עבור לתוכן

מחפש Ups ומגן ברקים מומלץ תקציב עד 500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אם אין ברירה אז אני אוסיף עוד קצת כסף

ספק S12 430 של seasonic ומסך SAMSUNG 2233

\תודה מראש

פורסם

מה שאר רכיבי המערכת?

אתה יכול לקחת UPS חזק מאד - יחסית בסביבת ה460, ה EP-1000 של FSP.

פורסם
  • מחבר

Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray

ANTEC Sonata III + SeaSonic S12-II 430Watt

TwinTech GeForce GTS450 1024MB GDDR5

Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ

Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1366

Gigabyte GA-PH67A-UD3-B3 H67 CHIPSET

Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7

Edimax EW-7722l 802.11n PCI WireLess Card

צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black

מסך samsung 2233 21.5

זהו בערך

חשוב שהups יהיה שקט כי המחשב נמצא בחדר השינה

פורסם

מה שאני ממליץ קבוע זה FSP EP1000 ומגן GPT SC9 ELEC / SC9 COOL

הם לא הכי טובים (יש UPSים שעולים אלפיי שקל ומגיני ברקים טובים יותר בהרבה) אבל נותנים הגנה סבירה למחיר שלהם

לפניי שנמשיך :

כמה W לפי http://antec.outervision.com המפרט של המחשב באמת לוקח ? (התוצאה באתר לא כוללת את מה שלוקח הספק)

כמה W המסך ? (אמור להיות כתוב בנתונים שלו או ניתן למצוא ב google)

איזה ציוד היקפי יש חוץ מהמסך ?

איך מחובר האינטרנט ?

יש בבית מפסק פחת ?

יש בעיות חשמל ידועות ?

פורסם
  • מחבר

האתר נתן לי 330

האינטרנט נמצא בחדר אחר אלחוטי

ציוד הקיפי מדפסת רמקולים jbl ceature

על המסך רשום 0.8A[br]פורסם בתאריך: 20.03.2011 בשעה 22:45:28

יש מפסק פחת

אני גר בבית משותף והחשמל נופל הרבה

לכן חשוב לי יו פי אס

פורסם
  • מחבר

את המגן ברקים אני יוכל לחבר לשקע ואליו מפצל שאליו יהיו מחוברים היו פי אס הרמקולים ומהדפסת?

פורסם

אל תחבר את ה UPS מהמגן

תחבר :

שקע --> מפצל 1

מפצל 1 --> מגן ברקים

מפצל 1 --> UPS

מגן ברקים --> מפצל 2

מפצל 2 --> הכול חוץ ממחשב ומסך

מחשב ומסך ל UPS

המחשב ללא ספק לפי האתר 330 W

המחשב כולל הספק 412 W (מכפילים ב 1.25)

המחשב כולל הספק 453 VA (מכפילים ב 1.1)

המסך 0.8A * 240 V = 192 VA (לא נראה לי שהוא באמת לוקח כזה מלא - תנסה למצוא נתונים של W באינטרנט - מסכים בדרך כלל לוקחים משהוא כמו 100 VA גג)

מחשב + מסך (של 100 VA) ביחד 553 VA ו 487 W (נניח המסך 75 W)

זרם סוללה 46 A

אם נניח המסך באמת 75 W אז אתה בידיוק יוצא מהמקסימום של EP850 (יש לו 480 W ואתה לוקח 487 W) אבל הוא אמור להחזיק. הסוללה כן תהיה קצת בעומס יתר אבל לא קריטי (סוללה 40 A ואתה לוקח 46 A)

אם המסך לוקח פחות אז אתה יכול להיכנס יותר מדוייק במה שה UPS נותן יתכן שה 850 יספיק ללא עומס יתר

אם תיקח את ה 1000 הוא יתן מקדם בטחון טוב לשדרוגים וכו ויחזיק את המחשב זמן ארוך יותר בהפסקת חשמל (ב 850 יש 9 AH וב 1000 יש 14 AH גודל הסוללה)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת אני אקח את ה 1000 כי אולי אני ארצה לשדרג למסך יותר גדול בקרוב. אז עדיף.

ראיתי בהרבה מקומות שאם אני מחבר את היו פי אס למגן ברקים זה בעצם נותן הגנה כפולה. ועוד משהו האם זה אפשרי אם באמת יש לי המקדם בטיחות כי אני לוקח אל פסק גדול יותר מזה שנאי זקוק לו אני יכול לחבר לאל פסק גם את הרמקולים שלי? בעזרת מפצל או משהו

jbl creature

תודה על התשובות

אתה תותח

פורסם

למגן ברקים יש הגנות :

השהיה - ניתוק המתח במקרה של נפילות וחזרות מהירות של המתח / מקפיצת מתח שיכולה לקרות בזמן שהמתח חוזר

מתח גבוה / נמוך - ניתוק המתח אם הוא גבוה או נמוך מדיי (ב GPT SC9 הגנת מתח גבוה אל ידיי קצר והקפצת החשמל ולא אל ידיי ניתוק)

ברקים = נחשולי מתח - ספיגת מכות מתח גבוה מאוד ויצירת קצר שמקפיץ את החשמל

ל UPS יש הגנות :

הגנת UPS - מעבר לסוללה ללא ניתוק המתח וללא השהיה, ומעבר בחזרה לחשמל ללא ניתוק המתח וללא השהיה כשהמתח חוזר

מחליפה את ההשהייה של המגן

הגנת AVR - העלאת או הורדת המתח אם הוא לא תקין, ללא ניתוק (אם הUPS מצליח לסדר את המתח)

מחליפה את מתח גבוה / נמוך של המגן

אם מחברים את ה UPS מיציאה של מגן הברקים, מקבלים התנגשות בין ההשהיה של המגן והגנת UPS של ה UPS : המגן נכנס להשהיה, מנתק את המתח ל UPS לכמה דקות של השהיה, הסוללה ב UPS נגמרת והוא מפיל את המחשב (ואם תקרה הפסקת חשמל שניה אחריי זמן קצר הסוללה תהיה ריקה והוא יפיל שוב את המחשב)

במקום זה, אני ממליץ לחבר את המגן וה UPS ל 2 שקעים באותו מפצל

הגנות השהיה ומתח של המגן נמצאות רק בשקע של המגן עצמו

הגנת ברקים מתפשטת אחורה מהמגן גם לשקע שהוא מחובר ממנו - אם חיברת את המגן לאחד מהשקעים של מפצל, כל המפצל הזה (ולא רק השקע של המגן) מקבל הגנת ברקים

אם תחבר את ה UPS ממפצל הזה, הוא יקבל הגנת ברקים בלבד מהמגן ולא יקבל השהיה / הגנות מתח (שאת אלה הוא יכול לתת בעצמו)

יש בעיות אפשריות לחבר רמקולים ל UPS :

לרמקולים יש בדרך כלל שנאי (ולא ספק אלקטרוני) - לפעמים השנאי נמצא בתוך הרמקול או בסאב. ה UPS לא מוציא ממש סינוס אלא גל שלבים (מדרגות כאלה), הוא יכול לגרום לשנאי להתחממות יתר (אין אתה בעיה הזאת בספקים אלקטרוניים. בדרך כלל לא יקרה כלום בכמה דקות שה UPS עובד אל סוללה בזמן הפסקת חשמל, אבל לך תדע מה האיכות של השנאי שיש שם ואם זה מספיק כדיי להרוס אותו (אבל לא נראה לי שתהיה בעיה)

ל UPS יש חיבורים IEC 320, תצתרך ליצור מתאם אם כבל UPS + שקע כדיי שתוכל לחבר את הרמקולים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים