עבור לתוכן

מארז פתוח מוריד טמפרטורות, למה לא?

Featured Replies

פורסם

אז סגרתי את המארז של AMD 1700 לראות אם יהיה הבדל ויש קפיצה של 5-6 מעלות מטמפרטורה של 46-47 ב-IDLE שכבר

לא ממש נמוך. יש סיבה לא להשאיר מארז פתוח?

ד"א, ברוב חכמתי כי רבה, הצלחתי לתחוב אצבע למאוורר המעבד (ספייר). לי לא נגרם נזק ונראה שגם המעבד יצא בשלום ורק מקווה

שלא הותחלה איזו תגובת שרשרת קטלנית...

פורסם

אל תשכח את האבק......

פורסם
  • מחבר

אבק בכל מקרה יצטבר. אז נשאב יותר במרץ. לא שווה את הטמפרטורות הנמוכות?

פורסם

אבל הטמפרטורות לא מדוייקות שהמארז פתוח

פורסם
  • מחבר

אבל הטמפרטורות לא מדוייקות שהמארז פתוח

למה לא? מוכן להסביר?

פורסם

לא זוכר בדיוק למה....

אני בטוח שמישהו יודע ומבין למה אני מתכוון

פורסם

כשהמארז פתוח, אין בכלל סירקולציה של אוויר בתוך המארז.

אם יש לך אוורור טוב בפנים, אז ביום חם, עם מארז פתוח, הטמפרטורות שלך יהיו גבוהות בהרבה ממארז סגור.

פורסם

אם יש לך אוורור טוב בפנים, אז ביום חם, עם מארז פתוח, הטמפרטורות שלך יהיו גבוהות בהרבה ממארז סגור.

אני מזמן הוכחתי שהטענה הזאתי היא בכלל לא נכונה, אני בדקתי את הדברים האלה בימים האחרונים והטענה הזאתי הוכחה כבא"ג.

במארז הפתוח, עם סרקולאציה טובה הטמפ' עדיין תהיה יותר חמה כשהוא יהיה סגור. נקודה.

פורסם
  • מחבר

אני אבדוק את הנקודה הזו בימים הקרובים אבל אם קרור טוב מוריד ביום חם למה שלא יוריד בלי קשר למזג אוויר? אני יכול להסיק שאין לי קרור

מספק אם כך? יש לי מאוורר אחד, כנראה 80 מ"מ, שמחובר לרשת חורים באמצע גב המארז (TSUNAMI). מאוורר המעבד שנמצא כמעט

באותו גובה במרחק כמה ס"מ, מאונך לו ב-90 מעלות. אני מניח שמאוורר המעבד פולט את החום והמאוורר לידו אמור לסלק אותו החוצה, הבנתי נכון?

פורסם

אני מזמן הוכחתי שהטענה הזאתי היא בכלל לא נכונה, אני בדקתי את הדברים האלה בימים האחרונים והטענה הזאתי הוכחה כבא"ג.

במארז הפתוח, עם סרקולאציה טובה הטמפ' עדיין תהיה יותר חמה כשהוא יהיה סגור. נקודה.

אבל במארז פתוח _אין_ סירקולציה של אוויר!

פורסם

מבדיקה שערכתי היום....ברשותי מארז ללא סרקליציה בכלל....פתחתי אותי באמצע השרב..... בשביל להציץ פנימה...והטמפרטורה של כל חלק במחשב ירדה ב 7 מעול.

בדוק. לפחות אצלי היום היה ככה :)

פורסם

גם הציטוט הראשון:

וגם הציטוט השני:

שניהם מאוד לא מבוססים ולא מלאים...

ההיגיון הבריא אומר שזה מאוד מאוד תלוי בסביבה של המחשב, והוא צודק...

אם המארז נמצא ב"איזור פתוח", מאוורר מספיק ולא דחוס - עדיף שהוא יהיה פתוח... (מבחינת הטמפרטורות בלבד! אני לא מדבר על השפעות כמו אבק, הפרעות חיצוניות [מיגנוט, למשל], וכו'..)

אם המארז נמצא באיזה חור סגור, בין הארון למיטה, צמוד למגבר רב עוצמה שיוצר חום רב - עדיף שהוא יהיה סגור עם סירקולציה סבירה...

פורסם

אם תשים מארז סגור בתוך "חור סגור", זה לא יעזור לך הרבה כי האורור לא יהיה אפקטיבי בכלל.

המאוררים שדוחפים אוויר פנימה ידחפו אויר חם ואלו שדוחפים אוויר החוצה פשוט לא יהיו אפקטיביים מספיק...

פורסם

אם תשים מארז סגור בתוך "חור סגור", זה לא יעזור לך הרבה כי האורור לא יהיה אפקטיבי בכלל.

המאוררים שדוחפים אוויר פנימה ידחפו אויר חם ואלו שדוחפים אוויר החוצה פשוט לא יהיו אפקטיביים מספיק...

זה מובן מאליו...

אבל נראה לך שמצב שבוא לא תהיה תנועת אוויר בכלל, ולא תהיה הפרדה כלל בין האויר החם לבין חלקי המחשב (מארז פתוח) הוא מצב יותר טוב?

פורסם

אוקי... מסכים.

במצבים מסוימים עדיף שהמארז יהיה פתוח...

אבל פה יש עוד גורם חשוב שמפריע, גורם הרעש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים