עבור לתוכן

מרום טכנולוגי? צוללות? נ"מ? קצין שלישות?

Featured Replies

פורסם

2. אבל בצוללות אין ריצות בשטח (אחרי הטירונות) כי אתה בצוללות, את לא צריך להשתמש בנשק אישי ואתה נמצא בתוך גוף מתכת שרק כלי ימי אחר יכול להוריד, כל אלה הם פלוסים גדולים מבחינתי.

אתה לא צריך לרוץ על הגבעות ואין לך רוס"ר צמוד, אבל אתה נמצא בשטח אויב ובהחלט עם מקדם סיכון משמעותי. גוף מתכת? הביטחון של הצוללת טמון בחשאיות שלה ולא בשיריון המתכת הדקה שלה, צולללת היא לא טנק ולרוב פגיעת טורפדו יחידה תשבית אותה (במקרה הטוב) או תטביע אותה על כל אנשי צוותה (במקרה הפחות טוב).

פורסם
  • מחבר

מודע לכך.

העניין הוא שאני קצת מבואס מהעובדה שקיבלתי זימון לצוללות, זאת אומרת, הייתי מאוד שמח שקיבלתי זימון לצוללות אך רק אחר כך גיליתי כי ניתן להיון קפטן צוללת רק דרך חובלים :-\

פורסם

אתה מודע לזה בשביל להיות "קפטן" אתה צריך להיות סא"ל כן?

לדעתי אתה צריך לצאת על קב"ן לא להיות קפטן... :screwy:

פורסם

1. אתה חושב? בו נתערב :) אני מאמין כי אנצח בהתערבות הזאת כי כבר אמרתי לך ולמשפחה שלי שג'ובניק זה לא מה שארצה להיות.

הדיבור שלך הוא של ג'ובניק מת, לא של סתם ג'ובניק. אני אומר את זה כי אני מן הסתם יותר מנוסה ובקיא ממך בנושא ונתקלתי באנשים כמוך בשירות שלי. אתה עוד לא התגייסת ואתה לא יודע מה ההבדל בין ג'ובניק לג'ובניק מת. עוד שנתיים אתה תבין שאתה בעל אופי של ג'ובניק מת.

בדקתי את התפקידים שמוצעים באזרחות לקצין לוגיסטיקה, נחש מה? עורך דין. לא שאני לא רוצה להיות עורך דין, אני פשוט מעדיף משהו אחר במהלך השירות הצבאי, לא משהו שירגיש כמו בזבוז זמן מוחלט.

אולי אב בית במשרד עורכי דין. אל תהייה ליצן.

2. אבל בצוללות אין ריצות בשטח (אחרי הטירונות)

דבר איתי אחרי המסעון שתעשה בגיבוש.

כי אתה בצוללות, את לא צריך להשתמש בנשק אישי ואתה נמצא בתוך גוף מתכת שרק כלי ימי אחר יכול להוריד, כל אלה הם פלוסים גדולים מבחינתי.

שוב אתה מדבר מבורות. המסלול בצוללות הם קרבי מאוד ויש בו הרבה תכנים מטורפים שלא עוסקים בלימודים.

ואתה נמצא בתוך גוף מתכת שרק כלי ימי אחר יכול להוריד

אתה יודע, הנגדים בצוללות רק מפחדים יותר יותר מהשירות שם ככל שהם צוברים יותר ותק ומבינים כמה שהשירות הזה הוא מסוכן.

3. אני מקווה מאוד שמה שאתר אומר זה נכון, כי אם כן אני אצליח הרבה יותר ממה שאני אוכל לתאר smiley.gif

רק הוכחת שאין לך מושג על מה אתה מדבר ואתה פשוט סתם זורק משפטים בלי לחשוב.

צוללן יצליח באזרחות יותר ממה שאתה יכול לתאר מהסיבה שאין לו אופי של ג'ובניק מת, אחרת הוא לא היה מסיים מסלול.

מוזר, קצין תקשוב קרבי מצויין בתור אחד תפקידי הקצונה הקרביים וגם כן קצין המודיעין הקרבי, רשום שבתפקידים הללו אני יהיה יחד עם כל הצוות בשטח, אתה בטוח שמה שאתה אומר הוא נכון?

יש מקרים שקמ"ן יורד לשטח עם הלוחמים, אבל זה בעיקר לפי שיקול דעת של המג"ד. עדיין אני יודע שקמ"נים לא מקבלים תעודת לוחם. וגם לא קשרגים.

העניין הוא שאני קצת מבואס מהעובדה שקיבלתי זימון לצוללות, זאת אומרת, הייתי מאוד שמח שקיבלתי זימון לצוללות אך רק אחר כך גיליתי כי ניתן להיון קפטן צוללת רק דרך חובלים

גם דרך צוללות אפשר לצאת לקצונה.

פורסם
  • מחבר

המוטיבציה שלי חזרה! ;D

ישבתי כרגע שעה בקריאה של מאמרים על גיבוש הצוללות, ומה אני אגיד לכם, הרצון שלי להיות בצוללות עלה שוב למה שהוא היה קודם :xyxthumbs:

הבנתי כי רק מעטים מהחובלים מגיעים להיות בצוללות, בחרתי צוללות כי אני אוהב את כלי הצוללת ופחות מחבב את כלי השיט האחרים.

בנוסף קראתי כי ניתן לבצע קורס חובלים לאחר 3 שנים בצוללות ואז להפוך להיות מפקד צוללת! :funn:

קראתי גם על המתקן הסודי, מעט כי ממש יש כמה מילים עליו, הבנתי שזה מעין תא לחץ של סאונה אליו אתה נכנס לשעה-שעה וחצי עם מסכת אב"ך מושחרת, זה כל המידע שדלף.

אני לא יכול לחכות :)

אור כהן :xyxthumbs:

פורסם

א. אם אני לא טועה מפקד צוללת הוא סא"ל.

ב. אנשים המגיעים לכל אותן יחידות מובחרות הם בדרף כלל לא אנשים ששואבים את המוטיבציה שלהם ממאמרים/פורומים או מחפשים אקשן. אותם אנשים גם לפעמים נופלים בשלב זה או אחר ויוצאים לקצונה בחי"ר/שריון/תותחנים/נ"מ ותורמים לא פחות.

ג. קצין שלישות ובפרט ביח' קדמיות הוא תפקיד חשוב ומאתגר במיוחד ביחידות לוחמות. גם בשגרה וגם בחירום.

אני ממליץ לך לשים את הדיון הזה במועדפים ולחזור אליו כשתחליף קידומת. אתה מוצף במידע מהאינטרנט שסתם מבלבל ומצייר לך תמונות בראש בהן אתה רוצה להשתלב ולא מהסיבות הנכונות.

בכל מקרה מאחל לך הצלחה בגיבוש, תהיה הכי אמיתי שאתה יכול ותעשה את המיטב. לא מחפשים את מי שאוהב צוללות, אלא את מי שמתאים מבחינת אישיות.

בהצלחה

פורסם

2. אבל בצוללות אין ריצות בשטח (אחרי הטירונות) כי אתה בצוללות, את לא צריך להשתמש בנשק אישי ואתה נמצא בתוך גוף מתכת שרק כלי ימי אחר יכול להוריד, כל אלה הם פלוסים גדולים מבחינתי.

תשמע, יש לך שתי טעויות פה, אני הייתי קפטיין צוללות ואני יודע.

קודם כל בצוללות רצים המון - ימינה ושמאלה וקדימה ואחורה כל פעם שיש גל גדול בשביל לשמור על האיזון.

ושנית, אני בתור טייס דווקא הורדתי צוללת עם טיל תואם טורפדו.

פורסם

אני בתור טייס דווקא הורדתי צוללת עם טיל תואם טורפדו.

אני הייתי קפטיין צוללות

אתה גם טייס וגם מפקד צוללת?

פורסם

הוא פיתח את טיל הקרקע-חומוס

פורסם

אתה גם טייס וגם מפקד צוללת?

אני גם נץ !

פורסם

חחחח איזה מסטול... אל תיקחו אותו ברצינות.

שמעתי דווקא שמי שהולך לצוללות ומגיע לתפקיד מכובד שם זוכה באיזושהי יוקרה באזרחי. זה מראה על רצינות, השקעה, ראש טוב ואמינות גבוהה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים