עבור לתוכן

מעוניין בהסבר על "ערכות השבבים" החדשה ביותר של אינטל?

Featured Replies

פורסם

משהוא יכול לעשות לי סדר מבחינת "ערכות השבבים" של אינטל מה חדש מה הולך לצאת למעבדים Sandy Bridge וכו.. כי שמתי לב שלאחרונה יש יותר מידי ערכות שבבים ?מה הערכה החזקה ביותר שיצאה והולכת לצאת בקרוב מהערכה של אינטל? :s05:

בתודה.

פורסם

ראשית, שלום וברוך הבא ל-HWzone.

אנא קרא את חוקי הפורום וערוך את כותרת הדיון בהתאם אחרת הדיון ינעל

לנושא- זה תלוי באילו מעבדים מדובר. אינטל או AMD, וגם אז זה תלוי באיזה דור של מעבדים שהרי יש דורות של ערכות שבבים המתאימות למעבדים בארכיטקטורות שונות. יועיל אם תהיה יותר ספציפי בשאלה שלך.

פורסם

מה הערכה החזקה ביותר שיצאה והולכת לצאת בקרוב מהערכה של אינטל? :s05:

ובנוסף למה שכתב !_Nike_!, ערכות השבבים ולוח האם באופן כללי אינם רכיבים אקטיביים. אין להם "ביצועים" מעבד מסוים יעבוד בדיוק אותו דבר על כל הלוחות המבוססים על ערכות השבבים שמתאימות לו.

ערכת השבבים בעיקר מגדירה את סוג החיבורים שיהיה בלוח ואת סוג ורוחב הפס של נתיבי התקשורת שביניהם.

פורסם

1. בקר זכרון מובנה במעבד קיים כבר כ-5 שנים מאז סדרת ה-Athlon 64 של AMD שהיו הראשונים לעשות זאת. שילוב בקר הזכרון במעבד נכנס לראשונה לשימוש במעבדי Intel באכיטקטורת Nehelam וממשיכה כמובן גם בארכיטקטורת SB.

2. ליבה גרפית המובנית במעטפת המעבד הייתה קיימת גם במעבדי Clarkdale אבל זה נכון שבמעבדי SB היא יושבת ממש על אותה פיסת סיליקון עם המעבד וההשלכות לכך הן בעיקר בכל מה שקשור לצריכת האנרגיה ופליטת חום.

3. הליבה הגרפית הזאת היא פשוט שלב אבולוציוני והיא אינה שונה באופן מהותי (מלבד שיפורים טכנולוגיים האופייניים לכל דור חדש של שבבים כאלה) מהשבבים שעד כה היו מובנים בגשר הצפוני של ערכת השבבים, ומלבד העובדה שהיא נמצאת על אותה פיסת סיליקון ביחד עם המעבד אין בה שום דבר מיוחד מהבחינה הזאת. בפלטפורמת SB הציגה את טכנולוגיית Quick Sync שמאיצה קידוד של פורמטים דיגיטליים (בתנאי שתוכנת הקידוד תומכת בכך). מה עוד ש-Intel בצעד שלא באופן אישי לא ממש ברור החליטה למנוע את השימשו בליבה הגרפית בלוחות המבוססים על ערכת השבבים P67.

4. למיטב ידעתי אין שום קשר בין השם Sandy Bridge לבין ההכנסה של הגשר הצפוני למעבד (שכאמור התרחש כבר בארכיטקטורת Nehelam) אלא זה פשוט תרגום של שם הקוד 'גשר' שניתן לארכיטקטורה הזאת במרכז הפיתוח של Intel בחיפה שם פותחה בשנים האחרונות הארכיטקטורה.

5. אני לא חושב שחזון המעבד המלא בתוך שבב בודד יתרחש בשנתיים הקרובות, אבל אני לא נביא.....

אני גם לא לגמרי בטוח שפותח הדיון חיפש את ההסברים האלה, אבל למקרה שכן...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים