עבור לתוכן

איזה ספק לבחור עם דרישה מיוחדת על מסילת 12V. (הפעלה ללא לוח אם).

Featured Replies

פורסם

הוא מיועד לפרויקט חיצוני לא קשור למחשבים, וגם אין לי חשיבות לרעש אות או הגנות.

בדקתי עם ספק ג'נרי בזרם יחסית נמוך כ5A לכן עכשיו אני רוצה להתקדם לספק יותר אמין.

אני צריך ספק שיוכל להחזיק (כשעה) בסביבות 12A במסילת 12V, ובהפעלה שיתמודד עם "ספייק" של כ230% מהזרם הקבוע כ-10 שניות.

הסתכלתי לכיוון:

HEC 300VN 300W ספק כוח

מחיר בחנות: 122.00

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1063

או

RaidMax By Delta 400W

מחיר בחנות: 145.00

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1619

הHEC אני יודע נותן מקסימום 21A על12V.

מה בקשר לRAIDMAX? יש למשהו נתונים?

עם זרם של 12A לדעתי הHEC יתמודד בצורה טובה, השאלה מה בנוגע לספייק כי הוא יכול להיות בסביבות 30A ולרדת ל12A תוך כ10 שניות.

יכול להיות מהסיבה של הספייק אני צריך להסתכל על משהו בכיוון יותר כמו

ספק כוח חזק ואיכותי חברת Antec 500 Watt

מחיר בחנות: 219.00

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1202

שאמור להיות מסוגל לתת עד 35A.

העדיפות היא כמובן לחסוך.

ועוד שאלה על הדרך, כאשר אני מפעיל את הספק ללא לוח אם, אני צריך לתת לו איזה שהוא עומס על המסילות כדי לא לגרום לו נזק.

על המסילה של 5V אני שם LED עם זרם 10mA דרך נגד 470 אוהם.

על מסילת 12V יש לי רכיב שמעביר דרכו עד כ12A וההתנגדות שלו אמורה להיות בסביבות 1-3 אוהם (תלוי בזרם שאני צריך).

על מסילת 3.3V לא חיברתי כלום.

השאלה האם זה מספיק צרכנים או שצריך לחבר ל3.3V או להוסיף ל5V עוד איזה צרכן.

בתודה מראש.

פורסם

הזרם מוגבל על ידי :

מיישר :

אם אתה עובר את הזרם המקס' שלו בקצת לזמן קצר, אתה צריך תוספת קירור. אם אתה עובר בהרבה, אתה תשרוף אותו מהר מאוד גם אם יש לך קירור טוב

בספק איכותי אמור להיות קצת יותר ממה שכתוב אל המדבקה, לפעמים הרבה יותר. בספק גנרי יש בדרך כלל מיישר חלש מאוד

קירור של המיישר :

קובע כמה אתה יכול להעמיס את המיישר. אם הקירור לא מספיק אתה לא תוכל להעמיס אפילו את הזר שכתוב אל המיישר לאורך זמן. אם הקירור טוב הוא יכול לאפשר קצת עומס יתר אל המיישר לזמן קצר

בספק איכותי יש בדרך כלל קירור טוב. בספק גנרי הקירור בעייתי, ולפעמים לא כי הוא קטן אלא כי הוא מחובר למיישר בצורה שהחום לא עובר

הגנות :

ינתקו את הספק מייד אם הגעת לזרם שלהם

בספק טוב יש הגנות לזרם גדול יותר ממה שכתוב אל המדבקה - אם למשל כתוב 20 A אז ההגנות יהיו ל 25 - 35 A. בספק גנרי בדרך כלל אין הגנות בכלל

יתר המעגל של הספק :

ינתק את הספק מייד (אם יש הגנה) / הספק יתחמם ויישרף (אם אין הגנה) אם עברת משמעותית את המקסימום הכללי של הספק. ניתן לחשב אותו לפי ה W של כל הספק חלקיי 12 V

פתחתי כמה HECים ישנים 300AR-T ו 300AR-TF :

זרם אל המדבקה - 15 A

מיישר - 16 A

קירור - טוב

יכול להחזיק 20 - אוליי עד 25 (לא בטוח) A, לא הייתי נותן לו 30 A

ב HEC שיש לו 21 A אמור לעמוד מיישר של לפחות 21 A. לא קיים מיישר כזה - יתכן שהם שמו 20 A או 30 A. במקרה של 20 A לא הייתי מעמיס מעל 25 A גם לזמן קצר. ב 30 A (יותר סביר שיש שם) אין בעיה. ב 350 - 400 כנראה שיש מיישר של 30 A

הקירור אמור להיות בעובי מספיק של המתכת באיזור של המיישר. השטח שלו פחות קריטי - הוא אמור לספוג את החום לקיבול התרמי שלו ב 10 שניות האלה - הוא לא יכול להספיק לקרר אותו לאוויר

ההגנות הם לא בעיה - פשוט תחבר במקביל את 2 המסילות, תקבל "הגנה" של כ 36 A

יתר הספק לא בעיה - אתה עומד לקחת 360 W מספק של 300 W זה לא יותר מדיי

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על תגובה מפורטת :yelclap: .

נכון לעכשיו אני מבין שHEC 300VN יהיה בסדר לזרם הרצוי, הבעיה רק בספייק של ההפעלה.

כדי להתפטר מהספייק אולי לעשות סוג של איזה מנגנון "SOFT START", אולי אפשר לשים סליל בטור לרכיב?

בהפעלה הוא יתנגד לשינוי בזרם ואז אמור להתנהג כ"קצר".

אגב, לא ציינתי מקודם אבל נראה ככה שהספייק יורד בצורה אקספונציאלית.

פורסם

אתה צריך סליל ענקי כדיי שיוריד זרם במשך 10 שניות - לא משהוא ריאלי, ובמחיר של בניית סליל כזה אתה יכול כבר לשים ספק חזק יותר

אתה יכול לפרט יותר מה אתה מנסה לעשות שם ? מה לוקח את הזרם הזה ?

פורסם
  • מחבר

בפשטות הזרם הולך על אלקטרוליזה, זה אמור להפעיל מספר אלקטרודות בתמיסה מוליכה.

10 שניות לוקח לו להתייצב, בשיא הספייק הוא נמצא כשניה ויורד יחסית מהר. לכן סליל שיתנגד אפילו כשנייה יספיק.

במילים פשוטות להוריד (להנמיך) את הספייק, לא לבטל אותו לגמרי, הוא ממש לא מפריע לי פשוט כדי לא להעמיס על הספק.

עד כמה שאני מבין, אני צריך לעשות שהוא יהיה עם התנגדות יחסית קטנה עד אוהם, זרם של עד נגיד 15 אמפר ואיך מזה אני מחשב כמה הנרי הוא אמור להיות. נראה לי הסתבכתי יפה :facepalm: .

אגב איך אני מחשב את קוטר החוט, ומספר ליפופים הדרוש? מהנוסחה שרשומה למטה?

fad7249ae861c016661f023a337c04d6.png

פורסם

רד מהסליל. אתה תצתרך סליל גדול מדיי כדיי לקבל משהוא משמעותי

אפשרות 1 : תשים נגד שהזרם עובר בו בהתחלה ואחריי 10 שניות יש ממסר שמקצר את הנגד (הממסר אמור להיות ל 20 A בערך, רצוי יותר. אפשר לחבר במקביל מגעים של 16 A וכו)

הנגד אמור להיות נגד הספק כ 1 ohm ו 250 W - יתכן שאתה יכול לעשות כזה מסרט ברזל כמו שאורזים בלוקים וכו

אפשרות 2 : תתחיל את האלקטרוליזה ב 5 V ואז תעבי (אם ממסר כמו קודם) ל 12 V

יכולה להיות בעיה של הקפיצה במתח (שתגרום לזרם להתחיל שוב מ 30 A או קרוב לזה)

אפשרות 3 : תשים ספק חזק יותר

מומלץ - hec / fsp 400 W

כנראה שיכול לעבוד, לא בטוח - hec / fsp 350 W

פורסם
  • מחבר

על אפשרות 1 חשבתי כבר, עשיתי חיפוש מהיר וראיתי שהספק מקסימלי של 15W באריסטוק. אז די וותרתי על הרעיון.

אפשרות להתחיל מ 5V אנסה בהמשך.

ספק חזק יותר זה תמיד אופציה ;) .

אגב, בקשר לסליל בינתיים שמתי סליל מאולתר קוטר החוט בסביבות 2.3מ"מ משהו כמו 11AWG. עשיתי 9 ליפופים במרווח השווה לקוטר החוט.

וקוטר הליפוף כ1ס"מ.

אז בקיצור עם סליל כזה הצלחתי להוריד את הספייק מ230 אחוז בערך לסביבות 180 אחוז, מבחינתי זה כבר משמעותי.

אני אנסה לשחק עם גודל הסליל עוד ואם לא ישיג משהו רצוי ננסה את האפשרות של להתחיל מ5V.

תודה רבה לך שוב :xyxthumbs::yelclap:

פורסם

כל דבר שיש לו התנגדות יכול להיות נגד - לא חייב מאריסטוק

הסרט ברזל שאורזים איתו "קוביות" של בלוקים וכו (באתרי בניה) עשוי מברזל או פלדה זולה, יש לו התנגדות של משהוא כמו 1 אום עד כמה אום בודדים מקצה לקצה, והוא יכול בכיף להוציא עשרות W (לזמן קצר מאות W אם לא יותר)

לדעתי הורדת את הספייק אם ההתנגדות של החוט שממנו עשוי הסליל ולא אם הסליל עצמו, אבל אתה יכול להמשיך לנסות אם סליל : (עד גבול מסויים - סליל גדול יכול לדפוק את הספק)

תוסיף ליבה מברזל לסליל. כמה שיש שם יותר ברזל (ורצוי שתיצור מעגל מגנטי סגור) תהיה לסליל יותר L (אבל זה עובד עד זרם מסוים, מעל זה הסליל מגיע לרוויה ומאבד L)

תשים חוט הרבה יותר גדול בסליל - חוט צפוף הולך להתחמם. למשל חוט חשמל קשיח 1.5 mm^2 יכול להעביר משהוא כמו 15 A כשהוא פתוח לאוויר. ניסיתי לעשות סליל אם 40 לולאות של חוט 6 mm^2 (פי 4 יותר שטח) וחיברתי לו 10 A, הוא התחמם תוך פחות מדקה לטמפ' שהוא התחיל להריח שרוף

פורסם
  • מחבר

ההתנגדות של הסליל בדקתי עם מולטימטר היא 0.04 אוהם שזה די זניח.

הסתכלתי על הטבלה הבאה של AWG

http://en.wikipedia.org/wiki/American_wire_gauge#Table_of_AWG_wire_sizes

ונראה שמה שעשית עם שטח חתך 6mm^2 יכול להוליך לפחות 40A. מרצה אחד נתן לי הערה שככול שהליפופים צמודים אחד לשני ככה גדלה ההתנגדות R של הסליל לא ממש הבנתי איך זה פועל פיזיקלית אבל זרמתי עם זה.

בגדול בינתיים אני השאיר את המערכת איך שהיא.

הייתי שמח אם היית מפרט קצת למה

סליל גדול יכול לדפוק את הספק
.
פורסם

הסליל מייצר מכת מתח (חזקה מאוד) כשמנתקים לו את הזרם - למשל בכיבוי של הספק או אם המעגל מתנתק תוך כדיי עבודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים