עבור לתוכן

באיזה איכות הכרטיסי קול ON BOARD עם ה6 ערוצים?

Featured Replies

פורסם

אלה שנמצאים בלוחות של אביט אם אפשר... זאת אומרת, לצפייה בDVD והאזנה למוזיקה במערכת 2.1 הם לא יהיו כאלה גרועים, לא?

הם מקבילים לאיזה שהוא כרטיס אחר שנמכר כיום או שהם כמה רמות מתחת לכל כרטיס נורמלי?

תודה לכם

פורסם

זה תלוי לאיזה לוח אתה מתכוון...

יש לוחות עם כרטיסי קול מאוד טובים כמו SOUNDSTORM שהוא ממש מעולה.

בלוחות אחרים יש כרטיסי קול באיכות טובה שיספיקו לצרכים בסיסיים כמו משחקים וסרטים. אבל לא יותר מזה.

פורסם

אם אתה אודיופיל (ז"א חולה אודיו) אז זה ממש לא זה,אתה צריך כרטיס קול כמו אחד מסידרת הAudigy,אבל אם מספיק לך לשמוע ב2.1 אז זה ממש מספיק לך.

פורסם

חברס, תבינו אודיגי לא כל כך טוב! הוא מצויין למשחקים אבל מבחינת סאונד הוא בכלל לא מצטיין.

מבחינת סאונד למוסיקה עדיפים בהרבה כמה כרטיסים כמו הרבולושין, פרודיגי 7.1, סנטה קרוז, סוניקה ודלטה 410 (מחברות כמו M-AUDIO,AUDIO TRECK,TERRATEC)

פורסם

לפני כמה ימים שמעתי את הכרטיס החדש של טרטק עם ה 7.1

והשוואתי אותו לאודיג'י של חבר

הטרהטק פשוט ברמה אחרת מול האודיג'י

הרמקולים היו Creative 5200

פורסם

מכל האנשים שהגיבו מישהו הקשיב לעצמו????

או לאחרים?

דבר ראשון שעלה פה זה ה SOUNDSTORM שזה בכלל מעבד דחיסת סאונד של שש ערוצים encoder

דבר שני כל מי שמבין במוזיקה סאונד דיגיטלי יסכים שלא משנה עם איזה כרטיס קול

כל עוד הסאונד עוזב את המחשב בצורה דיגיטלית לא משנה איזה מעבד קול יש לך כי פשוט המתרגמים כלומר המפענחים מדיגיטלי לאנלוגי לא

עובדים בכלל

אין איבוד איכות ב כל מה שקשור ב 1 ו0 , לקחתי כרטיס קול של סאונד פרו מאוד ישן ISA והפעלתי דרך היציאה הדיגיטלית שלו DTS

(דרך אגב כל כונן שמפעיל דיסקים של מוזיה רגילים ויש לו יציאה דיגיטלית יכול להוציא DTS באותה יציאה כי DTS זה דחיסה....)

בכל מקרה בכל מה שקשור ליציאות דיגיטליות מה שקורה ברוב המערכות רמקולים שנמכרות יש בהם מפענחים.

עוד הבהרה: יציאה אופטיקלית וקואקסיאלית הן אותו הדבר, אותה איכות (פשוט באופטי אתה יכול לשלוח יותר מידע הרבה יותר רחוק ללא הגברה)

כל יציאה קואקסיאלית היא בעצם יכולה להיות אופטיקלית אם מחברים לה את הממיר של הסיב האופטי שהוא בעצם לד וטרנזיסטור NPN

בכל מקרה לגבי הכרטיסי קול שבאים עם רוב הלוחות היום:

אם הם מוכרזים כבעלי מפענחים של 24 ביט הם באותה איכות כמו האודיוג'י חוץ מהעובדה שהפיענוח של הקול וחלוקת השדר הדיגיטלי של הערוצים (על ידי מולטיפלקסר) מתבצע בתוכנה במקרה של האון בורד או במקרה של האודיוג'י על המעבד שעל הכטיס וההבדל היחיד שהאודיוג'י מקל טיפה על המעבד

תבינו ברגע שהאיכות של ה DAC - Digital to Analog Converter היא 24 ביט הוא משתווה ל אודיוג'י

אולי יש לכם פייר וויר על הכטיס ועוד כל מיני ממשקים למיניהם או כל תוספת אחר אם זה ביציאות או כניסות או לא משנה מה

(הערה- רוב הלוחות עד היום שווקו עם כרטיסי קול לא מי יודע מה

אב הכרטיסים שיצאו ברבעון השלישי של השנה הזאת ואלו המתוכננים לצאת בתחילת 04 וברבעון השני ל 04 משתווים לאודיוג'י מכל הפחינות כמעט)

איכות הסאונד היא אותו הדבר ככה שלדעתי זאת טעות ללכת להשקיע בכזה כרטיס אלא אם אתם צריכים באמת את הפענוח / קידוד חומרתי כדי לחסוך במשאבי מעבד....

פורסם

עוד הבהרה: יציאה אופטיקלית וקואקסיאלית הן אותו הדבר, אותה איכות

יש אנשים שיחלקו על כך. לא אתה ולא אני נקבע לאחרים מה נכון ומה לא (בלי קשר שטכנית לא אמור להיות הבדל)

תבינו ברגע שהאיכות של ה DAC - Digital to Analog Converter היא 24 ביט הוא משתווה ל אודיוג'י

בולשיט. אני אביא לך כדוגמא DAC-ים של בר-בראון, קריסטאל ועוד רבים וטובים. כולם עם אותה דגימת קול, אבל נשמעים שונים לחלוטין.

פורסם

אני מסכים איתך לגבי האופטי והקואקס בכלל יות אבל במחשבים תסכים איתי שכשמדובר ביציאה למערכת או כל יציאת אודיו אחרת היא לא עוברת את הקצב של 500KHz נתונים ככה שזו בהחלט אותה איכות (הכי גבוה היום באודיו זה 96KHz)

אז בתכלס זה אותו הדבר

טכנית הם אותו הדבר, הנתונים לא משקרים, זה תקן עולמי אולי ההגדרה שלהם ל 24 ביט היא שונה

בכל מקרה שים קישורים נראה על מה אתה מדבר ואולי אני ימצא את ההבדל בניהם

פורסם
אני מסכים איתך לגבי האופטי והקואקס בכלל יות אבל במחשבים תסכים איתי שכשמדובר ביציאה למערכת או כל יציאת אודיו אחרת היא לא עוברת את הקצב של 500KHz נתונים ככה שזו בהחלט אותה איכות (הכי גבוה היום באודיו זה 96KHz)

אתה מבלבל לגמרי בין נתונים. קצב מידע לא נמדד בקה"צ. בקה"צ אתה יכול למדוד גל סינוס שעובר בכבל אנאלוגי רגיל. באשר לכבל קואקסיאלי (RCA), המידע עובר בצורה אנאלוגית, אך אופי המידע שהגל "נושא" הוא דיגיטלי. באשר לאופטי, גם שם הנתונים הם בעלי "מסר" דיגיטלי (0 ו-1). זה ש"על הנייר" המידע אמור להיות זהה לחלוטין, אני מסכים איתך. אבל אני לא מסכים עם הקביעה הגורפת ש"בתכלס זה אותו הדבר" לגבי כולם.

בכל מקרה שים קישורים נראה על מה אתה מדבר ואולי אני ימצא את ההבדל בניהם

צא שניה מהבועה הטרנזיסטורית שהמורשת של Krell בנתה סביבך.

אלו לא הבדלים טכניים שאתה יכול לראות על הנייר. אלו הבדלים שמיעתיים שהאוזן הוכיחה לי כי הם קיימים. לך תשמע את הקומפקטים הבאים:

Cambridge Audio D500-SE. זה קומפאקט עם DAC בעל דגימת קול של 192 קה"צ על 24 ביט.

שמע לאחר מכן את ה Audio Analogue Paganini. על הנייר, נתוני הDAC שלו נחותים יותר מבחינת דגימת קול. דאג לחבר אל שני אלו מגבר ורמקול עם רמת שקיפות נאותה ותיווכח בעצמך איך ה-DAC גורם לצליל להשתנות לחלוטין אם תחבר אליו את הCA שציינתי כטרנספורט. למה? ככה. כי שמעתי והגעתי למסקנה שהשוני הוא מהותי. מקצה לקצה. אולי אתה לא תאהב את השינוי, אבל אני סמוך ובטוח שתבחין בו.

תן לי הסבר לשאלה מדוע אנשים רוכשים מגברי מנורות עד היום? לא רק כמגבר הספק (Power) אלא גם כקדם מגבר (Pre) ומה לא. וכל זה עם הידיעה שלהגברת מנורות חסרונות ברורים בהנעת רמקולים עם עכבה נמוכה (במיוחד ביכולת השליטה שלהם בתדרים נמוכים), והם בעלי THD מופרך לחלוטין בהשוואה למקביליהם ה Solid-State, שלא נדבר על נתונים כמו וואטים RMS לערוץ. יש אנשים הנותנים לנתונים אלה להשפיע עליהם בקניית מגבר (*cough* כפי שהעדת על עצמך *cough*). אלה שלא, יכולים להסיר את המגבלות הברורות בבואם לרכוש הגברה ו"עלולים" למצוא את מגבר המנורות כאלטרנטיבה טובה בהרבה מKrell ודומיו.

אתה יותר מידי מקובע על נתונים טכניים. עצום עיניים, הישען על הספה ותן לאוזניים להחליט. זה הכלל היחידי בעולם האודיו והדבר הנפלא בו.

פורסם

חברס, תבינו אודיגי לא כל כך טוב! הוא מצויין למשחקים אבל מבחינת סאונד הוא בכלל לא מצטיין.

מבחינת סאונד למוסיקה עדיפים בהרבה כמה כרטיסים כמו הרבולושין, פרודיגי 7.1, סנטה קרוז, סוניקה ודלטה 410 (מחברות כמו M-AUDIO,AUDIO TRECK,TERRATEC)

אתה טועה.... האודגי הוא כרטיס מעולה ולא רק למשחקים....

גם להקלטות...ו גם סרטים הוא תומך בכל הפורמטים.

פורסם

יש לך אחד שאתה מדבר? ::)

שיהיה לך ניסיון ממשי עם הכרטיס, תדבר.

פורסם

Audigy 2 מצוין למשחקים, ותו לא.

יש לו כל מיני פיצ'רים כמו EAX ו- AHD שתורמים לחווית הסאונד - במשחק שתומך בהם כמובן.

כמו שאמרו לפני, הכרטיסים המומלצים להקלטות ולמוזיקה הם M-AUDIO, AUDIOTRAK, Turtle Beach ועוד כמה.

פורסם

הזמנתי את הטרטק DMX6FIRE עם הפאנל

מה אתם אומרים עליו?

פורסם

כשאמרתי קצב מידע בKHz התכוונתי לתדר

ובכלל הדיון פה על מפענחים.... ולא על מגבר מנורות

והבדלים יכולים להיות במכשירים כי יש בחלק מהמכשירים אקולייזרים מפצים שהם מתוכנתים מראש כדי לפצות על סטיות קיימות ולכן קומפאקים נשמעים שונה שלא נדבר על שאר החלקים הנמצאים בפנים

יכול להיות שהמגבר שבא אחרי המפענח הוא שונה....

אבל מפענח שמפענח על פי נתונים שונים ואחרים אז הוא מוכרז כשווה לסטנדט עולמי ולא 24 ביט בחברה זו או אחרת יהיה שווה ל16 ביט בחברה אחרת

אין כזה דבר

פורסם

כשאמרתי קצב מידע בKHz התכוונתי לתדר

ובכלל הדיון פה על מפענחים.... ולא על מגבר מנורות

והבדלים יכולים להיות במכשירים כי יש בחלק מהמכשירים אקולייזרים מפצים שהם מתוכנתים מראש כדי לפצות על סטיות קיימות ולכן קומפאקים נשמעים שונה שלא נדבר על שאר החלקים הנמצאים בפנים

יכול להיות שהמגבר שבא אחרי המפענח הוא שונה....

אבל מפענח שמפענח על פי נתונים שונים ואחרים אז הוא מוכרז כשווה לסטנדט עולמי ולא 24 ביט בחברה זו או אחרת יהיה שווה ל16 ביט בחברה אחרת

אין כזה דבר

תגיד אתה בסדר? אילו הטיעונים שלך?

הבאתי את דוגמאת המנורות כדי להראות לך שמוצר עם נתונים טכניים עדיפים על מישנהו לא בהכרח ישמע טוב יותר!!!

נראה לך שהשתמשתי במגבר שונה? אתה בסדר? הרי כשעושים ניסוי, משנים רק את החוליה הנבדקת. זה מה שעשיתי. אותו מגבר, אותם רמקולים, אותו חדר, אותה טמפרטורה, אותו מצב רוח, בסדר?!

ושוב: יש DAC-ים מיצרנים רבים. אתה יכול לקבל DAC שהוא זנב של חברת high-end וDAC שהוא המוביל של חברה mid-end.

הנתונים של האחרון עדיפים ועם זאת הוא נשמע פחות טוב מהראשון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים