עבור לתוכן

אם אני קונה מסך חדש זה משנה איזה כ.מסך יש לי?

Featured Replies

פורסם

אם אני רוצה לקנות מסך חדש, זה משנה איזה כ.מסך יש לי?

יש לי 9400GT 1GB

אני יכול לקנות כל מסך?

אני יהיה על 1024X768

אולי אפילו יותר גבוה, תלוי בגודל..

ומה הרזולוציה הכי שאפשר להשתמש עם הכ.מסך הזה?

פורסם

תערוך בבקשה את הכותרת כדי שתהיה אינפורמטיבית ותכיל את השאלה שלך, כנדרש בחוקי הפורום.

אתה יכול לקנות כל מסך.

מה שלא תקנה (בהנחה שזה LCD) - תריץ אותו על הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) ולא על 1024x768.

כרטיס המסך תומך בכל הרזולוציות, אך בחלק מהמשחקים תהיה מוגבל בביצועים שתוכל לקבל, וכמובן ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך הכרטיס יתקשה יותר.

פורסם
  • מחבר

אם אני קונה מסך FHD

אז אני צריך להריץ אותו על 1080P?

זה ממש משנה?

פשוט 768X1024 הכי נוח לי...

פורסם

אם אני קונה מסך FHD

אז אני צריך להריץ אותו על 1080P?

עדיף מאוד, לפחות בשולחן העבודה. משחקים וסרטים - פחות קריטי.

פשוט 768X1024 הכי נוח לי...

אז אל תקנה מסך FHD. תקנה איזה 19" לא רחב ותריץ אותו ב1280X1024 שזו הרזולוציה הטבעית שלו ולא רחוקה ממה שאתה אוהב.

פורסם
  • מחבר

אני גם חוסך למחשב חדש אז...

ולמה זה כל כך משנה?

פורסם

הסיבה היא שבמסכי LCD (להבדיל מCRT) הפיקסלים קבועים. כשאומרים שלמסך יש רזולוציה של 1280X1024 זה אומר שיש לו רשת פיזית של 1280X1024 פיקסלים. אם אתה מנסה להציג רזולוציה שונה, לא ניתן למפות כל פיקסל "לוגי" לפיקסל "פיזי", מה שמחייב לבצע אינטרפולציות בין הפיקסלים, וגורם לעיוותים/טשטושים בתמונה. זה במיוחד מפריע כשעובדים עם טקסט, והרי מרבית העבודה בשולחן העבודה היא עבודה עם טקסט. במשחקים זה פחות משנה, כי גם ככה לרוב יש החלקות (אם כי לא ניתן לומר שזה לא משנה כלל). בסרטים ממילא מוגבלים לרזולוציה של הסרט, אז זה גם לא משנה.

פורסם
  • מחבר

אהה הבנתי :)

ומה הרזולוציה הטבעית של מסכים

24" 23"

22" / 21.6"

תודה!

פורסם

24'' - 1920x1080 או 1920x1200

23'' - 1920x1080

22'' - 1920x1080 או 1680x1080

9400 הנו כרטיס מסך די מיושן וגם כשהיה חדש לא היה נחשב לחזק. תהיה לך בעיה להריץ איתו משחקים חדישים, על אחת כמה וכמה ברזולוציות גבוהות.

פורסם
  • מחבר

כן אני יודע..

אני גם ככה יקנה מחשב חדש בעתיד אז אני משחק רק במשחקים שיש לי על המחשב וזהו.. אין לי צורך בחדשים..

ואני עכשיו משתמש במסך טלויזיה [21.6" דיי קטן.. ]

עדיף להשאיר על 768X1024?

פורסם

כבר ענו לך על זה, התשובה לא השתנתה:

לכל מסך LCD יש רזולוציה טבעית, ותמיד עדיף לעבוד ברזולוציה זו על מנת לקבל תמונה ברורה ואיכותית.

פורסם

לפותח הדיון:

אם אתה חושש מעבודה ברזולוציה גבוהה מכיוון שזה עושה את הכל קטן אז יש הגדרה בווינדוס שמשנה את גודל הטקסט לאיזה גודל שאתה רוצה

פורסם
  • מחבר

באמת?!

כשאני יקנה מסך חדש אני יעשה את זה :)

תודה רבה!!

פורסם

אני חייב לשאול כאן שאלה ברשותכם.

אמרו כאן מדוע כדאי להשתמש במסך LCD אך ורק ברזולוציה הטבעית שלו. (נניח 22" - 1680x1050)

לי יש את המסך Dell 2209WA והרזולוציה הטבעית שלו היא 1680x1050.

כשהתחלתי לעבוד עליו ברזולוציה הזאת היה לי די קשה משום שהכל היה נורא קטן, ובמיוחד הטקסט.

חיפשתי איזושהי רזולוציה אחרת שאוכל לעבוד איתה ושתהיה באותו יחס של 16:10 (אותו היחס של 1680x1050)

ומצאתי את זו- 1280x800 (היחידה שגם מצאתי ביחס 16:10 במחשב שלי)

מאז התצוגה נראית סבבה, בהחלט בפרופורציות שמתאימות לי (ואני מניח שכל אחד אחר יעדיף את הפרופורציות האלה מאשר הטקסט הקטנטן שרואים ב-1680x1050)

ובנוסף, אני לפחות, לא רואה איזשהם בעיות בעבודה שלי על שולחן העבודה ובגלישה באינטרנט, שום עיוותים או טשטושים.

לפי יודעי הדבר בפורום, האם לא עדיף כך?

פורסם

כפי שכבר רשמתי אם הרזולוציה הטיבעית גורמת לך לטקסטים ואייקונים קטנים אז יש הגדרה שמשנה זאת

בווינדוס 7:

לחיצה עם כפתור ימין של העכבר על שולחן העבודה ובחירה ב- personolize, לחיצה על display, לחיצה על set custom text size

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים