עבור לתוכן

ניהול רשתות- מה צריך לדעת?

Featured Replies

פורסם

שלום.

קיבלתי מיון מהצבא- להיות מש"ק מחשב, תפקיד שאני מאוד רוצה.

הם צריכים אנשים שיכולים לנהל רשת, לתכנת ובכללי להבין במחשבים...

רציתי לדעת. מה צריך לדעת כדי לנהל רשת?

אני רוצה לקרוא קצת בנושא, ולהבין קצת יותר לפני שאני מגיע למיון הזה.

אם יש לכם ספרים שאתם ממליצים לי לקרוא, אשמח להמלצה...(ביינתים קורא את החומר שיש באתר).

תודה על העזרה.

פורסם

זה תלוי עד איזה עומק את נכנס לזה בצבא

אם אתה תהיה מנהל רשת בחדר מחשוב אז בעיקרון מספיק שתדע מחשוב (ידע בסיסי+) וקצת לוגיקה ואת השאר אתה כבר למד בקורס בצבא

אם אתה תהיה בבסיסים ששמה הכל סובב את התחום של המחשוב אז צריך לדעת הרבה יותר וכבר עכשיו לדעת נושאים מעולם התקשורת כמו שנאים, switch-ים, פורטים וגם מהמחשוב שזה DNS, TCP/IP וקצת אופיס לא יזיק

אבל זה אתה לא צריך ללמוד ברמה של לדעת לפתור תקלות בזה אלה יותר ברמה שזה מוכר לך ואתה יודע בערך מה זה

אני לא עשיתי מיונים אבל שהגעתי לבסיס שלי גילו שאני יודע את הנושאים האלה (אבל לא בצורה מקיפה) וישר אמרו לי להיות מנהל רשת. ככה אני יודע פחות או יותר מה צריך לדעת בתפקיד ואל תדאג אם אתה לא יודע הכל, בתפקיד לומדים את זה.

פורסם
  • מחבר

זה תלוי עד איזה עומק את נכנס לזה בצבא

אם אתה תהיה מנהל רשת בחדר מחשוב אז בעיקרון מספיק שתדע מחשוב (ידע בסיסי+) וקצת לוגיקה ואת השאר אתה כבר למד בקורס בצבא

אם אתה תהיה בבסיסים ששמה הכל סובב את התחום של המחשוב אז צריך לדעת הרבה יותר וכבר עכשיו לדעת נושאים מעולם התקשורת כמו שנאים, switch-ים, פורטים וגם מהמחשוב שזה DNS, TCP/IP וקצת אופיס לא יזיק

אבל זה אתה לא צריך ללמוד ברמה של לדעת לפתור תקלות בזה אלה יותר ברמה שזה מוכר לך ואתה יודע בערך מה זה

אני לא עשיתי מיונים אבל שהגעתי לבסיס שלי גילו שאני יודע את הנושאים האלה (אבל לא בצורה מקיפה) וישר אמרו לי להיות מנהל רשת. ככה אני יודע פחות או יותר מה צריך לדעת בתפקיד ואל תדאג אם אתה לא יודע הכל, בתפקיד לומדים את זה.

אני משרת כבר שנה וארבע חודשים, וכרגע צץ איזה מיון שקשור למחשבים, בחיל שלי.

אני דיי בטוח שעוד הרבה אנשים ירצו את זה ואני אצטרך לעשות רושם בראיון.

כשהמראיין ישאל אותי מה אני מבין ברשתות...אין לי מושג מה להגיד לו, כרגע אני מבין טיפה מושגים, אבל בקושי יש לי מושג איך להקים רשת (אני בערך יודע את זה).

אני רוצה לקרוא איזה ספר, להכנס חזק לנושא, לעשות רושם...

פורסם
  • מחבר

הקפצה.

פורסם

אני משרת כבר שנה וארבע חודשים, וכרגע צץ איזה מיון שקשור למחשבים, בחיל שלי.

אני דיי בטוח שעוד הרבה אנשים ירצו את זה ואני אצטרך לעשות רושם בראיון.

כשהמראיין ישאל אותי מה אני מבין ברשתות...אין לי מושג מה להגיד לו, כרגע אני מבין טיפה מושגים, אבל בקושי יש לי מושג איך להקים רשת (אני בערך יודע את זה).

אני רוצה לקרוא איזה ספר, להכנס חזק לנושא, לעשות רושם...

תראה אני אישית לא מכיר איזה ספר של ניהול רשתות למתחילים, לפחות לא בעברית.

הנושאים רשמתי לך בגדול מה הנושאים שצריך.

תנסה אם אתה יכול להתעניין יותר במחשוב אצלך ביחידה, כלומר, שיש תקלה במחשב באזור שלך און במשרד שלך אז תנסה לראות מה הבעיה ומתי שהמנהלת רשת תבוא שהיא תסביר לך מה היא עושה כדי לפתור את זה.

גם תראה מי עוד מגיע למיון אולי אתה גם ככה תדע יותר מהם, בד"כ מי שמבין את תחום המחשוב כבר מתעסק בשירות שלו באיזשהו אופן בתחום הזה.

ואל תשכח שישלחו אותך ללמוד את זה, אני לא מאמין שיצפו מאנשים כבר לדעת איך לנהל רשת לפני שהם עוברים קורס.

בטח רוצים לראות אם תוכל לנהל רשת אחרי הקורס, אם יש לך ראש לזה ,וגם אחריות אישית לזה.

ממה שאני מבין גם הקורס מתעסק יותר בתחום התקשורת ורשתות ופחות בתחום החומרה, אז אם אתה יודע חומרה תראה להם שאתה יודע ככה הם יחשבו לקחת אותך ו"להרוויח עליך פעמיים". אם לא אז לא נורא רק תראה להם שאתה מסוגל לשרת בתפקיד.

פורסם
  • מחבר

לא ישלחו אותי ללמוד את זה...תיהייה חפיפה.

השאלה היא מה להגיד למראיין שאני יודע לעשות?

הוא רוצה מישהו שיודע קצת לתכנת, שמבין במחשבים ויודע לנהל רשת.

למדתי בתיכון מדעי המחשב, עשיתי בזה 5 יחידות בפסקל, לא הייתי הכי טוב בזה...אבל אני חושב שזה מתאים ל"קצת תכנות", למרות שאף אחד לא כותב בפסקל היום- זה רק סינטקס.

מה להגיד לו שאני יודע לעשות עם מחשבים וניהול רשתות?

ואם אפשר קצת חומר לקריאה (אני לא רוצה לשקר לו)...

(לא חייב בעברית)

פורסם

קודם כל לא צריך תכנות, אולי קצת סקריפטים אבל זהו

עכשיו אתה צריך לשאול את עצמך אם אתה מבין מחשבים

כי הוא ירצה לדעת עד כמה מהר תוכל לקלוט את הנושא הזה וככה לא לבזבז זמן וללמד מישהו שלא מספיק מבין את עולם המחשבים

ותזכור אם הם רוצים מישהו מתוך היחידה שלהם זה אומר שהם צריכים אנשים וכנראה לא מקבלים מספיק אנשים מקורסים אם בכלל אז אין להם אפשרות להיות יותר מדי בררנים

דבר שני אני לא יודע מה הידע שלך בתחום. אולי אתה יודע מספיק דברים, תסתכל מה שרשמתי בתגובה הראשונה שלי ותראה מה אתה מבין שמה

ובקשר להדרכה יש מלא סרטי הדרכה באנגלית שאפשר ללמוד על מגוון תחומים אז אני ממליץ לך ללמוד על cisco רק צריך למצוא אותם באינטרנט

פורסם
ניהול רשתות- מה צריך לדעת?

צריך לדעת להתמודד עם כל מה שהעבודה דורשת.

אין הכשרה כזאת או אחרת שתלמד אותך כל מה שתצטרך.

יש אירגונים עם רשתות מאוד מורכבות ואחריות עצומה.

בהם תידרש נסיון של שנים בעבודות שונות עם אירגונים ורשתות וציוד וחומרה ושרתים ושרתים וירטואלים וכל הפרטים והתוכנות וההגדרות ובסיסי הנתונים וניהול המשתמשים שבהם עושים שימוש במערכת.

ניהול רשתות גדולות ומורכבות זה להיות מהנדס בכיר של מערכות מיחשוב ותוכנה.

ככל שאתה גודל כך גם יתאימו גודל התפקידים שתוכל לעשות.

בהגדרה הזאת של ניהול רשתות גם נכנסים תפקידים קטנים וקלים יחסית עם מערכות פשוטות על חומרה פשוטה עם רמת מורכבות פשוטה וצרכים פשוטים.

גם בצבא יש מערכות ברמות מורכבות שונות.

ושם גם יש ממי ללמוד ואת מי לשאול.

והם עובדים לאאאאאאאאאאט.

אין מקום טוב יותר מהצבא לבזבז את הזמן על פעולות טריוויאליות.

וכשתצא משם תגלה שאתה לא יודע הרבה, ורק בתחילת דרכך.

פורסם
  • מחבר

קודם כל לא צריך תכנות, אולי קצת סקריפטים אבל זהו

עכשיו אתה צריך לשאול את עצמך אם אתה מבין מחשבים

כי הוא ירצה לדעת עד כמה מהר תוכל לקלוט את הנושא הזה וככה לא לבזבז זמן וללמד מישהו שלא מספיק מבין את עולם המחשבים

ותזכור אם הם רוצים מישהו מתוך היחידה שלהם זה אומר שהם צריכים אנשים וכנראה לא מקבלים מספיק אנשים מקורסים אם בכלל אז אין להם אפשרות להיות יותר מדי בררנים

דבר שני אני לא יודע מה הידע שלך בתחום. אולי אתה יודע מספיק דברים, תסתכל מה שרשמתי בתגובה הראשונה שלי ותראה מה אתה מבין שמה

ובקשר להדרכה יש מלא סרטי הדרכה באנגלית שאפשר ללמוד על מגוון תחומים אז אני ממליץ לך ללמוד על cisco רק צריך למצוא אותם באינטרנט

אני אומר לך שהוא ביקש מישהו שיודע קצת תכנות, מבין במחשבים ויודע לנהל רשת.

השאלה שלי היא- מה אני צריך להגיד שאני יודע לעשות כדי שיקבל אותי?

פורסם

אני אומר לך שהוא ביקש מישהו שיודע קצת תכנות, מבין במחשבים ויודע לנהל רשת.

השאלה שלי היא- מה אני צריך להגיד שאני יודע לעשות כדי שיקבל אותי?

תגיד מה שאתה באמת יודע, די פשוט חחח..

וסתם שאלה,

איפה אתה משרת/ על מה בדיוק מדובר ומי אחראי על העניין הזה?

אולי יש/ יהיה משהו כזה גם אצלי ביחידה ואני חייב לקפוץ על זה גם כן :).

פורסם
  • מחבר

תגיד מה שאתה באמת יודע, די פשוט חחח..

וסתם שאלה,

איפה אתה משרת/ על מה בדיוק מדובר ומי אחראי על העניין הזה?

אולי יש/ יהיה משהו כזה גם אצלי ביחידה ואני חייב לקפוץ על זה גם כן :) .

אני יודע הרבה דברים בכללי...לא יודע בדיוק מה להגיד לו.

למשל איך אתה עונה על השאלה הזאת:

אתה מבין במחשבים? (כאן אתה עונה כן)

מה אתה מבין? מה אתה יודע?

ואני משרת בתל השומר..והדבר הזה דיי אוטומטי, אף אחד לא שואל אם אתה רוצה...

פורסם

גם אני הייתי בתל השומר, איזה מחלקה אתה?

ואם אתה בתל השומר למיטב זכרוני אין שם יחידות תקשוב "מטורפות"

ואם צריך לטפל בבעיה של המערכות המסובכות היו את האנשים בשלישות בר"ג שעשו את

הדברים המורכבים (מערכות והשראות של MF לדוגמא)

אני זוכר שניסיתי להכנס למדור מערכות מידע הבנתי שלא ממש צריך ידע מוקדם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים