עבור לתוכן

מחפש מעבד,אמא וזכרונות. ב1000 ש"ח +-

Featured Replies

פורסם

נכון, אבל:

1. בשביל כרטיס כזה צריך לפחות ממשק PCI-Ex4 שאין בלוח GA-MA78LMT-S2. הוא יצטרך להתקין את הכרטיס בחריץ ה-PCI-Ex16 מה שיימנע ממנו להוסיף כרטיס גרפי בעתיד, גם אם לפי התיאור לא יהיה צורך כזה.

2. עלות של כרטיס הרחבה היא גם הוצאה, למרות שלא מיידית. לפחות היום מחיר של כרטיס כזה לא שונה בהרבה מהפרש המחיר בין הלוחות, ובנוסף שבב מובנה בלוח לא תופס מקום במארז (גם זה שיקול קטן יותר, אך עדיין). לכן, אם יש חשיבות לחיבור USB 3.0, אפילו עתידית, אני באופן אישי מוצא הגיון רב בלקנות כבר עכשיו לוח שכזה בהנחה שנכנס בתקציב.

אני שוב רוצה לציין שה-GA-MA78LMT-S2 הוא לוח מצוין לתקציב נמוך. אך מכיוון שיהב ציין שהוא רוצה לבחון מה הוא יכול לקבל אם התקציב יגדל ל-1,500 ש"ח, מצאתי לנכון לציין גם את האפשרות הזאת. בנוסף ל-GA-880GMA-UD2H גם יתרונות קטנים נוספים, אף אחד מהם לא משמעותי ומכתיב קנייה דווקא של הלוח היקר יותר, אך זאת אפשרות שצריך לפחות להעלות ולבחון.

פורסם

כל הדברים האלה מאוד שוליים,לוח עם USB3 עולה עוד 200 ש"ח בעוד שכרטיס הרחבה עולה כ130 ש"ח (וסביר להניח שבעתיד יעלה פחות) כך שאופן גורף זה מיותר (אלא אם אתה זקוק לעוד משהו שהלוח מספק,כמו SATA3).

פורסם

עבורך הם שוליים, עבורי לדוגמה הם לא כל כך שוליים, ואנחנו לא יכולים להחליט עבור מישהו אחר מה שולי עבורו או לא.

לכן חשוב להציג ולנמק את הבחירה כדי שאותו אדם שמתייעץ יוכל לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורו.

פורסם

נכון, אבל:

1. בשביל כרטיס כזה צריך לפחות ממשק PCI-Ex4

זו נק' ששווה להתעכב עליה, אפשר לקבל לינק בנושא?

פורסם

אני לא יודע בדיוק לאיזה קישור התכוונת, אבל העניין הוא פשוט. כדי לתמוך ברוחב הפס הנחוץ לחיבורים שכאלה (כי זה דבר אחד להתקין כרטיס הרחבה שמאפשר את החיבורים האלה, ודובר נוסף הוא להשתמש בכרטיס שגם יאפשר לך לנצל לפחות חלק גדול מרוחב הפס שלהם) צריך את רוחב הפס של חיבור PCI-Ex4. לפחות כל הכרטיסים האלה שאני ראיתי (לא רבים) מגיעים בממשק החיבור הזה. אני מניח שאפשר למצוא גם כרטיסים בממשקי חיבור אחרים, אך אני בספק כמה חיבורים כאלה הם יציעו (לדעתי 2 לכל היותר) ובכל מקרה הם לא יאפשרו לנצל את רוחב הפס המלא של התקן (אך בהחלט יהיו עדיפים מחיבור USB 2.0).

פורסם

לינק שיתמוך בטענה : "בכדי לנצל את מלוא רוחב הפס של USB3 יש להשתמש ב PCIE X4 ומעלה"

פורסם

עבורך הם שוליים, עבורי לדוגמה הם לא כל כך שוליים, ואנחנו לא יכולים להחליט עבור מישהו אחר מה שולי עבורו או לא.

לכן חשוב להציג ולנמק את הבחירה כדי שאותו אדם שמתייעץ יוכל לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורו.

מסכים איתך באופן כללי,באופן הפרטני-אנחו יודעים בדיוק מה הולך להיות בתוך המארז שלו ומה מתוכנן,כך ששני הבעיות שציינת לא יהיו משמעותיות ובטח ובטח (לפחות לדעתי) לא מצדיקות השקעה של 200 ש"ח עכשיו רק בטענה של "זה יתפוס מקום אם לא תשקיע עכשיו".

פורסם

לינק שיתמוך בטענה : "בכדי לנצל את מלוא רוחב הפס של USB3 יש להשתמש ב PCIE X4 ומעלה"

למה צריך לינק? תבחן פשוט את רוחבי הפס של שני ממשקי החיבור.

מסכים איתך באופן כללי,באופן הפרטני-אנחו יודעים בדיוק מה הולך להיות בתוך המארז שלו ומה מתוכנן,כך ששני הבעיות שציינת לא יהיו משמעותיות ובטח ובטח (לפחות לדעתי) לא מצדיקות השקעה של 200 ש"ח עכשיו רק בטענה של "זה יתפוס מקום אם לא תשקיע עכשיו".

שוב, זאת דעתך. אתה לא יכול להחליט בשביל פותח הדיון. אתה רק יכול להמליץ לו ולהסביר למה אתה חושב כמו שאתה חושב. מהנקודה הזאת הוא ייקח את כל המידע, יתייעץ עוד, או פשוט בהתבסס על המדיע הזה יקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורו.

פורסם

על פי הויקיפדיה בערך USB3 ה PCIE 2.0 X1 מספיק

A new feature is the "SuperSpeed" bus, which provides a fourth transfer mode at 5.0 Gbit/s. The raw throughput is 4 Gbit/s, and the specification considers it reasonable to achieve 3.2 Gbit/s (0.4 GB/s or 400 MB/s), or more, after protocol overhead.
The technology is similar to a single channel ("1×") of PCI Express 2.0 (5 Gbit/s). It uses 8B/10B encoding, linear feedback shift register (LFSR) scrambling for data and spread spectrum. It forces receivers to use low frequency periodic signaling (LFPS), dynamic equalization, and training sequences to ensure fast signal locking.
פורסם

לא עדיף לו לקחת את המפרט הראשון, לשדרג ל640 או 645 ולזרוק לשם עוד זיכרון של 4 ג'יגה?

פורסם

אם נבחן את קצב העברת הנתונים:

1. USB 3.0 מאפשר להעביר כ- 400 MB/s בפועל.

2. אפיק PCIex1 (כלומר נתיב בודד) מתקן x.1 יכול להעביר באופן תיאורטי 250 MB/s.

3. אפיק PCIex1 מתקן 2 יכול להעביר באופן תיאורטי כ-500 MB/s.

מכיוון ששיעור התקורה משתנה כתלות בגורמים תוכנתיים שונים, קשה לחזות מה יהיה רוחב הפס בפועל.

גם אם נניח לצורך הדיון שאין תקורה באפיק ה-PCI-E אפשר לראות שגם בתקן 2 אפיק זה גבולי מאוד לתמוך בקצב העברת הנתונים המלא של USB 3.0 וזה כמובן כשמדברים על חיבור בודד. לרוב הכרטיסים מגיעים עם 2 חיבורים לפחות, וחלקם גם עם חיבורי SATA 6Gb/s.

כל עוד שיחובר התקן אחסון בודד לחיבור ה-USB 3.0 אפשר באמת להגיד שניתן להסתפק באפיק ה-PCI-E וגם אם לא יושג קצב העברת הנתונים המרבי אז האובדן הוא שולי ולא מורגש במיוחד, ולבטח יהיה עדיף על חיבור USB 2.0. אך ברגע שמחובר יותר מהתקן אחסון אחד, או שיש על הכרטיס גם חיבורי SATA 6Gb/s אז נתיב PCIe אחד כבר לא מספיק.

פורסם

ארצה להזכיר לשניכם שכל הדיון הזה הוא לא מציאותי לחלוטין כיוון שאם הוא מתכוון לעשות CF הוא צריך לוח תומך,וכמעט בטוח שלוח כזה יגיע כבר עם USB3.

פורסם

איפה ראית שיש כוונה ליצור מערך CFX? אין כאן צורך בכל דבר מלבד שבב גרפי מובנה.

שנית, אין קשר בין מערך CFX לבין המצאות של בקר USB 3.0 על הלוח.

פורסם

איפה ראית שיש כוונה ליצור מערך CFX? אין כאן צורך בכל דבר מלבד שבב גרפי מובנה.

שנית, אין קשר בין מערך CFX לבין המצאות של בקר USB 3.0 על הלוח.

סליחה התבלבלתי אם משהו שאמרת קודם,התעלמו מההערה שלי,אתם יכולים להמשיך להתווכח :)

פורסם

About:blank העלה טענה שלא התישבה עם מה שידוע לי ולכן ביקשתי סימוכין, זה ממש לא ויכוח

בסופו של דבר הטענה הראשונית התגלתה כלא נכונה והרחבתה למספר חיבורים ככן נכונה, ופה נגמר הדיון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים