עבור לתוכן

האם מכשירי אל פסק יכולים להגן על המחשב מפני נחשולי מתח וברקים

Featured Replies

פורסם

יש לי אל פסק מתוצרת אדוויס דגם PRD650 שמחובר למחשב עם מסך LCD מרובע בגודל "17, אני רוצה לדעת האם הוא יכול גם להגן על המחשב שלי מפני ברקים ונחשולי מתח הנגרמים מהפעלת מזגנים ומכשירי חשמל אחרים (בנוסף להפסקות חשמל ונפילות או עליות מתח).

האם בכלל מכשירי אל פסק יכולים להגן על מחשבים בפני ברקים ונחשולי מתח (בנוסף לייצוב המתח וגיבוי מתח בזמן הפסקת חשמל)? או שיש צורך לחברם למגן ברקים נפרד לצורך זה?

פורסם

"נחשולי מתח ממזגנים" זה חרטא של היצרנים של מגיני ברקים, כדיי למכור אותם

נחשולי מתח מהסוג הזה נגרמים כשהתקנים חשמליים מסוימים (שנאי / מנוע / וכו) מנותקים מהחשמל. כדיי שהנחשול יגיע למחשב, המחשב וההתקן שיוצר את הנחשול חייבים להיות מחוברים אחד לשני, ומנותקים מהחשמל ביחד כשהם עדיין מחוברים אחד לשני

למשל : אם המחשב והמזגן מחוברים ממפצל משותף, ומוציאים את המפצל הזה מהחשמל כך שהחשב והמזגן מתכבים אבל נשארים מחוברים אחד לשני בזמן הכיבוי. או אם המחשב והמזגן עובדים וקופץ פקק ראשי של הבית, כך שהמחשב והמזגן מחוברים אחד לשני דרך המערכת של הבית בזמן שהפקק קפץ

הדלקה וכיבוי של המזגן לבד (כשהמחשב סתם מחובר קבוע) - זה המקרה שיצרני המגן ברקים צועקים עליו - לא גורמת למכת המתח להגיע למחשב כי ברגע הניתוק המזגן כבר לא מחובר למחשב

הגנת נחשולי מתח (= הגנת ברקים) מגינה בכמה מקרים : פגיעת ברק, מכת מתח של הפסקת חשמל, קפיצת פקק ראשי של הבית בזמן שבבית עבד המחשב ומשהוא שמכיל מנוע

ל UPS יש בדרך כלל הגנת ברקים חלקית (או שאין בכלל) - כדיי לקבל הגנה טובה יותר שים מגן ברקים במקביל ל UPS

ה UPS כן מגן מעליות וירידות מתח נמוכות יותר לאורך זמן (כמו במקרים של תקלות במערכת החשמל המקומית - אפס מנותק וכו). הוא עושה את זה הרבה יותר טוב ממגן ברקים. ההגנה הזאת לא פחות חשובה מהגנת נחשולי מתח / ברקים

לא UPS (מהסוג הפשוט) ולא מגן ברקים אינם מייצבים מתח - כל ההפרעות שיש במערכת עוברות אותם ללא שינוי. רק UPS מתקדם (מסוג onine - ויקר מאוד) באמת מייצב ומסנן את המתח

בנוסף UPS ומגן ברקים נותנים הגנת השהיה - שמונעת הרבה מאוד נזק מנפילות חשמל מהירות

פורסם

האם מגן ברקים יכול לעזור כאשר יש נחשול מתח כתוצאהה מברק? האם עם מגן ברקים בטוח להשתמש במחשב באמצע סערת ברקים?

האם תוכל להמליץ לי בבקשה על מגן ברקים טוב למחשב?

פורסם

מגן ברקים יכול לתפוס עד עוצמה מסויימת של המכה, אבל לא יותר מזה - הוא נותן הגנה חלקית בלבד

בזמן סופת ברקים המחשב אמור להיות מכובה ומנותק מהשקע (או אם יש לך מפצל שקעים אם מפסק - תכבה את המפסק הזה). לא אומר לכבות את המחשב איך שראית ברק אחד בחוץ, אבל אם אתה רואה שיש סופה שעומדת להיות אז תכבה

בנוסף בזמן ברקים תנתק את הכבל שמביא אינטרנט (בזק / הוט)

כן בטוח להשתמש במחשב שמחובר דר UPS online (ניתן לדפוק את ה UPS אבל לא את המחשב), אינטרנט אלחוטי (ניתן לדפוק את המודם והראוטר שמחוברים ישירות לכבל אבל לא את המחשב), או מחשב נייד שלא מחובר לכלום ועובד אל סוללה

המגן שאני מכיר (מתוך 3 בלבד) שנותן הגנה סבירה הוא GPT SC9 COOL (וכנראה גם SC9 ELEC). לא GPT SC9L (הקטן) או SC9LS - נראה לי אין להם את כל ההגנות

אתה מחבר את המגן וה UPS אחד לייד השני במפצל משותף - אבל לא מחבר את ה UPS לשקע של המגן (יכולה להיות התנגשות בין הגנת השהיה של המגן וההגנות של ה UPS). את המחשב והמסך מחבר ל UPS, את הדברים האחרים לשקע של המגן (דרך מפצל שני אם צריך)

תוודא שיש לך מפסק פחת והוא תקין - הוא משפר משמעותית את ההגנות של מגן ברקים ועושה אותו בטוח יותר (בנוסף לזה שהוא מגן אליך מהתחשמלות)

פורסם

אני לא פותח התרד ואין לי כלל UPS/

תודה רבה, רבה על המידע!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים