עבור לתוכן

קיבלתי את הרשיון החדש לפני שנגמרו לי השנתיים - עדיין נהג חדש?

Featured Replies

פורסם

שלום!

ככה, את הרשיון שלי עשיתי באפריל 2009. במשרד התחבורה החליטו להיות נדיבים ולפני מס' ימים קיבלתי הודעה על תשלום אגרה לקבלת רשיון של נהג רגיל (לא נהג חדש). היום קיבלתי אותו ואני מחזיק אותו ממש עכשיו, השאלה היא, אני נהג חדש עד אפריל או שמעכשיו הרשיון תקף לכל דבר?

חוקי להסיע 5 אנשים או שעדיף לחכות עד אפריל?

פורסם

מה הקשר בין 5 אנשים להסיע לבין נהג חדש.. זה לא שעברת טסט אתמול..

פורסם
  • מחבר

כי במשך שנתיים מהוצאת הרשיון (תקופת הנהג החדש) אסור על פי חוק להסיע מעל 2 נוסעים נוספים.

פורסם

אתה עדיין נהג חדש.

הם מאפשרים לך לחדש את הרישיון לפני הזמן כדי שלא תיתקע ברגע האחרון בלי רישיון בתוקף. זה לא אומר שהם "מוותרים" לך על החוק.

פורסם
  • מחבר

100%?

טוב, היה שווה לנסות... תודה :)

פורסם
  • מחבר

אני עוד לא 19, אז זה לא קשור אליי בכלל.. אני מסתכל רק על הקטע של השנתיים.

פורסם

אם אני לא טועה, ברגע שתציג לשוטר את הרישיון, הכרטיס החדש שלא כתוב עליו נהג חדש אין בעיה.

ברגע שאתה משלם את האגרה הרישיון החדש נכנס לתוקף.

פורסם

יכול להיות שזה יעבוד על השוטר שיראה את זה ולא יחשוב לבדוק, אבל מבחינת החוק - החוק אומר שנתיים ושנתיים זה שנתיים.

פורסם

אם אני לא טועה, ברגע שתציג לשוטר את הרישיון, הכרטיס החדש שלא כתוב עליו נהג חדש אין בעיה.

ברגע שאתה משלם את האגרה הרישיון החדש נכנס לתוקף.

זה גם מה שאני יודע.

מהרגע ששולמה האגרה, ובמיוחד מכשהגיע הרשיון החדש שעליו כבר לא כתוב נהג חדש, אתה לא נהג חדש

זה למיטב ידיעתי אבל אין לי מקור רשמי להוכיח זאת.

זה גם נשמע לי הגיוני שברגע שיש לך רשיון שלא כתוב עליו נהג חדש , והוא בתוקף, אז אתה כבר לא נהג חדש.

וההפרש הוא בערך שבועיים משהו כזה זה לא הפרש גדול. ואצלי זה גם כן בדיוק אותו הדבר

הוצאתי בתחילת אפריל והגיע לי הרשיון החדש לפני כמה ימים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים