עבור לתוכן

מעבד חדש, המחשב לא נדלק.

Featured Replies

פורסם

היי :)

אז ככה, המערכת הנוכחית שלי היא

לוח אם GIGABYTE M55S-S3 Rev 2.0 (ביוס מעודכן לFJI, גרסא הכי עדכנית)

מעבד AMD Athlon X2 4400+

כ.מ HD3850 256MB

צורב H44N LG

צמד HDD של WD, אחד 160GB ואחד 500GB.

ספק Thermaltake 400W PP (דגם 350AR)

2GB RAM DDR2 667

כרטיס קול Creative Audigy SE

מארז NZXT Trinity

החלטתי על שדרוג, קניתי HD5770 1GB וPhenom II X2 555 BE.

החלפתי את החלקים בקלות וללא בעיות, אבל המחשב אינו נדלק כמו שצריך. אתמול נראה היה כאילו רק המעבד לא נדלק (המאוורר שלו לא עבד), אבל שאר החלקים עבדו, המאווררים עבדו, כ.מ עבד, גם הכונן לדעתי, אבל הצג טמפרטורה של המארז לא עבד. היום ניסיתי שוב, והפעם כל המחשב בכלל לא נדלק, פשוט אין תגובה.

ניסיתי קומבינציות שונות, המעבד החדש + הכרטיס הישן = אותה בעיה. החזרתי את המעבד הישן והמחשב עובד ללא בעיה, למרות שצג הטמפ' עדיין לא עובד.

אני עכשיו מנסה לאתר את הבעיה המדויקת.

אני יודע שלוח האם זקוק לעדכון ביוס כדי לתמוך בפנום 2. האתר של GB מאשר שיש תמיכה במעבד עם עדכון ביוס. ביצעתי את העדכון דרך תכנת @BIOS של GB, גם היא וגם CPU-Z רושמים שיש לי את הגרסא העדכנית (FJI) שתומכת בפנום 2. לא נתקלתי בשום בעיות בעדכון הביוס.

בנוסף אני בטוח שהתקנתי את החלקים נכון, ה555 משתמש בחיבור 4 פינים ולא היתה לי בעיה. השתמשתי כמובן במשחה טרמית, STG-1 של זלמן על המעבד החדש.

המחשבה הראשונה שלי הייתה - ספק הכוח. הדגמים האלה של TT ידועים כזבל, והספק שלי נותן 25A במסילת 12V שזה לא הרבה. עם זאת ההבדלים בין צריכת הכוח בין הHD3850 והHD5770 הם קטנים, כך גם בין ה555 ל4400 שלי. אני רוצה להיות סגור ב100% שהספק זאת הבעיה לפני שאני יוצא וקונה Corsair\SS 500W נורמלי, רק כדי לחזור ולגלות שזה לא פותר את הבעיה. פה אני צריך אתכם.

תודה מראש!

פורסם

מנתק הכל מלוח חוץ ממעבד. כשמדליק יש ביפים מרמקול של לוח ?

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שללוח שלי יש רמקול בכלל. איך אפשר לבדוק?

בכל אופן אני לא חושב שמגיע בכלל חשמל למחשב כשהמעבד מותקן. אין פשוט שום תגובה כשלוחצים על הכפתור הפעלה, לא לדים לא כלום.

פורסם

תקצר אל רגל 3 + 4 בספק והוא יפעל (חוט ירוק וחוט שחור)

בעזרת רב מודד תבדוק מתחים

היות שאין עומס חייב להיו 12,5 ו 5,4 עם אין הבעיה בספק

פורסם

משהו קלקלתה לא חיברתה נכון. ספק ? לוח ?

פורסם
  • מחבר

הכל מחובר נכון, לא הרכבתי את הכל מחדש, הלוח, ספק כבר במקום, הכל עובד פיקס עם המעבד הישן שלי (אני כותב מהמחשב הזה עכשיו).

אני לא משנה כלום חוץ מלהתקין את המעבד החדש, הכל נראה בסדר (המשולש איפה שהוא צריך להיות, המוט מורד מן הסתם, הגוף קירור במקום ומחובר בכבל 4 פינים ללוח) אבל המחשב פתאום לא נדלק.

יכול להיות שבאמת הספק לא דפוק אבל פשוט לא יכול להחזיק את המעבד החדש?

עוד מעט אני אנסה שוב פעם, אתמול היה לי משהו שונה, המחשב כאילו נדלק אבל רק המעבד לא, יכול להיות שמוקדם יותר עשיתי משהו לא בסדר ובגלל זה הוא לא נדלק בכלל.

פורסם

הלוח אם שלך לא תומך בתושבת של המעבד שקניתה (AM3)

פורסם
  • מחבר

תומך עם עדכון ביוס.

פורסם

העידכון ביוס מאפשר תמיכה ב- AM2+

והמעבד שלך כאמור הוא AM3

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז עשיתי התקדמות מעניינת, מסתבר ששכחתי לחבר כבל ATX שהיה מחובר קודם לכן, זה עבד עם המעבד הישן גם לא מחובר אז הנחתי שאין בעיה, אבל חיברתי וניסיתי שוב את המעבד החדש, והוא עובד כרגע למרות שהמחשב קצת מתחרפן (שגיאות ווינדוז על קבצים פגומים, צפוי כשמחליפים מעבד בלי לפרמט את הווינדוס לפחות), ומחשב מזהה את המעבד.

הבעיה החדשה - המאורר החדש עדיין לא עובד. בינתיים אני משתמש בגוף הקירור הישן, אבל למישהו יש מושג למה לא עובד לי המאוורר החדש? אולי כי הוא צורך יותר חשמל והספק לא נותן?

חשוב לציין שאני עדיין על הHD3850 הישן שלי, כל החוויה הזאת גרמה לי לפחד מהספק שלי.

המאוורר החדש לא עובד (יש דרך לבדוק אם הוא עובד בלי להחליף מעבדים עוד פעם ולבדוק על המעבד הישן?), הצג טמפ' מקדימה עדיין לא עובד. מה אתם אומרים, הספק כוח דפוק?

אני מקווה שאני אצליח מחר למצוא זמן לאסוף איזה seasonic M12II 520 שאמור להספיק, ולראות סופית, בינתיים עליתי לווינדוס עם המעבד החדש ככה שאפשר לפסול לוח אם דפוק או לא תומך במעבד.

פורסם

אני רואה אבל אני בכל זאת ממליץ לך לפנות לתמיכה הטכנית של GIGABYTE ולוודא את זה איתם

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי הצלחתי להכנס לווינדוס והכל עם המעבד החדש והוא זיהה אותו, אני לא חושב שיש בעיות עם זה, כרגע אני צריך עצה לגבי הספק כוח, אני רואה כל מני דברים שנראים לי כמו סימנים שהוא גוסס אבל לא יודע.

א. גם עם ה4400 שלי, לוקח הרבה יותר זמן למחשב לעלות כשאני מפעיל אותו, זה נשמע כאילו ל2-3 שניות הוא מפסיק לקבל מתח ואז מתחיל שוב ועולה.

ב. הצג הטמפ' של המארז לא עובד (מקבל מתח ממסילת 5V לא?).

ג. המאוורר החדש של המעבד לא עובד, הישן כן (חיבור 4 פינים בחדש לעומת 3 פינים בישן, אם זה אומר משהו), ביקשתי גם עצה איך אפשר לבדוק שהבעיה היא לא במאוורר עצמו, אם כן יש לי אחריות ויחליפו לי. אני מניח שאפשר להתקין אותו על ה4400 שלי אבל ממש לא נוח לי שוב פעם לשנות הכל שם, זה גם שורף לי משחה טרמית במהירות.

תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

מישהו? חשוב לי לוודא שספק חדש יפתור את הבעיות שלי.

פורסם

שלום,

אדמיניסטרטיבית - נא המנע להבא מהקפצת הודעות -הודעות אלו אינן תורמות לתרבות הדיון וסתם "מרגיזות" בעיניים (ואינן מותרות לפי חוקי הפורום)

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=478383.0

טכנית - חשב עם הספק הנוכחי מתאים לך לפי החומרה הקיימת - קח בחשבון שספקים מהרמה הנמוכה יותר ה-RATING שלהם מוטל בספק

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

והערה נוספת - הסבירות היא גבוהה שזה הספק - וודאות - במיוחד במחשבים - לא קיימת

כל טוב - בהצלחה,

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים