עבור לתוכן

3DS? שעורריה NGP? נהפך העולם, אומנם לא בארץ? - סיכום קצרצר, או שלא קצרצר

Featured Replies

פורסם

אני זוכר שמאז שקנו לי את הGBA, ניהיתי חולה נינטנדו, אפילו קניתי GBC וDS רק בשביל זה

שהDS יצא, ראיתי את הGBA מת מהר כתוצאה מהרעיון הגאוני של מסך מגע בתור שימוש למשחק, אפילו עם היציאה של הGBM לאחר הDS PHAT הראשון בעל זמן הסוללה העלוב (יחסית) שום דבר לא הצליח לנצח את הדבר החסין הזה, כמובן שאת משחקי הDS ראינו ברמה שווה כמו להיום

המשחקים שהDS יצא איתם ביפן ביום היציאה של הDS עצמו היו משחקים די לא יוצלחים (למרות ששניים מהם אני רואה בתור גאונות), עד שפוקימון הגיע וסחף את כל המעריצים עברה שנה וראינו את הDS Lite, אבל ספריית המשחקים שופרה, ראינו Mario Kart חדש שנתן לנו אפשרות לשחק אונליין דרך הWiFi של המכשיר, ראינו משחקי Single Player ענקיים כדי להשלים את הכוח האדיר של הספרייה כגון Shin Megami Tensei series וNSMB, תוך פחות משנה וחצי ראינו את הכוח האדיר של הספריית המשחקים ששולטת בעולם (אומנם לא בארץ כתוצאה מהפאנבויזם הערסי והאהבה לגראפיקה), אומנם הקונסולה לא הציגה תכני HD או תכניים בגראפיקה מרשימה, אבל לא היה אכפת לי, אני חיפשתי איך לשרוף המון זמן בצורה ניידת ובכיף, הPSP ממש לא נתן מענה, במיוחד לא להמון זמן על הטענה לא מתמדת, מיד אפשר לחשוב על בטריה חלופית והטענה כפולה של המכשיר הוא הטענה סולרית בשביל לתקן את הבעיה הענקית הזאת, הDS כבר מזמן פתר את הבעיה והציג יותר תכנים (כמובן שגם יותר SHOVELWARE), כמובן שפריצת המכשיר היתה פשוטה יותר מי של הPSP כיוון שזה קונסולה של נינטנדו - הידועים שהם לא הטובים ביותר בהגנת תכנים, מיד הופיעו הPASSME בשילוב עם הEZ4 שהצליחו להפעיל משחקים על גבי הSLOT-2 של הDS, עד FLASHME שזה CFW לDS, אמנם חסר טעם כי לא היה אפשרות לאחסון מידע של המשחקים עצמם בתוך הDS, עד שהגיעו הכרטיסי פלאש המסוגלים להפעיל את הSHARE CODE של הDS PHAT ולהריץ את DS MODE על גבי כל DS שיצא עד לתכופתם, הראשון והמוביל ביניהם הוא הR4 הידוע מכולם, בצורה די איטית נינטנדו פעלו חוקית נגד קבוצת הR4 וזכו, הR4 המקורי כמעט ונעלם ועל פניו יצאו המון חיקויים, עם החיקויים נראו בעיות ונראו פתרונות, התחילו לעלות על כרטיסים יותר חכמים מי הR4, ביניהם קבוצת הAcekard שהוציאו את הAcekard RPG וAcekard 2, הRPG היה בעל קוד פתוח לכן ניתן היה לערוך אותו, מתכנת בעל פוטנציאל רב בשם Normmatt תפס אותו והפך את סריית ACEKARD שכל כרטיסיה התבססו על כמעט אותו קוד לאחד מהכרטיסים הטובים ביותר בשוק, לצד Supercard וEZ Flash והצליח בעזרת עדכונים תכופיים לייצב את מערכת ההפעלה ולתת לה תפעול וזמן בטריה ארוך יותר מי היצור של נינטנדו בכבודה ובעצמה, החשק לGBA MODE גדל ואיתו נראו פתרונות, הEZ 3IN1 הידוע לקהל הDS והפתרון שיצא ממש לא מזמן, אימולטור בנוי לכרטיסי פלאש של הDS שמסוגל להריץ משחקי GBA, כיוון שהDS לא חזק מספיק בשביל אימולטור לGBA אלא אם כן אנחנו נינטנדו ויש לנו את קוד המקור ואת כל המידע הדרוש לבניית אימולטור איכותי, הוצאת כרטיסי פריצה עם ננו (טוב, ננו-מיקרו) מעבדים פנימיים הפך את כל השוק של הHOMEBREW כולל האימולטורים ופתח אפשרויות שלא דמיינו עליהם כגון הN64, PSx, וGBA, שאחד מהם כבר בוצע - כיום יש שלל אימולטורים לGBA לכרטיסי פלאש עם מעבד פנימי (אחד לכל כרטיס למען האמת)

היציאה של המעבד הפנימי בעצם היתה מענה לאנשים שלא יכולים להשתמש בSLOT-2 של הDS לEZ3IN1, שזה בעצם הDSi והDSi XL, בפעם הראשונה גם נראה דרך לאחסון פנימי במכשיר, אבל בגלל ההרגל אנחנו עדיין משתמשים בכרטיסי פריצה כדי לפרוץ את הDSi, או שבגלל שהאקרים רוצים כסף, הופיעו עדכונים מצד נינטנדו לחסום את הכרטיסי פריצה, שזה בעצם קריאת קוד הזיהוי של הכרטיס וחסימה קודים ספציפים, ההאקרים ענו בעזרת כתיבת קוד זיהוי של משחקים מקורים של נינטנדו על גבי כרטיסי הפריצה, מה שגורם לנינטנדו לחסום משתמשים לגיטימיים של המשחק כדי לחסום פיראטים, והפיראטיות שאגה יותר מכל פעם בDS, המון תכנים נקנו לDS - הרבה יותר מי הPSP, כמעט פי 3 יותר, הקונסולה נמכרה יותר מי הגיימבוי הישן שלנו, נדמה היה שהגיע עידן חדש של הצלחה - אמנם הקהל הישראלי התעלם ממנה, אבל למי אכפת? מי שמודע לה הרוויח, מי שלא - להתראות, לא מזמן נינטנדו שחררה מידע על קונסולת ה3DS החדשה וסוני ניסו לעבור לדור חדש בעזרת הNGP

אותה זירה כמו הDS נגד הPSP

מכשיר אחד עם חומרה חזקה יותר מהדור הקודם (יותר חזקה מי הPSP, כן ה3DS יותר חזק מהPSP) נגד חומרה פי כמה יותר חזקה (מרובעי ליבת עיבוד ומרובעי ליבה גראפית במכשיר זה תופעה שלא צריך לזלזל בה, למרות שרק 3 ליבות עיבוד פעולות להפעלת תכנים, ליבה אחת מאשרת קודים בדיוק כמו בPS3, מה שממעיט מהכוח אדיר ושובר פוטנציאל למכשיר החזק ביותר הנייד שקיים), לצד התחרות נוסף תחרות נוספת שהיתה במקורה נגד הDS והPSP אבל עוקבה כלכך הרבה זמן על גבי תירוצים עלובים שנכנסה לדור הקונסולות הזה - הOpenPandora, רבים לא ירצו לגשת לפתרון הזה כיוון שמכירה עומד על 500$ במקור לפי מה שזכור לי המכיר המקורי היה $330 וגם המכשיר לא חזק עכשיו יחסית לדורו, לעומד הDS והPSP הוא כן, לעומת ה3DS והNGP הוא לא (למרות שידועני האוברקלוקינג מסוגלים לשבור קירות לכיוון הNGP כי המעבד של הOP יותר חזק מהמעבד של ה3DS)

היחוד של הדור החדש בשביל נינטנדו זה בפעם הראשונה להתמקד בפאנבויזם ובתצוגה יותר מי הגיימפלי, שזה בעצם התלת מימד, השימוש בתלת מימד ללא משקפיים הוא תופע חדשנית ביותר שהתחילה ממש מעט לפני שנינטנדו פרסמה אותה, אבל פגעה במכשיר באופן לא יאומן, המכשיר עמיד ל3 עד 5 שעות ודורש הטענה של 3 שעות, זמן הסוללה ממש פתטי יותר מי הDS PHAT והPSP, מותג הנינטנדו נשבר עם כשלון זה בפני הקהל הגדול העולמי של נינטנדו, אמנם רבים יקנו את הקונסולה הזאת אבל יתאכזבו, מחיר הקונסולה גדל גם כן, $250 לעומת $170 ממש מגדיר את מחיר התלת מימד, לסוני צפויים אותם קשיים, שימוש במרובי ליבת עיבוד ומרובעי ליבה גראפית יפגע קשות במחיר הNGP וזמן הבטריה שלו, כלומר בדור החדש של הקונסולות צפוי הקושי של המחיר וזמן הבטריה בצורה משמעותית, לשם השוואה הDS LITE שלי מסוגל לפעול כ12 שעות רצוף בהטענה מלאה ללא שם קשר לתוכן המוצג בו, אפילו DS MODE שלא משתמש ברכיבים המתקמדים של ה3DS מגיע עד ל7 שעות עבודה, שזה פתטי, נינטנדו גם מנסה למנוע פיראטיות בכל כליה, והכלי הקטלני ביותר הוא עדכונים, כמובן שפריצת ה3DS תיהיה קשה מי הפריצה של הDS - ולא הפריצה לא היתה קלה, עד היום משתמשים באותה התטכניקה של הSHARE KEY כדי להוציא מההצפנה את המשחקים מהקרטיגות משחק ולהפעיל אותו כRAW CODE, אבל עם הפיראטיות של הDS ביחד גם נשאבו יותר ויותר האקרים בעניין לפריצת ה3DS ולהיות הראשונים לכך, לא מדובר על George Hotz\GeoHotים למיניהם שמשתמשים בקוד של אחרים ללא קרדיטים, מדובר על להיות הראשון שיריץ את הקוד שלו ב3DS MODE (קוד בDS MODE כבר קיים)

לכן לא הייתי ממליץ על שאיפה לדור החדש של הקונסולות של נינטנדו וסוני כהתחלה - נצטרך לתת להם זמן לתקן את הטעות האדירה שלהם, זמן הבטריה (שיש קושי לתקן אותו בגלל הניצול האדיר של הבטריה שתלת מימד אמיתי ללא משקפיים או מרובעי ליבה לוקחים) והמחיר - שאם כבר מדברים על מחיר, אפשר לדמיין את השוני בין המחירים בארץ למחירים בעולם, כיוון שה3DS נקנה באירופה בעזרת חיבור אירופאי, להשוות לעומת ארה"ב לא יהיה פייר אבל...

UK - 180 ליש"ט

בארץ - כ1700 שקל

700 שקל נוספו באוויר כרגיל, אני לא מופתע, צריך לתת למחירים בעולם לרדת ואז לקנות מחו"ל, אולי האי-קניה של הקונסולה בארץ תפתח תעניים של ראשי העסקים, או שפשוט אנשים שלא יודעים לעשות חיפוש קצר בגוגל יבינו שהם משלמים כמעט פי שתיים מהמחיר הרגיל, או שזאת אמא שרוצה להרגיע את בנה, כך או כך, הארץ נינטנדו וסוני בייחד הולכים לגאות על מחירי הדור החדש של הקונסולות הניידות ולפעור כיסים רבים, במיוחד בגלל הRegion Locking, תופעה שהחלה עם הDSi וצוברת ביקורות רעות מיום ליום

פורסם

בעניין זמן הבטריה -זה כרגע בעיה לכולם הטכנולוגיות האלו

המון בגלל המסכים

בכל מקרה אפשר לבטל את האפקט לגמרי ולחסוך זמן בטריה למי שרוצה

אני לא אומר שהזמן טוב לנידת בכלל לא

אני מסכים שהמחיר כרגע יקר מידי והזמן בטריה דפוק

אבל ככה זה בהרבה השקות של קונסולות ומי שרוצה מחכה כמוני שהעניינים שיתפרו

אני ביטלתי תכנון לקנות 3DS בהשקה וגם שאני יקנה זה יהיה מחול

בעניין ה

אני זוכר שמאז שקנו לי את הGBA, ניהיתי חולה נינטנדו, אפילו קניתי GBC וDS רק בשביל זה

הGBA תמך אחורנית בכל הגימבוים לפניו לא הבנתי למה קניתה GBC ?

בעניין המוות המהיר של הGBA נו טוב הוא עלה רק 100$ בהשקה

היה לו תמיכה של 100% לאחור

והיו לו המון משחקים מצוינים

זה שבארץ דופקים מחירים זה עניין אחר

ומה הקשר פריצות בכלל ? מה אתה רוצה שנינטנדו תיתן חופשי חודשי ?

על הNGP לא הייתי בונה בקרוב בהתחלה סוני דיברה על הקיץ כרגע מדברים על נובמבר ובקלות זה יכול לגלוש לעוד שנה וחצי אולי יותר

הערכה שלי זה שדיברו על הNGP מוקדם לנסות להזיק למכירות ה3DS

בפועל זה לא היה בשוק בתקופה הקרובה ולא חושב שזה מה שצריך להתריד קונים כרגע

מי שבשוק לקונסולה נידת יש לו בעיקר DSI או PSP או 3DS ש3DS כרגע זאת קונסולת הפרימיום

פרויקטים כמו פנדורה זה לא תחרות ישירה ועוד כל מיני פרויקטים דומים

בגדול לטעמי גם הDSI גם הPSP וגם ה3DS יקרים מידי

ולא פלא שמי שקונה היום DSI או PSP בישראל המון פעמים קונה פרוץ

לדעתי הDSI והPSP צריכים לרדת ל100$ בחול

ומשחקים חדשים ל25$ בהשקה וכמובן פחות לישנים חוץ ממקרים מיוחדים

אבל זה לא קורה

סוני הורידה ל130$ למרות שהPSP לא מוכר טוב היום חומרה ותוכנה

ב100$ זה היה יכול להיות הרבה יותר אטרקטיבי

אבל זה השוק היום

פורסם
  • מחבר

קניתי GBC רק כדי לשחק במשחקים כמו שהמתכנת רצה שאני ישחק בהם (הרי הוא לא ידע איך הGBA יראה) שזה מעלה את הפוטנציאל של המשחק לדעתי

כיום קיימות טכנולוגיות בטריה חזקות מאוד, אבל יקרות מאוד, אפשרי "לתקן" בעיה אחת, בנוגע למחיר, אני חושב שזה כמעט בלתי אפשרי לספק קונסולות בכוח שהשוק רוצה ובמחיר כלכך נמוך, מעבדי ARMv5 בעצמם מתחילים מי $50-60

פורסם

נינטנדו קנתה חומרה שבעתיד הלא רחוק כניראה תיהיה זולה מאוד

סך הכל חומרה פחות חזקה מהאיפון 4 או אנדרואיד מקביל

אבל עדין בטכנולוגיה כמו של הסלולרים

אנחנו לא יודעים כמה עולה להם המסך החדש -אולי כרגע הרבה

אבל בעתיד בטח הרבה יקנו בטכנולוגיה הזאת ואז הוא יהיה זול ויצרוך פחות חשמל

אני מעריך שניראה בעתיד הלא רחוק משהו כמו הDS LITE ל3DS

ה3DS מקביל לDS השמן מהבחינות האלו

מאוד יכול להיות שהNGP יצא ניראה גרסה משופרת כזאת

בינתים נינטנדו תמכור בלי מתחרות ראשיות עד אז וכניראה תימכור מצוין

יש טונות הזמנות מוקדמות כבר

פורסם
  • מחבר

נינטנדו קנתה חומרה שבעתיד הלא רחוק כניראה תיהיה זולה מאוד

סך הכל חומרה פחות חזקה מהאיפון 4 או אנדרואיד מקביל

אבל עדין בטכנולוגיה כמו של הסלולרים

אנחנו לא יודעים כמה עולה להם המסך החדש -אולי כרגע הרבה

אבל בעתיד בטח הרבה יקנו בטכנולוגיה הזאת ואז הוא יהיה זול ויצרוך פחות חשמל

אני מעריך שניראה בעתיד הלא רחוק משהו כמו הDS LITE ל3DS

ה3DS מקביל לDS השמן מהבחינות האלו

מאוד יכול להיות שהNGP יצא ניראה גרסה משופרת כזאת

בינתים נינטנדו תמכור בלי מתחרות ראשיות עד אז וכניראה תימכור מצוין

יש טונות הזמנות מוקדמות כבר

אני לא משוכנע שתאוריה הזאת צודקת (גם לי היה אותה) רק בגלל שאני מנסה להשוות את הDS MODE ב3DS ובDS LITE, ל3DS MODE אמור להיות כוח סוללה כללי יותר חזק מי של הDS LITE בגלל שהחומרה שלו יותר חזקה ודורשת יותר כוח, אז למה שהיא מתנהגת כמו חומרה נחותה יותר כמו הDS ומבטלת את אפקט התלת מימד אוטומתית, זמן הבטריה לא עובר את ה9 שעות?

פורסם

בכל מקום יש שקע. 4 שעות זה די ויותר זמן לשחק בנסיעות. אבל אין ספק שצריך לחכות לדור ה-2 של 3ds.

פורסם
אני לא משוכנע שתאוריה הזאת צודקת (גם לי היה אותה) רק בגלל שאני מנסה להשוות את הDS MODE ב3DS ובDS LITE, ל3DS MODE אמור להיות כוח סוללה כללי יותר חזק מי של הDS LITE בגלל שהחומרה שלו יותר חזקה ודורשת יותר כוח, אז למה שהיא מתנהגת כמו חומרה נחותה יותר כמו הDS ומבטלת את אפקט התלת מימד אוטומתית, זמן הבטריה לא עובר את ה9 שעות?

כי בניגוד לDS השמן וLITE שתמכו אחורנית בGBA בעזרת חומרה זה לגמרי שהיתה להם

בדומה לPS3 הראשונים בתמיכה בPS2

לפי הבנתי ה3DS תומך אחורנית בעזרת חומרה משופרת

זה נותן לך את כל היכולות של הDS אבל משתמשים במעבד חזק יותר כרטיס גרפי חזק יותר ויותר זיכרון

(לא מרגישים את זה כי נינטנדו החליטה לא לתת כל מיני פילטרים לשפר את זה )

בנוסף לזה יש לך מסך בטכנולוגיה חדישה שכניראה צורך הרבה יותר חשמל גם ב2D

בעניין הסוללות כרגע יש בעיה בנושא גם בסמרטפונים

אין כרגע פיתרון זול מספיק לזה חוץ מהלכניס סוללה גדולה יותר

ובגלל זה יש מאמץ גדול לעשות רכיבים חזקים מספיק אבל בלי צריכת חשמל גבוה יותר

סך הכל ה3DS האיפון 4 האנדרואידים הNGP משתמשים בחומרות די דומות כמובן עם שינוים

אין יותר חומרה מיוחדת לקונסולות נידות ומיוחדת לסלולרים חוץ מהPSP

ככה שלנינטנדו תיהיה אפשרות לרכוש פיתוחים חדשים בתחום בעתיד ל3DS בלי לשלם יותר מידי כסף על הפיתוח עצמו

פשוט חלק מהרכיבים יקבלו מיזעור ויצרכו פחות חשמל

גם הLCD הזה יעבור שיפורים ודי בטוח יהיה 3DS דור שני עם לא יותר דורות מזה

תן להם זמן יש להם מספיק עד שהNGP יצא

וגם מחיר של 250$ לא יחזיק לנצח -יקח זמן עד שהמכירות ירדו אבל שזה יקרה המחיר ירד

פורסם

אני מאמין שדור 2 יעלה מתחת ל-200$.

פורסם

זה יותר תלוי במכירות

אני חושב שנינטנדו ירצו גם לתת מחיר נמוך משמעותית מהNGP ומהמתחרות צד שלה האיפון ואנדרואיד

הDS היה הרבה זמן על 130$ (לא מדבר על מחירי ישראל ) מחירים כאלו אפשר בקלות להחזיק אותו כמכשיר נוסף

סוני הרבה זמן שמה על 200$ ומשחקים ב40$ וראינו מה קרה

אני חושב שנינטנדו דפקה מחיר של 250$ כי כרגע אין לה מתחרות ישירות בנידות פרימיום

וכדי שהDS ימשיך למכור טוב עד שה3DS יהיה בשל מספיק

זה בטח השנה האחרונה של הDS שיצאו לו משחקים טובים

שנה הבא משחק טוב בטח יהיה נדיר וגם ככה לא ידברו אליו

ה3DS כמו הDS בהתחלה הושק בלי אף משחק חובה שזה מוזר

אפילו לא עשו גירסה מיוחדת לפוקימון שחור לבן ל3DS שזה אחד מהכותרים שיכלו להרוויח המון מהחומרה

בגלל עניין הסריקת תמונות (אפשר לסרוק תמונות מיוחדות לתת תוכן נוסף למשחקים ועוד שטויות )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים