עבור לתוכן

כמה שאלות לגבי OC למעבד ולכ.מ

Featured Replies

פורסם

אוברקלול למעבד:

מעבד - Q6600 2.4GHZ, לוח אם - P35-DS3L, זכרון - CORSAIR 800MHZ CL4 2X1GB

1. לסביבות ה 3GHZ אפשר להגיע מבלי לגעת במתחים, נכון ?

2. אם אני ארצה יותר, עד כמה קריטי אם הזכרון והלוח אם יעברו OC, יענו זה משהו בסדר, שכן הרבה עושים, או שזה משהו פחות מומלץ ? ולא מדבר על OCרים מקצועים שעושים לצורך שבירת שיא, אלה לשימוש יום יומי - עד כמה זה בסדר אם בכלל, ואם כן אז אם בכלל שווה מבחינת שיפור ביצועים (יענו נגיד עשיתי OC 3.6 אז נגיד להגיע ל 4 עם OC ללוח וזכרונות בשביל לקבל עוד FPS או שתיים במשחק... אז ברור שלא שווה...)

3. אם אפשר לקבל לזה תשובה, כי בטח תגידו שזה משתנה אצל כל אחד אבל אם יש בערך אז - כשצריך להתחיל לעלות מתחים, למי בדרך כלל מעלים, למעבד, או שגם ל FSB ולגשר הצפוני ?

אוברקלוק לכרטיס מסך:

כרטיס מסך - 8800GTS G92 512MB

1. עם איזה תוכנה מומלץ לעשות תאוברקלול - ATITOOL, NTUNE, RivaTuner ?

2. תשיידרס מעלים, או שזה עולה לבד כשמעלים תקלוקים לליבה/זכרונות ?

3. נגיד עשיתי אוברקלול והגעתי למשהו יציב - אפשר להחזיר את הקלוקים למהירות המקורית, ולעלות אותם לרמה היציבה שהגעתי אליה רק כשאני רוצה ? זה בטוח יהיה יציב ? זה שזה העלאה בפעם אחת לא תגרום לבעיות ? ואם אתם שואלים למה לעשות את זה אז ניראה לי די ברור הרי למה להשאיר תכרטיס במצב כזה כל הזמן אם אפשר רק בעת הצורך...

בבקשה התיחסות רצינית לשאלות, ותודה רבה לכל מי שיטרח לענות :xyxthumbs:

פורסם

שנה בבקשה את הכותרת למשהו ענייני יותר :)

כמו כן פותח התרד לפני כל השאלות הללו, אני מציע לך לעיין במדריכים ובביקורות באתר, כמו כן עיון בסטיקי של הפורום וחיפוש יענו ללך על הרבה שאלות.

אם אחרי זה משהו לא מובן ספציפי, אתה מוזמן לשאול שוב ;D

פורסם
  • מחבר

שנה בבקשה את הכותרת למשהו ענייני יותר :)

כמו כן פותח התרד לפני כל השאלות הללו, אני מציע לך לעיין במדריכים ובביקורות באתר, כמו כן עיון בסטיקי של הפורום וחיפוש יענו ללך על הרבה שאלות.

אם אחרי זה משהו לא מובן ספציפי, אתה מוזמן לשאול שוב ;D

אני קראתי מתדריכים באתר, ועוד מדריכים מפורטים על OC ומה ששאלתי לגבי המעבד זה באמת משהו שלא הבנתי (לגבי ה FSB) ושאר השאלות על המעבד זה דברים כללים שלא יהיה במדריך/מאמר...

ולגבי הכרטיס מסך גם זה שאלות כלליות כאלה... אני כן ישבתי וחפשתי בעצמי, וזה פשוט כמה דברים שהייתי רוצה לדעת אחרי שכבר קראתי ובדקתי...

פורסם

בגלל שאלו שאלות כללית, ציינתי שתעשה גם חיפוש בפורום, שכן ענו על השאלות הללו המון פעמים, מה שיחסוף לך המתנה מיותרת לתשובה שנענתה כבר. כמו כן עיון בסטיקי היה מביא אותך למדריכים והמלצות לתוכנות השונות !

כמו כן השאלות על המעבד נובעות מחוסר ידע בנוגע לOC, מה שעיון במדריכים וקריאה של מאמרים תביא לפתירתו.

פורסם
  • מחבר

טוב, לגבי השאלה הגדולה מצאתי הסבר...

מה שהנבתי זה - יש את ה FSB ויש את ה BUS, ה FSB זה ה מהירות ה BUS כפול כמה סיבובי שעון, ולמי תמונות של CPUZ של כל מיני OCים שראיתי אז המספר סיבובי שעון לא אותו הדבר בכולם, יש 2,3,4... ואת המספר הזה אי אפשר לשנות. קיצר הבנתי נכון ?..

לגבי שאר השאלות הייתי שמח לקבל תשובה.

ועוד שאלה - הזכרונות שלי, עד כמה הם טובים ל OC ? לפי מה שקראתי זה מושפע מכמה גורמים כמו איכות השבב שהם מתבססים עליו - יש זכרונות עם שבב מסוים שמועדפים בקרב הOCרים, וגם קירור הזכרונות... אז לשלי כן יש צלעות קירור, אבל השבב אני לא יודע.... עד כמה אתם חושבים שיהיה בסדר לעשות OC לזכרונות שלי ?

פורסם

איזה דגם בדיוק הזיכרון שלך ? אם זה הVALUE הוא לא יחזיק הרבה מעבר, כמו כן אין סיבה לעבור את ה800MHZ לזיכרון במקרה שלך.

פורסם
  • מחבר

איזה דגם בדיוק הזיכרון שלך ? אם זה הVALUE הוא לא יחזיק הרבה מעבר, כמו כן אין סיבה לעבור את ה800MHZ לזיכרון במקרה שלך.

CORSAIR XMS2 800MHZ CL4 2X1GB

פורסם

בהעלאת מתח לזיכרון ושיחרור תיזמונים (CL5) תוכל לעבור את ה800MHZ..אבל שוב..

כמו שציינתי אין סיבה לעבור אותו..שכן ללוח האם שלך יהיה קשה לעבור את הבאס של ה400-450 עם מעבד מרובע ליבה.

פורסם
  • מחבר

בהעלאת מתח לזיכרון ושיחרור תיזמונים (CL5) תוכל לעבור את ה800MHZ..אבל שוב..

כמו שציינתי אין סיבה לעבור אותו..שכן ללוח האם שלך יהיה קשה לעבור את הבאס של ה400-450 עם מעבד מרובע ליבה.

כן אני לא אצתרך יותר מאוברקלוק של 3.6...

ומה שעכשיו הבנתי שמה שיכולה להיות הבעיה זה הלוח אם... אפשרי בכלל להגיע איתו לבאס 400 ?.. זה יצא 1600 FSB שזה OC של כמעט 300MHZ... הוא יוכל לעמוד בזה מבחינת חום, או כל בחינה אחרת ?...

פורסם

לא צריכה להיות בעיה..תדאג רק לטמפ' של המעבד..כמובן לנטר אותם במנוחה ומאמץ ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים