עבור לתוכן

מחשב איטי (E5200) גם לאחר פרמוט

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני חווה איזושהיא בעיה כבר הרבה זמן שמתחילה לעלות לי על העצבים. לפני שנה וחצי - שנתיים קניתי את המחשב הבא:

intel e5200

Gigabyte 73PVM-S2H

1x2G DDR2 800 (סטיק אחד)

מהיום שהוא נקנה אני ממש לא מרוצה מהמהירות שלו. גם אחרי פרמוט נקי (WINDOWS 7), אני מרגיש את המחשב זז באיטיות שאופיינית למחשבים ישנים ממנו בהרבה. סתם לדוגמא התקנתי WINDOWS 7 על מחשב עם מעבד E2180 (מעבד חלש די משמעותית) והWINDOWS פשוט טס.

אני חושד שאולי אחת הסיבות זה שיש לי סטיק אחד של זיכרון ולכן הם לא עובדים בDUAL (אני יודע שהתוספת ביצועים היא כמה אחוזים בודדים, פשוט אין לי רעיונות אחרים).

אני מבין שזו שאלה מאוד כללית, אבל אני אשמח אם מישהו לפחות ייתן לי כיוון.

תודה מראש,

פורסם

ראשית נתחיל מזה שהמפרט שלך זה לא של מטוס, ככה שלא יהיו לך ציפיות גבוהות

תריץ מנהל משימות ותראה שאין לך משימות שטוחנות מעבד ו/או זיכרון

תריץ בדיקת מהירות לדיסק/ים הקשיחים עם תוכנת HDTUNE ותעלה לפה את התוצאות, כך תדע שהדיסק הקשיח לא מאט לך את עבודת המחשב

פורסם
  • מחבר

ברור לי שלא מדובר במפלצת ביצועים :)

אבל כבר יש לי ניסיון עם די הרבה מחשבים (כמו הדוגמא שהבאתי על מעבד חלש יותר) ואני גם לא בדיוק מריץ תוכנות כבדות על המחשב. אני מדבר על תפעול כללי במחשב.

אני אפעיל HDTUNE ואעלה את התוצאות.

תודה,

פורסם
  • מחבר

התוצאות...

[attachment deleted by admin]

פורסם

תן למחשב לרוץ כמה שעות ואז תריץ סקריפט שכאן. את הקובץ שנוצר taskcpu.txt ב C תעלה לפורום. קשיח שלך בסדר.

פורסם

תריץ בדיקה להארד דיסק עם MHDD.

פורסם
  • מחבר

הרצתי...

פורסם

מאז שאתחלתה לפני כיומיים מעבד שלך כמעט 43 שעות לא עשה כלום! אין לך בעיה של עומס על מעבד. בכלל נראה שכמעט לא עשיתה כלום במחשב הזה. תריץ הקובץ שסמתי עכשיו ותצלם/תספר מה תוצאות.

פורסם
  • מחבר

קודם כל IVAN תודה על ההיענות המהירה.

שנית, המחשב הוא של חברה שלי אז אני ל תמיד לידו.

אני אריץ את זה שאני אוכל ואני אעלה את התוצאות בהקדם..

דרך אגב...

ראיתי שהמעבד לא קופץ לאחוזים גבוהים אבל עדיין התחושה הכללית מהמחשב איטית (בהתחשב בנתוני המחשב)

פורסם

תבדוק את חום המעבד ע"י תוכנת אוורסט

פורסם

בלי להצביע על שום דבר ספציפי או לשלול דבר אחר, יש משהו לדעתי חובה להתייחס אליו בנוגע לתחושה לגבי הביצועים במחשבים ישנים יותר.

כשמתקדמים ממחשב ישן למחשב חדש תמיד זה ירגיש מהר, כי באופן יחסי זה מהר.

אחרי זמן מסוים שמתרגלים למהירות החדשה זה ירגיש הרבה פחות מהיר.

כשאתה מתרגל לתחושה של מחשבים מהירים יותר המחשבים הישנים ירגישו איטיים.

כן כן... אותו מחשב שהרגיש מהיר לפני שנתיים וחצי....

היום כמעט ואין מחשב עם פחות מ4GB זיכרון.

מחשב עם 2GB זיכרון יעבוד פחות חלק, ההרדיסק יעבוד יותר בשביל לעשות את אותם הדברים.

הרדיסק ישן בדרך כלל חוץ מזה שהוא פחות מהיר מחדשים יותר (גם אם לא בהרבה) גם יתמלא ויתפרגמנט ויהיה יותר איטי באופן יחסי לתחילת דרכו.

וינדוס תמיד ירגיש מהיר יותר אחרי התקנה נקיה.

ככל שעובר הזמן ונוספים עוד התקנות ועוד כיוונים והגדרות הוא ירגיש יותר איטי.

קח את כל זה ותעשה חשבון ותגיע למסקנה שזה רק טבעי שמחשבים ישנים ירגישו איטיים יותר ממה שאתה זוכר או היית מצפה.

פורסם
  • מחבר

מאז שאתחלתה לפני כיומיים מעבד שלך כמעט 43 שעות לא עשה כלום! אין לך בעיה של עומס על מעבד. בכלל נראה שכמעט לא עשיתה כלום במחשב הזה. תריץ הקובץ שסמתי עכשיו ותצלם/תספר מה תוצאות.

לקח לו 27.6 שניות להריץ את הBench, אני מניח שזה לא הרבה...

בלי להצביע על שום דבר ספציפי או לשלול דבר אחר, יש משהו לדעתי חובה להתייחס אליו בנוגע לתחושה לגבי הביצועים במחשבים ישנים יותר.

כשמתקדמים ממחשב ישן למחשב חדש תמיד זה ירגיש מהר, כי באופן יחסי זה מהר.

אחרי זמן מסוים שמתרגלים למהירות החדשה זה ירגיש הרבה פחות מהיר.

כשאתה מתרגל לתחושה של מחשבים מהירים יותר המחשבים הישנים ירגישו איטיים.

כן כן... אותו מחשב שהרגיש מהיר לפני שנתיים וחצי....

היום כמעט ואין מחשב עם פחות מ4GB זיכרון.

מחשב עם 2GB זיכרון יעבוד פחות חלק, ההרדיסק יעבוד יותר בשביל לעשות את אותם הדברים.

הרדיסק ישן בדרך כלל חוץ מזה שהוא פחות מהיר מחדשים יותר (גם אם לא בהרבה) גם יתמלא ויתפרגמנט ויהיה יותר איטי באופן יחסי לתחילת דרכו.

וינדוס תמיד ירגיש מהיר יותר אחרי התקנה נקיה.

ככל שעובר הזמן ונוספים עוד התקנות ועוד כיוונים והגדרות הוא ירגיש יותר איטי.

קח את כל זה ותעשה חשבון ותגיע למסקנה שזה רק טבעי שמחשבים ישנים ירגישו איטיים יותר ממה שאתה זוכר או היית מצפה.

אני מבין לאן אתה חותר אבל העניין הוא שכמו הרבה אנשים בפורומים אני משמש כטכנאי מחשבים של המשפחה והחברים. הרבה מחשבים עברו תחתיי גם מחשבים חלשים יותר מהמחשב שדיברתי עליו פה...

ככל שיותר בדיקות יוצאות תקינות אני מתחיל לחשוב שאני כבר מדמיין :P , למרות שאני בטוח שראיתי ביצועים טובים יותר במחשבים פחות טובים.

פורסם

האמת זה מאוד יכול לעזור אם תצלם סרטון של פעולות המחשב שנראות לך איטיות ותעלה פה על מנת שניתן יהיה להתרשם

פורסם

"לקח לו 27.6 שניות להריץ את הBench, אני מניח שזה לא הרבה..." אבל מה היתה התוצאה של ריצה ? זה נותן מספר בסוף ריצה וגם פרטים על מעבד ושעון. תסים צילום של תוצאה בפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים