עבור לתוכן

מארז פתוח מוריד טמפרטורות, למה לא?

Featured Replies

פורסם

אני מזמן הוכחתי שהטענה הזאתי היא בכלל לא נכונה, אני בדקתי את הדברים האלה בימים האחרונים והטענה הזאתי הוכחה כבא"ג.

במארז הפתוח, עם סרקולאציה טובה הטמפ' עדיין תהיה יותר חמה כשהוא יהיה סגור. נקודה.

אבל במארז פתוח _אין_ סירקולציה של אוויר!

חבל לכם על הזמן ATHLON צודק, אני גם בדקתי את זה הרבה זמן, ובכל מצב יצא לי שעם מארז פתוח הטמפרטורה נמוכה יותר. (ואני מדבר על תנאים רגילים ולא שהמארז נמצא 6 מטר מתחת לאדמה עם שני צינורות אוויר... ;D)

בנוגע לסירקולציה של האוויר במארז פתוח - היא הרבה יותר טובה משום שאוויר חם עולה מטבעו, ואם אין לך כיסוי של מארז שיכלא אותו אז הוא פשוט יתפוגג לך מהמארז, ובתוספת מאווררים זה בכלל חגיגה אוורירית... (נשמע כמו פרסומת לאולייז אולטרא... ;D ;D )

פורסם
  • מחבר

ההיגיון הבריא אומר שזה מאוד מאוד תלוי בסביבה של המחשב, והוא צודק...

אם המארז נמצא ב"איזור פתוח", מאוורר מספיק ולא דחוס - עדיף שהוא יהיה פתוח... (מבחינת הטמפרטורות בלבד! אני לא מדבר על השפעות כמו אבק, הפרעות חיצוניות [מיגנוט, למשל], וכו'..)

אם המארז נמצא באיזה חור סגור, בין הארון למיטה, צמוד למגבר רב עוצמה שיוצר חום רב - עדיף שהוא יהיה סגור עם סירקולציה סבירה...

לפחות מנסיוני הדל ומה שמישהו אחר כתב כאן, בפועל אכן יורדות הטמפרטורות משמעותית במארז פתוח והאם לא מבחן התוצאה הוא שמכריע?

סביבת המחשב שלי מרווחת, רק שני כרטיסים בסלוטים ובלי השפעות מיגנוט. אם כך הבעיה היחידה שנותרה היא האבק או שיש גורמים נוספים

לשיקול?

פורסם

לפחות מנסיוני הדל ומה שמישהו אחר כתב כאן, בפועל אכן יורדות הטמפרטורות משמעותית במארז פתוח והאם לא מבחן התוצאה הוא שמכריע?

סביבת המחשב שלי מרווחת, רק שני כרטיסים בסלוטים ובלי השפעות מיגנוט. אם כך הבעיה היחידה שנותרה היא האבק או שיש גורמים נוספים

לשיקול?

זה בדיוק הרעיון... אתה מתבסס פה על מקרים פרטניים במקום להסתכל על הכלל...

התמונה שמצטיירת לי בראש בזמן שאני כותב את ההודעה הזאת היא החדר על Overfl0w, והמחשב חסר הישע שלו שמת מחום באיזו פינה נידחת ומוסתרת מאחורי הספה...

במצב הזה, אם תשנה את המצב הנוכחי מ"מארז סגור + מאוורר אחד" ל-"מארז פתוח" - המצב לא ישתפר כלל. להיפך.

אגב, כשרוב האנשים אומרים "מארז פתוח" הם בד"כ מתייחסים ל"דלת מארז פתוחה", ולא פתיחה טוטלית מכל כיוון אפשרי..

פורסם

אבל אם תפתח את המארז "טוטאלית", לא יישאר לך מארז :/

פורסם

המארז midi שלי בינתיים פתוח מלמעלה ומשני הצדדים........

לפחות עד שמחר יגיע האנרמקס שלי.........

פורסם

לא לא לא לא לא לא לא

it's all wrong!!!!!!!!!!!!!

אוויר חם עולה למעלה - אבל כשיש מקור חום נקודתי (איטסינק לדוגמה) אז החום מתפזר לכל הכיוונים (כן - גם למטה)!!!! ונוצר "בצל" של חום.... האוויר אכן חם - אבל הקרינה האינפרה אדומה נפלטת בצורה סדירה - ומחממת עוד ועוד את הסביבה (גם אוויר שבורח יותר לאט מאשר ש"שואבים" אותו עם סירקולציה נורמלית במארז!!!)

יכול להיות שאתם רואים תוצאות טובות יותר - וזה נובע מסיבה מאוד ברורה - שיש מאוורר על האיטסינק של המעבד והוא יונק את האוויר החם - אבל מה עם שאר הרכיבים?! אם תדקרו אותם לא ירד להם דם? מה - הם לא בן אדם?!

מה עם הLITTLE ONES שאף אחד לא דואג להם?!

אה?

מה עם הזיכרונות?

מה עם הנכים והחרשים - שעומדים מול הכנסת וצועקים כל מיני דברים שלא ממש הקשבתי מה הם?!

מה איתי?! (בדיוק גיליתי שיש לי סכום נחמד של 98 שקל לבזבוזים.... לעזאזל עם הקפיטליזם!)

פורסם

דווקא פתיחת הצד ה"פחות חשוב"(זה שגב הלוח אליו) יכולה להוריד טמפ' בצורה דראסטית כי תמיד יש שם מרווח איפה שהאוויר נחתך מההיטסינק שצריך להזרק החוצה מהמעבד.

פורסם

זה לא עניין ככה לפי דעתי...

אז למה לא נוסעים עם מכסה מנוע פתוח ?

אתם שוכחים גם את עניין הרעש, אשר נבלם פחות כאשר המארז פתוח...

אם כבר פתוח אז בסטייל, ראיתי שאתר מודינג כלשהו, מישהו שעשה למארז שלו כיסי אויר, ממש כמו במכוניות עם מנועי טורבו מוגדשים, עם מאורר שזורק אויר דרכם...

אני לא אוהב לפתור את הבעייה ככה, זה הרי לא בעייה לפתוח תמחשב וזה, הרבה יותר חכם זה לארגן סרקולציה טובה ושקטה בתוך המארז, אבל זו דעתי...

פורסם

לאחר נסיונות ובדיקות רבים,עם מארז (מעפן) פתוח לעומת סגור מצאתי שעם מארז פתוח בלי מאוורר אחד לרפואה הטמפ' יורדות באופן דראסטי ואני מדבר על 5 - 10 מעלות, לפחות....בכל אופן עשיתי עוד ניסוי:

דחפתי את המפזר חום שלי לתוך המארז מהצד (כשהוא לא פולט חום כמובן אלא פועל על "איוורור")

והטמפ' צנחו לכמעט 0 מעלות קלווין... ;D . טוב אני אולי מגזים קצת,אבל הן באמת ירדו משמעותית,גם כשעשיתי OC ל 560@500 5x112=560

(כשהמארז (המעפן כאמור) סגור אין בכלל מה לדבר על OC.אחרי לופ אחד של GLMARK המעבד מגיע ל 65 מעלות במקום 22 על Idle והלוח עולה במעלה אחת ל 29 וזה בלי אוברקלוק!!!)

.

בכל אופן קיבלתי השראה ואני עובד כרגע על מודינג מגניב שיחבר את המאוורר שלו (לא זוכר כמה מ"מ) למארז באופן קבוע !! ויופעל על חשמל (220v), עם סוויץ' ונורית ביקורת...! :)

ה Downside היחיד בינתיים הוא הרעש המטורף שהוא עושה שמזכיר את התערוכה האווירית בפריז 1996...

בכל אופן - תמונות ועוד פרטים מהפרויקט בקרוב...

נ.ב: כדאי שהמאוורר ישאב אוויר או יכניס אוויר פנימה ?

פורסם

שמעו... כמו שכבר אמרתי בעבר, תעשו מה שתרצו - אבל שימו לב שאתם לא דופקים דברים אחרים כשאתם מתייחסים רק למעבד או לכרטיס מסך - או בכלל דברים ספציפים...

אם שמתם לב ל:

1. מעבד

2. כל כרטיס שמחובר על הלוח האם

3. הלוח אם - וזה כולל כל רכיב בו!

4. כל מיני דברים כמו ארדיסקים וכאלה.....

אז סבבה לכם!

אחרת - DON'T!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים