עבור לתוכן

בחירת מחשב(ים) נייד(ים). מסובך ומאתגר

Featured Replies

פורסם

היי

אז קודם כל, אני חייב לציין שכל הפוסט הזה לא היה נכתב אם אפל היו בני אדם. אין ספק שהמחשב המושלם בשבילי הוא macbook touch

אבל, אפל כמו אפל, לא מוכנים לייצר אחד כזה בינתיים (למרות שמועות ששמעתי לגבי אפריל 2011.. למרות שלא נשמע הגיוני היות והאייפד 2 יצא רק עכשיו והם עוד רוצים למכור אותו קצת).

אני צריך את עזרתכם. המצב שלי הוא כזה: אני חייל משוחרר שצריך לקנות לפ-טופ. אני רוצה לפ-טופ על מנת לגלוש באינטרנט, לבנות אתרי אינטרנט (אולי..), לתכנת קצת (רק אפליקציות שימושיות לעצמי וכאלה, תיכנתתי מספיק בצה"ל ואין לי כוח לזה כרגע). לראות סרטים, לקרוא המון ספרים אלקטרוניים, ולהשתמש בו כמחברת באוניברסיטה (חשוב שהטאץ' יתאים לכתיבה איכותית, שיהיו לי מחברות יפות. לא רוצה להיתקע עם טאבלט חצי מפגר כמו שיצא לי כבר לראות אצל אנשים).

כמו שכבר אמרתי, העדיפות הראשונה היא לקנות טאבלט של אפל. זה מסדר לי את החיים לגמרי מקצה לקצה. למישהו יש מידע על דבר כזה?

במידה ואין טאבלט של אפל (קונברטיבל יעני, לא האייפד). יש לי שתי אופציות - הראשונה היא ללכת על טאבלט רגיל. השניה היא לקנות לפטופ רגיל ולקנות בנפרד אייפד 2 ליום-יום ולכתיבה עליו כמחברת באוניברסיטה.

מבחינת טאבלט רגיל:

חשבתי לקנות פוג'יטסו lifebook TH730. הייתי מעדיף שיהיה לו את המסך 13.3 אבל ה900 עם ה13.3 עולה פי שתיים ממנו (2000 דולר...). אני יודע שפוג'יטסו מאוד חזקים בטאבלטים ובאופן כללי מייצרים מחשבים טובים ואמינים. שאלה נוספת, האם התקנת OSX תתן לו יכולת טאץ' טובה יותר? או שזה עניין חומרתי בלבד ללא קשר לאלגוריתמיקה של מערכת ההפעלה.

מבחינת לפטופ רגיל ואייפד:

אם אני קונה לפטופ רגיל אני רוצה שהוא יהיה בעל מסך גדול מעבד בינוני ואפילו בינוני מינוס. קל משקל, ללא כונן אופטי, בעל מסך איכותי, בעל חיי סוללה ארוכים. בקיצור, דומה לנט-בוק. רק בעל מסך גדול. בכיוון הזה עדיין לא חקרתי, אני חושב שאיזה פוג'יטסו או DELL יכולים לעשות פה את העבודה טוב, השאלה איזה דגם. למישהו יש רעיון או המלצה?

בקשר לאייפד, אני יודע שמבחינת קריאת ספרים אלקטרוניים מעטים המכשירים שיביסו אותו. השאלה האם ניתן בכלל להשתמש בו כמחברת לאוניברסיטה. מישהו יודע על אפליקציה לעניין הזה? מישהו ראה מישהו משתמש בו ככה? אני יודע שזה קצת מסובך בגלל שהמסך הוא לא DUAL DIGITIZER ולכן כדי ליצור תוכנה שמתאימה לכתיבה עם סטיילוס זה מסובך.

מצטער על החפירה, אני פשוט זקוק לכם. תודה לעוזרים ואפילו תודה לכל מי שהקדיש מזמנו לקריאת המגילה הזאת.

שבוע טוב לכולנו!

פורסם

אני בספק שהiPad מתאים לכתיבה איכותית עם עט. יש כל מיני פתרונות עקומים, אבל קשה לי לראות אותו משתווה לtablet נורמלי שתומך בstylus נורמלי.

האיכות של הtouch תלויה בדרייברים. Apple תמיד הצטיינו בכוונון מעולה של דרייברים כשמדובר במערכת ההפעלה שלהם על גבי חומרה שלהם. לא הייתי סומך על זה שמערכת הפעלה של Apple תהיה טובה יותר מWindows על חומרה שלא שלהם.

לגבי מחשב נייד עם מסך גדול וקל משקל - השאלה היא כמה גדול אתה רוצה את המסך וכמה נמוך אתה רוצה את המשקל (כדי להבין בכלל האם יש משהו בכיוון).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים