עבור לתוכן

שאלות לגבי איביי

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אחרי כמה קניות מאיביי החלטתי שגם אני רוצה למכור חלק מהדברים שלי שאין לי להם שימוש.

כמה יעלה לי לשלוח לחו"ל חבילה עד נניח 300 גרם?

לפי מה שרשום באתר של דואר ישראל זה עולה סיביבות 20 ש"ח, אך כשהלכתי לדואר כדי לשלוח מכתב פשוט במעטפה לגרמניה דרשו ממני 18 ש"ח!

האם 20 ש"ח זה כל הסכום?

דבר שני, מה הם הדברים הבסיסיים עליי לדעת לפני שאני מתחיל במכירות?

תודה!

פורסם

תלוי לאיזה מדינה, יש מספר קבוצות של פיהם נקבע המחיר לדוגמא אוסטרליה היא קבוצה 4 אם אינני טועה והמחיר לא נמוך כלל לשליחה בשונה מיוון לדוגמא שהיא קבוצה 2 .

20 שקל זה נשמע הגיוני, תלוי אם בחרת ברשום ואם זה דואר אוויר או יבשה, ולאן זה נשלח.

אתה צריך קודם כל לעדכן את חשבון הPAYPAL שלך ל PRIMER שתוכל לקבל כסף ללא בעיות.

לזכור ש EBAY שוחטים אותך בעמלות בין 8 ל11 אחוז תלוי בסיווג של המוצר .. העמלה נלקחת אך ורק ממחיר המוצר ללא מחיר המשלוח שקבעת, וכמובן זה לא כולל את העמלה שאתה פותח דף מכירה וברגע שאתה רוצה יותר מתמונה אחת אז זה תוספת תשלום ויש כל מיני תוספות תשלום על שינוים כאלה ואחרים בדף מכירה.

תמיד לשלוח בדואר רשום ואם מדובר במוצר שהשווי שלו מעל 300 דולר כדאי מאוד בEMS, וכמובן לשמור את האסכמתא של הרשום.

אל תכתוב מגילת רות על הפריט שלך, תהיה מדויק בלי שגיאות כתיב , ובמידה ויש תקלה כזאת או אחרת במוצר או שהמוצר אמור להגיע עם X ואינו נשלח עימו כדאי מאוד לעדכן זאת.

כל התכתבות בינך לבין לקוח לעשות את זה במסגרת שירות ההודעות של EBAY ולא בתוכנות מסרים כאלה ואחרות.

במידה ואתה פותח מכירה פומבית תזכור שאינך יכול לשנות את תיאור המוצר/זמן השהות שלו ועוד מספר דברים מרגע ההצעה ה1, כך שתבדוק טוב שהכל נכתב כמו שצריך.

יש עוד לא מעט דברים שמן הסתם לא עולה לי כרגע בראש תשאל ואשמח לענות או אחרים פה..

פורסם
  • מחבר

לא בדיוק הבנתי את הקטע של המחיר, אני לא מתכוון למכור [בינתיים] דברים יקרים אלא יותר דברים שאני רוצה להפטר מהם כמו חלקי חילוף למארז, חלקים ממערכות סטריאו ועוד דברים שלא אמורים לעלות יותר מ-10$, סתם כי לא בא לי לזרוק ואני בטוח שמישהו זקוק לזה.

ראיתי ש-100 פריטים ראשונים במכירות פומביות כל חודש הם בחינם, בתנאי שיש רק תמונה אחת ועד 7 ימים למכירה, לזה להוסיף עוד עמלה של 8-11% מהמחיר שבו אני מוכר את המוצר?

מהו המחיר הממוצע במידה ואני רוצה לשלוח פריט עד 250-300 גרם במעטפה דרך משלוח אוויר ללא TRACKING? (נניח לארה"ב ואירופה)

האם רצוי גם למוצרים עד 10$ להוסיף TRACKING?

והאם יש הבדל משמעותי בזמן בין משלוח אווירי למשלוח יבשה?

מצטער על השאלות הרבות, אין לי נסיון ב-EBAY מלבד קניות בודדות :)

ושוב תודה

פורסם

לגבי העמלות תוכל לראות מידע פה

http://pages.ebay.com/help/sell/fees.html

וכן אתה מוסיף את האחוז עמלה מהמחיר הסופי של המוצר לא כולל המשלוח, אז לרוב מה שחבר'ה עושים וגם אני לפעמים זה משלוח גבוה ומחיר מוצר נמוך יותר.

יש הבדל רציני בהגעה בין יבשה לאוויר וגם במחיר :).

בעיקרון לגבי חבילות זה משתנה זה לא עולה כל 100 גרם..

לגבי תעריפים תסתכל באתר הבא

http://www.israelpost.co.il/npostcalc.nsf/Calculator2?OpenForm&menu=5&hidec=0

ברגע שאין לך מספר מעקב על המוצר אתה בבעיה..

במידה והקונה יצהיר [בשקר אפילו] שלא קיבל את המוצר ו PAYPAL/EBAY יבקשו ממך מספר מעקב ולא יהיה לך, הם ישר יפסקו לטובתו.

התוספת לדואר רשום לא כזה גדול..

לגבי מכירה עדיף לך למכור מספר חלקים למכירה אחת , לא שווה למכור חלק ב10 דולר שהמשלוח לרוב יצא לך בערך 15-25 שקלים [תלוי לאיזה איזור אתה שולח]..

פורסם
  • מחבר

גם אני חשבתי על זה, אבל הרעיון הוא שאין לי מה לעשות עם זה (למשל פרונט של כונן DVD\CD חדש בעטיפה) וחבל לזרוק, אפשר למכור את זה ב-2-3$

מי שבאמת צריך ומחפש אני מניח שמוכן לשלם גם את המחיר של ה-5$ משלוח כדי שהמארז שלו ייראה נורמלי :)

פורסם

לא בדיוק הבנתי את הקטע של המחיר, אני לא מתכוון למכור [בינתיים] דברים יקרים אלא יותר דברים שאני רוצה להפטר מהם כמו חלקי חילוף למארז, חלקים ממערכות סטריאו ועוד דברים שלא אמורים לעלות יותר מ-10$, סתם כי לא בא לי לזרוק ואני בטוח שמישהו זקוק לזה.

ראיתי ש-100 פריטים ראשונים במכירות פומביות כל חודש הם בחינם, בתנאי שיש רק תמונה אחת ועד 7 ימים למכירה, לזה להוסיף עוד עמלה של 8-11% מהמחיר שבו אני מוכר את המוצר?

מהו המחיר הממוצע במידה ואני רוצה לשלוח פריט עד 250-300 גרם במעטפה דרך משלוח אוויר ללא TRACKING? (נניח לארה"ב ואירופה)

האם רצוי גם למוצרים עד 10$ להוסיף TRACKING?

והאם יש הבדל משמעותי בזמן בין משלוח אווירי למשלוח יבשה?

מצטער על השאלות הרבות, אין לי נסיון ב-EBAY מלבד קניות בודדות :)

ושוב תודה

100 פריטים ראשונים חינם רק כאשר המחיר הראשוני של המכירה נמוך מדולר.

עמלה מכירה - כאשר מוצר נמכר יש עמלת מכירה בין8-12 אחוז שזה תלוי בקטגורית המוצר וסוג המכירה. העמלה חלה על המחיר של המוצר ולא על תשלום המשלוח.

עמלות פייפאל - כל סכום שנכנס לחשבון הפייפאל שלך מחויב בעמלה של 3.91% + 0.3$

החל מאמצע אפריל איביי משנים את החוקים(שוב!!!):

העמלות יצומצמו ל9% אבל יחולו על כל הסכום(משלוח + מוצר).

כמו כן בכל חודש יתאפשר להעלות 50 מוצרים במכירות פומביות(בלי הגבלת סכום פתיחה) ללא עמלת העלאת מכירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים