאתה מחזיק ביד, שם שם כביכול נמצא הכל. ::)

ומתוך השק אתה מוציא צעצועים זולים מסין.

המחשה: מה אתה צריך, הסבר לרעידות אדמה ? הנה קח רעשן אדום.

המחשה: מה אתה צריך, סיבה לגלגל מסתובב ? הנה קח תפוח מסוכר.

לא תודה, בן אדם.

אני לא חושב שהתשובות להכל נמצאות בשק שלך.

ואני לא רוצה להעליב אבל כבר ראיתי צעצועים טובים יותר. :lol:

פורסם

אני גם מאוד מנותק מהדת, ואני אומר לכם את זה דוגרי, בפנים, אמיתי, אני לא מאמין שקיים אלוהים, אני מאמין, ויודע, שיש 99.9 חומר אפל ביקום, דברים שאנחנו, בתור כל האנושות, לא מודעים אליהם.

כאשר בן אדם מסביר את הכל בתור "אלוהים" הוא נשמע לי כמו יווני עתיק שמנסה להסביר ברק, אז הוא ממציא את זאוס.

אבל אני עולה לתורה, בגלל שנולדתי יהודי. ואני יהודי, עם משפחה מאמינה, שהגיע רק בשנה האחרונה למסקנה הזאת.

והלך מעולה, הקראתי מעולה והיה בסוף מלא אוכל! :)

מה שייך ברקים לאלוקים.

כל מה שנמצא בעולמנו החומרי ניתן להסברה איך הוא פועל.

אלוקים הוא רק המניע אפשר לקורא לו "סיבה ראשונה" .

נקיטת צד ללא שום ראיה לא מעידה על שום רצינות.

אז הכל עבר בשלום - יופי :hat:

פורסם

אף אחד לא מסביר את הכל בתור "אלוהים" זאת תפיסה שגוייה, אם חלק חושבים ככה זה משליך על הכלל.

זה כמו שתגיד כמו שהציבור החרדי לא משלם מיסים ולא עושה צבא אז גם הציבור הדתי לאומי לא משלם מיסים ולא עושה צבא.

פורסם

מה ההבדל בין דתי חרדי לדתי לאומי ?

פורסם

בעיקר ציונות. דתיים לאומיים הרבה יותר ליברליים, הולכים לעבוד, משרתים בצבא.

פורסם

תציין מקור .

ספר שמות, פרק כ, פסוקים ב-יד

אָנֹכִי ה' אֱלֹהֶיךָ אֲשֶׁר הוֹצֵאתִיךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם מִבֵּית עֲבָדִים, לֹא יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהִים אֲחֵרִים עַל פָּנָי. לֹא תַעֲשֶׂה לְךָ פֶסֶל וְכָל תְּמוּנָה אֲשֶׁר בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל וַאֲשֶׁר בָּאָרֶץ מִתָּחַת וַאֲשֶׁר בַּמַּיִם מִתַּחַת לָאָרֶץ. לֹא תִשְׁתַּחֲוֶה לָהֶם וְלֹא תָעָבְדֵם, כִּי אָנֹכִי ה' אֱלֹהֶיךָ אֵל קַנָּא, פֹּקֵד עֲוֹן אָבֹת עַל בָּנִים עַל שִׁלֵּשִׁים וְעַל רִבֵּעִים לְשׂנְאָי, וְעֹשֶׂה חֶסֶד לַאֲלָפִים לְאֹהֲבַי וּלְשֹׁמְרֵי מִצְוֹתָי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים