עבור לתוכן

מרום טכנולוגי? צוללות? נ"מ? קצין שלישות?

Featured Replies

פורסם

היום צריך לקבל החלטה על מה הולכים, להגיש מנילה ולבחור קורסים.

אני צריך עזרה בלקבל החלטה.

אני בעל פרופיל 97 וקב"ה גבוהה, קיבלתי מנילה קרבית, ואני רוצה תפקיד שהוא לא יותר מדי קרבי (אבל גם לא יותר מדי ג'ובניק), משהו כזה באמצע.

יש לי 4 בחירות: מרום טכנולוגי, צוללות, נ"מ, קצין שלישות

את המרום טכנולוגי אני צריך למלא היום, אם אני בוחר במסלול זה זה חוסם לי את המנילה, ואז אני לומד שנה וחצי לדיפלומת הנדסאי אלקטרוניקה ועוד שנה וחצי קבע.

הבנתי שזה לא עוזר לי בחיים יותר מדי, כי התואר הזה לא שווה.

את הצוללות אני צריך לעשות גיבוש, אך רק 1 מתוך 10 אנשים עוברים, אז הסיכויים הם לא גבוהים ואני לא בטוח שזה מקצוע מועיל במיוחד, אלא רק חוויה (אין תרומה לעתיד)

נ"מ זהו תפקיד עורפי ברובו (אלא אם מצרפים אותי לסטינגר, משהו שאני מעדיף לא ללכת אליו) אך הבנתי כי מדובר בעבודה שחורה.

קצין שלישות זהו תפקיד ג'ובניקי לכל דבר, משהו שאני בכלל לא מחבב אך המשפחה טוענת כי בעקבות העובדה שמדובר בקצונה יעודית זה כדאי, בנוסף לכך שזה יתרום בעתיד.

מה לבחור? :-\

פורסם

מרום טכנולוגי - לא מכיר. באופן כללי מסלולי הנדסאי לא שווים יותר מדי בצבא.

צוללות - עם הגישה שלך הייתי מוותר, אבל נראה לי שזו האופציה הטובה ביותר. מקסימום תיפול ואז תיפול למקום טוב אחר.

נ"מ - איך הגעת לעורפי? נ"מ הם לוחמים לכל דבר ועניין, גם מבחינת מקום שירות וגם מבחינת אופי שירות. "הבעיה" העיקרית בנ"מ היא שהסיכוי שלך לראות "אקשן" הוא מממממש נמוך ושאתה פשוט טוחן שמירות כל השירות. נ"מ זו דרך מתוחכמת אך מגעילה של החיל האוויר לגייס מאבטחי מתקנים בלי לתת להם את ההקלות של מאבטחי מתקנים.

קצין שלישות - בזבוז תקן הקבע הגדול ביותר בצה"ל כנראה. תפקיד מיותר, מלא בניירת ומונוטוני. קצונה ייעודית זה לא משהו בכלל - אין לך מושג עדיין איך יהיה התפקיד ואיך יהיה מקום השירות, וישר אתה מתחייב לקבע? לא חכם בעליל. בטח ובטח לא בשלישות כאשר השליש ועוזרי השליש(שהם חוגרים) עושים בערך את אותו דבר. בזבוז כסף של משלמי המיסים.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שלא הבנת אותי נכון :P (או שלא התבאטתי נכון)

למרות שכל המשפחה מתנגדת, אני מאוד רוצה להגיע לצוללות, פשוט זה לא יתרום לי בעתיד.

חוץ מנ"מ על כל תפקיד פה אני אצטרך לחתום קבע.

אז אתה אומר לרדת משלישות? נרד משלישות :P אני מעדיף לעשות עתודה משלישות :silly:

אוקיי אז בינתיים פניי מיועדות לצוללות, אבל אני עדיין אצטרך מנילה במצב בו אני לא אעבור (יהיה בין ה9 מתוך ה10 שלא עוברים)

אז האופציה שנותרה לי היא נ"מ? 3:

קצונה בנ"מ באה בחשבון כאן?

פורסם

לגבי מרום טכנולוגי, עשיתי את המסלול. תברח, בזבוז זמן.

ראה את הת'רד הבא והתגובות שלי ושל אחרים - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=494767.0

אמנם זה יכול להביא אותך לתפקיד סבבה ובתחום המחשבים (אם תוכיח את עצמך) אבל זה בזבוז של שנה וחצי מהחיים לתעודה שאתה יכול בכיף לגרוס אח"כ במשרד בצבא.

פורסם

לפי מה שאני יודע, אם אתה "לא עובר" בצוללות(תלוי באיזה שלב) אתה "נופל" למשהו טוב אחר. בדומה לגיבוש סיירות למשל - אבל אני לא סגור על זה. דבר עם מיטב על הנושא.

אל תחשוב על מה שיתרום לך לעתיד, תחשוב על החוויה בשירות. לשבת מול מחשב או לעשות עבודה משרדית - יש לך את כל החיים בשביל זה.

כפי שנ"מ זה אבטחת מתקנים, קצין נ"מ הוא קצין אבטחת מתקנים. מעט מאוד "אקשן", הרבה מאוד למידת חומר מעניין(המערכות של נ"מ אכן מעניינות) אך 0 יישום שלהן. אני לא הייתי ממליץ.

פורסם
  • מחבר

לגבי מרום טכנולוגי, עשיתי את המסלול. תברח, בזבוז זמן.

ראה את הת'רד הבא והתגובות שלי ושל אחרים - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=494767.0

אמנם זה יכול להביא אותך לתפקיד סבבה ובתחום המחשבים (אם תוכיח את עצמך) אבל זה בזבוז של שנה וחצי מהחיים לתעודה שאתה יכול בכיף לגרוס אח"כ במשרד בצבא.

אם אבחר במרום טגנולוגי אז זה יהיה רק הנדסאי אלקטרוניקה, משהו שאני חושב שאני אוהב אבל לא יוצא לי מזה כלום בתכלס, רק הפסדים (עוד שנתיים של בזבוז זמן)

לפי מה שאני יודע, אם אתה "לא עובר" בצוללות(תלוי באיזה שלב) אתה "נופל" למשהו טוב אחר. בדומה לגיבוש סיירות למשל - אבל אני לא סגור על זה. דבר עם מיטב על הנושא.

אל תחשוב על מה שיתרום לך לעתיד, תחשוב על החוויה בשירות. לשבת מול מחשב או לעשות עבודה משרדית - יש לך את כל החיים בשביל זה.

כפי שנ"מ זה אבטחת מתקנים, קצין נ"מ הוא קצין אבטחת מתקנים. מעט מאוד "אקשן", הרבה מאוד למידת חומר מעניין(המערכות של נ"מ אכן מעניינות) אך 0 יישום שלהן. אני לא הייתי ממליץ.

יש אנשים אחרים שיגידו בדיוק ההיפך, שתחשוב עכשיו על משהו שיתרום לך בחיים ועזוב את החוויה, זה למה הקונפליקט הזה.

התנאים של הקצין נ"מ הם לא רעים לפי מה שהבנתי, וקצונה דבר ראשון זה טוב.

עכשיו שים לב, אני נמצא כרגע מותאם לגיבוש צוללות, זאת אומרת שאם אני נופל כאן זה לא פותח לי שום דלתות.

בהמשך אני לא יודע אבל אם אני נופל בגיבוש אז זהו כאילו לא הייתי שם.

לכן עליי לקבל החלטה גם במנילה, וכפי שאני רואה את זה הנ"מ הוא אופציה לא רעה בכלל בשבילי :) (אלא אם פוזלים גם לקשר"ג או לקצין המודיעין הקרבי, שהבנתי שהם קרביים בטירוף (משהו שאני לא מעוניין בו)

פורסם
את הצוללות אני צריך לעשות גיבוש, אך רק 1 מתוך 10 אנשים עוברים, אז הסיכויים הם לא גבוהים ואני לא בטוח שזה מקצוע מועיל במיוחד, אלא רק חוויה (אין תרומה לעתיד)

חבל מאוד שאתה מגדיר את אחד המקצועות המבצעיים ושהכי קשה להגיע אליהם בצבא כ-"מקצוע לא מועיל במיוחד".

שירות בצוללת הוא גם אחד מהשירותים הקרביים ביותר שיש, ממש לא פחות משיריון, תותחנים וכו'.

יש אנשים אחרים שיגידו בדיוק ההיפך, שתחשוב עכשיו על משהו שיתרום לך בחיים ועזוב את החוויה, זה למה הקונפליקט הזה.

התנאים של הקצין נ"מ הם לא רעים לפי מה שהבנתי, וקצונה דבר ראשון זה טוב.

מי מבטיח לך שתהיה מתאים / תרצה להיות קצין? בכלל - אתה רוצה חייל אפור ושירות קשה כי קצינים שם הם עם תנאים נוחים? כבר עדיף לך להיות קצין שלישות ביחידה עורפית...

אם אתה מחפש את התועלת האישית שלך בשירות צבאי אני ממליץ לך את אחד מהמסלולים הבאים --

דחיית שירות, קבלה לעתודה אקדמאית במסלול מחשבים.

דחיית שירות וניסיון להגיע ליחידת מודיעין טכנולוגית (אי שם בבסיס הסודי צפונית לתל אביב - לך בעקבות הג'יפים של החיילים הפותחים ציר מכיוון רמת השרון כל בוקר...)

המנעות משירות צבאי והתחלת לימודים/קריירה 3 שנים לפני הטמבלים שהולכים לצבא.

פורסם
  • מחבר

נראה כי אלו הם באמת האופציות שהורי מציבים בפניי :-\

אני דווקא כן מעוניין בצוללות, ואני רואה את הצוללות בתור דבר חשוב וגם חוויתי, אך אין תמיכה מאף צד במשפחה בנושא זה.

הם רוצים קצין שלישות :puke: אני רוצה צוללות.

נראה כי אם לא אתקבל לצוללות אבחר בנ"מ, אני פשוט לא בטוח שלוותר על מסלול מרום טכנולוגי זה רעיון מוצלח במיוחד.

פורסם

ידידי אתה זה שהולך לתרום 3 שנים מהחיים שלך למדינה ולא ההורים ככה שאין לך שום סיבה לבחור את מה שהם רוצים.

מנסיון מר שקרה לי נשארתי בתפקיד בצבא בגלל לחץ של ההורים ועד עכשיו אני לא נותן לעצמי שקט נפשי שויתרתי לעצמי.

בהצלחה!!! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מרום התקשרו אליי והודעתי להם כי אני יורד מהעניין, למרות שהם רצו שאשאר דחיתי את ההצעה עקב הדעות הרבות שקראתי ברחבי האינטרנט על המסלול.

קיבלתי היום זימון לגיבוש צוללות ב3.4.2011, יהיה כיף :P

אני לא באמת מצפה לעבור, אני רוצה לעבור אבל לא מצפה לעבור :)

אם אני אעבור אז מעוללללה :jump: ואם לא אז הייתה חוויה טובה :xyxthumbs:

פורסם

ראיתי שהזכרת אלקטרוניקה, למקרה שלא תגיע למה שאתה רוצה תדע שאלקטרוניקה= :puke:

בגלל זה גם הצבא כל הזמן מחפש אנשים שיסכימו לעשות את התפקידים האלה, ואת זה אומר לך מישהו שעכשיו מסיים הנדסאי של הצבא ויכול להיות שגם הולך להמשיך לתואר ראשון בעתודה.

מקצוע חרא אבל עם נכנסתי לזה לפחות לנסות להוציא מזה משהו :nixweiss:

פורסם

אם תשרת בצוללות תצא עם הרבה יותר מתואר מפוצץ או דרגת קצונה,אתה תצא מהצבא אדם שונה מחוספס הרבה יותר ומנסיון,בעל ידע מאוד רחב בבקרת מכונות,אלקטרוניקה וכ"ו.

כדאי שתכיר גם את העובדה שבצוללות לא מעט מהלוחמים הם אנשי אשכולות בעלי תארים כאלו ואחרים ואחת מהפעיליות שמבצעים מתחת למים היא בהחלט לימודים אינטנסביים. ובנוסף יש אפשרות לחתום עוד שנה וחצי קבע ולעשות תואר על חשבון הצבא.

פורסם

היום צריך לקבל החלטה על מה הולכים, להגיש מנילה ולבחור קורסים.

אני צריך עזרה בלקבל החלטה.

אני בעל פרופיל 97 וקב"ה גבוהה, קיבלתי מנילה קרבית, ואני רוצה תפקיד שהוא לא יותר מדי קרבי (אבל גם לא יותר מדי ג'ובניק), משהו כזה באמצע.

יש לי 4 בחירות: מרום טכנולוגי, צוללות, נ"מ, קצין שלישות

את המרום טכנולוגי אני צריך למלא היום, אם אני בוחר במסלול זה זה חוסם לי את המנילה, ואז אני לומד שנה וחצי לדיפלומת הנדסאי אלקטרוניקה ועוד שנה וחצי קבע.

הבנתי שזה לא עוזר לי בחיים יותר מדי, כי התואר הזה לא שווה.

נ"מ זהו תפקיד עורפי ברובו (אלא אם מצרפים אותי לסטינגר, משהו שאני מעדיף לא ללכת אליו) אך הבנתי כי מדובר בעבודה שחורה.

קצין שלישות זהו תפקיד ג'ובניקי לכל דבר, משהו שאני בכלל לא מחבב אך המשפחה טוענת כי בעקבות העובדה שמדובר בקצונה יעודית זה כדאי, בנוסף לכך שזה יתרום בעתיד.

מה לבחור? :-\

1.יש לך אופי של ג'ובניק . מה לך ולצוללות? אתה לא תשרוד שם יום

2.צוללות זה לא משהו באמצע, זה קרבי יותר מרוב המקומות...

3.אני מבטיח לך שצוללן יצליח באזרחות הרבה יותר ממה שאתה יכול לתאר.

פורסם

לכן עליי לקבל החלטה גם במנילה, וכפי שאני רואה את זה הנ"מ הוא אופציה לא רעה בכלל בשבילי :) (אלא אם פוזלים גם לקשר"ג או לקצין המודיעין הקרבי, שהבנתי שהם קרביים בטירוף (משהו שאני לא מעוניין בו)

קשר"ג וקמ"ן הם לא קרביים. הם עושים להב והדרישה היא פרופיל 72. לא קרבי ולא מקבל תעודת לוחם (למרות שיש מקרים שקמ"ן נכנס לשטח, זה תלוי במג"ד של הגדוד בעיקר).

פורסם
  • מחבר

אם תשרת בצוללות תצא עם הרבה יותר מתואר מפוצץ או דרגת קצונה,אתה תצא מהצבא אדם שונה מחוספס הרבה יותר ומנסיון,בעל ידע מאוד רחב בבקרת מכונות,אלקטרוניקה וכ"ו.

כדאי שתכיר גם את העובדה שבצוללות לא מעט מהלוחמים הם אנשי אשכולות בעלי תארים כאלו ואחרים ואחת מהפעיליות שמבצעים מתחת למים היא בהחלט לימודים אינטנסביים. ובנוסף יש אפשרות לחתום עוד שנה וחצי קבע ולעשות תואר על חשבון הצבא.

אני מודע לעובדה הזאת, וזאת היא בעצם מהות הסיבה שאני רוצה לתרום את חלקי בצוללות (בנוסף לעובדה שכך אוכל לשמור על המדינה בצורה הטובה ביותר שאני יכול)

הבעייה היא הזמנים בהם אתרחק מהמשפחה, אישית אין לי בעייה עם זה, מצידי חודש, אבל מה עם אשה? משפחה? ילדים? (כמובן בתנאי שאחליט להישאר בתפקיד הזה, אני מאוד אוהב את הרעיון של הקבע)

1.יש לך אופי של ג'ובניק . מה לך ולצוללות? אתה לא תשרוד שם יום

2.צוללות זה לא משהו באמצע, זה קרבי יותר מרוב המקומות...

3.אני מבטיח לך שצוללן יצליח באזרחות הרבה יותר ממה שאתה יכול לתאר.

1. אתה חושב? בו נתערב :) אני מאמין כי אנצח בהתערבות הזאת כי כבר אמרתי לך ולמשפחה שלי שג'ובניק זה לא מה שארצה להיות.

בדקתי את התפקידים שמוצעים באזרחות לקצין לוגיסטיקה, נחש מה? עורך דין. לא שאני לא רוצה להיות עורך דין, אני פשוט מעדיף משהו אחר במהלך השירות הצבאי, לא משהו שירגיש כמו בזבוז זמן מוחלט.

2. אבל בצוללות אין ריצות בשטח (אחרי הטירונות) כי אתה בצוללות, את לא צריך להשתמש בנשק אישי ואתה נמצא בתוך גוף מתכת שרק כלי ימי אחר יכול להוריד, כל אלה הם פלוסים גדולים מבחינתי.

3. אני מקווה מאוד שמה שאתר אומר זה נכון, כי אם כן אני אצליח הרבה יותר ממה שאני אוכל לתאר :)

קשר"ג וקמ"ן הם לא קרביים. הם עושים להב והדרישה היא פרופיל 72. לא קרבי ולא מקבל תעודת לוחם (למרות שיש מקרים שקמ"ן נכנס לשטח, זה תלוי במג"ד של הגדוד בעיקר).

מוזר, קצין תקשוב קרבי מצויין בתור אחד תפקידי הקצונה הקרביים וגם כן קצין המודיעין הקרבי, רשום שבתפקידים הללו אני יהיה יחד עם כל הצוות בשטח, אתה בטוח שמה שאתה אומר הוא נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים