עבור לתוכן

קורס MCITP (מנהלי רשתות)

Featured Replies

פורסם

שלום

בהמשך לנושא שרץ פה בנוגע ללימודי מחשבים.

אני מעוניין לעשות קורס MCITP (מנהלי רשתות) באחת המכללות המציעות קורס זה, על מנת להיכנס לעבודה בתחום הרשתות ותחזוקת המחשבים.

האם יש מישהו שעשה קורס דומה ויכול להמליץ?

עד כמה קשה למצוא עבודה בתחום ללא נסיון מעשי ברשתות?

מהו טווח השכר בתפקיד? ואילו מקומות עבודה מציעים עבודה בתחום?

האם זהו הקורס הנכון לעשות למי שמעוניין להיכנס לתחום המחשוב? (לא תיכנות).

תודה רבה

פורסם

לדעתי האישית, הקרוס הזה הוא לא יותר ממסחטת כסף.

החומר שאתה לומד שם לא קשור לרשתות אלא לניהול של מערכות מייקרוסופט והשוק פשוט מוצף באנשים עם ההסכמה הזאת.

האם יש לך רקע או ניסיון עבודה כשלהו בתחום הסיסטם? האם יצא לך ללמוד ולחקור דברים לבד? אתה בכלל מרגיש שאתה מתחבר לנושא?

פורסם
  • מחבר

מתחבר מאוד לנושא המחשוב, אבל חסר נסיון מעשי או רקע אמיתי כלשהו, רק עניין - למדתי מחשבים בתיכון כולל שפות תכנות C, java ברמות מאוד בסיסיות, אבל תיכנות זה לא הכיוון בלאו הכי.

בעיקר אני משמש כאיש המחשבים של המשפחה/חברים, אבל ספק אם זה נחשב לניסיון אמיתי איפשהו. כמו כן יוצא לי להתעניין בנושא במאמרים באינטרנט בתחומים שונים.

יש קורס אחר שהיית ממליץ? איזשהו כיוון אחר שבעזרתו ניתן להיכנס לתחום כאיש מקצוע ולא כעוד תומך טכני זוטר בנטוויזן?

פורסם

להגיד שאתה "מתחבר למחשבים" זאת אימרה מאוד כללית כמו להגיד שאתה "מתחבר למדע".

כל הדברים שציינת לא ממש קשורים לתחום הסיסטם או IT בכללי.

אי אפשר לקפוץ ישר למים מבלי לדעת לשחות.

הייתי ממליץ לך להתחיל לעבוד בתחום (כן, גם תפקיד זוטר זה ניסיון וניסיון מצוייין אם אתה נחשף לכמה שיותר דברים במקביל) ולראות אם זה באמת מעניין אותך.

אם המצב הוא אכן כזה אתה תראה עד כמה שאתה לומד דברים מעשיים הרבה יותר מהר כל יום. ההסמכה הזאת לא עוזרת לך להגיע לשום מקום אם אתה לא מכיר התחום מקרוב.

פורסם
  • מחבר

העניין שלהיכנס לעבוד בתחום ללא נסיון וללא השכלה די בלתי אפשרי.

ה'התחברות' שלי למחשבים נוגעת לזה שאני מתעסק ומתעמק בקרביים של המחשב, גם בתוכנה וגם בחומרה, מעבר לכך וללימודים בתיכון, אין רקע אמיתי.

תראה, נאמר לי בייעוץ של מוסד הלימודים אליו אני מתכנן להגיע, שקורס טכנאי PC אינו בשבילי כיוון שהוא בסיסי מדי, זאת למרות שקורס כזה היה האפשרות הראשונה שלי. לכן האופציה הבאה היא קורס מנהלי רשתות שאליו (גם לדעתי) אני מתאים גם בלי לשחות במים עמוקים מדי.

השאלה היא האם קורס כזה (במידה ואצליח בו) יכול לשמש ככרטיס כניסה לתחום?

פורסם

יכול להיות שכן ויכול להיות שלא.

מעבר מלבוא לקרוס ולבצע את המבחנים כדי לקבל את ההסמכה הזאת צריך באמת לאהוב את התחום כדי להצליח בו.

להתקבל לעבוד בעבודות זוטרות ניתן גם בלי הסמכות וניסיון אם אתה יודע ללמוד מהר ולעבוד בייעילות.

לי, אישית, יצא לראות הרבה פעמים אנשים שעברו הסמכות של מייקרוספוט ואין להם מושג מהחיים בפתירה של בעיות ב"עולם האמיתי".

פורסם

חייב לחזק את דבריו של multicore.

היום כל אחד שלא רוצה לעשות תואר הולך להוציא תעודת CCNA\MCITP ושות' בלי שום רקע או ניסיון בתחום.

הרבה גם נטו חורשים על דאמפים של מבחנים שפשוט מורידים את ערך התעודה.

אם אתה עדין חושב שאנחנו מדברים שטויות, הייתי ממליץ לך לנסות לגשת לאחד המבחנים של MCITP לבד ללא קורס בלימודים עצמאיים. יש מספיק חומר באינטרנט או שאפשר לקנות ספר באמאזון. עדיף לבזבז 200 שקל וכמה שבועות מאשר לשלם 15 אלף שקל ולצאת עם חתול בשק.

פורסם

אני סיימתי MCITP , רוב העבודות שאני שולח להם דורשים ניסיון , אני חצי שנה בערך אחרי הקורס ועדיין לא התקשרו אלי מאף משרה ושלחתי די הרבה .

מצטער לנפץ לך את הבועה שלי הייתה לפני שנרשמתי למצוא עבודה תיהיה משימה בלתי אפשרית , אנשים שסיימו את הקורס שכן מצאו עבודות השיגו אותם רק דרך המכללה עצמה זאת אומרת הם היו תותחים שהמרצים פשוט המליצו עליהם , עדיין לא שמעתי מישהו שעשה את הקורס והוא בלי ניסיון מצא עבודה לבד , אלה אם כן יש כמובן פרוטקציות וכדומה .

פורסם

להתקבל לעבוד בעבודות זוטרות ניתן גם בלי הסמכות וניסיון אם אתה יודע ללמוד מהר ולעבוד בייעילות.

לי, אישית, יצא לראות הרבה פעמים אנשים שעברו הסמכות של מייקרוספוט ואין להם מושג מהחיים בפתירה של בעיות ב"עולם האמיתי".

אבל זוטרות ממש. אני ביליתי שנתיים בתמיכה טכנית של בזק בשביל רק להתחיל ולטעום סיסטם ו-IT.

היום אני מנהל רשת באירגון בינוני אחרי שעבדתי גם שנה בהלפ-דסק(בדרך כלל גם זה לוקח יותר זמן),

לא עשיתי שום הסמכה(למדתי הכל לבד מתוך עניין אישי וחיבה למקצוע) מלבד קורס CCNA שניתן

לי בהנחה משמעותית בתקופה שעבדתי בבזק(אבל את המבחן הסופי לא עשיתי).

בכל מקרה, אין מה לעשות, בלי חיבה אמיתית מקצוע ורצון, קשה לשרוד וישר להגיע לתפקיד של מנהל רשת.

יש עוד דרך במסלול הזה האמת, או לשרת בתפקיד הקשור לתחום בצבא, בעיקר ב-8200. אני מכיר מישהו

שיצא אחרי 3 שנים והתקבל ישר לעבוד בחברת סטרט-אפ ושכר של 18,000 ש"ח ברוטו.

או מישהו עם ניסיון ניהולי והסמכת MCSE, שגם עשה תואר ראשון במדעי המחשב באונ' הפתוחה,

התקבל עם מינימום ניסיון מעשי לנהל מחלקת IT.

כך או כך, אי אפשר להגיע בתחום הזה לתפקיד רציני בלי לאכול חרא סזיפי

(תמיכה ללקוחות/משתמשים בארגון/מנהלי רשת אחרים, תיקון מחשבים ועוד הרבה הרבה עבודות סזיפיות בדרך).

או לימודים באונ', שזו לפחות אכילת חרא אינטלקטואלית. :smile1:

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות

חבל רק שהן כל כך שליליות...

האם קורס כזה יעזור לי להיכנס לאיזשהי עבודה בתחום? גם אם היא לא ניהול רשתות בשלב ההתחלתי?

פורסם

עזוב אותך קורס תתחיל להרוס דברים ולתקן אותם , תיראה אם אתה אוהב את זה ..

פורסם

התגובות ממש לא שליליות, הן בונות.

לעבוד קשה זה חלק מהדרך בה אנשים מצליחים בחיים.

ולא, לעשות קורס בג'ון ברייס שבו מראים לך איך מתקינים Windows Server זה ממש לא קשה.

בסופו של דבר, אם אתה יודע להתקין Windows XP או 2000, אתה גם תסתדר עם התקנה

של Windows Server. השאלה היא, מה הגישה שלך לפתרון תקלות וכאן מתחיל הקושי.

אבל אין בכך שום שליליות, להיפך, זו היא האדרה של המקצוע.

שמראה לך שלא מספיק לעשות איזה תעודה מצ'וקמקת, אלא צריך גם לעבוד קשה וסזיפי

בשביל להגיע לתפקידים איכותיים.

פורסם

אני מתעסק בתחום בצבא, אני רואה הרבה חבר'ה יוצאים ממר"מ ומיחידות אחרות, וגם הם אחרי ניסיון של מינימום 2.8 שנים

במערכות מהגדולות במדינה מתקשים להשיג עבודה בתחום,עם משכורת גבוהה, אבל להגיע להלפדסקולהרוויח 7-8 זה לא

בעיה עבורם, הרבה נשברים אחרי מעט זמן בעבודה הזו, כי היא משעממת (HD) והולכים לעשות תואר.

לא נראה לי שההסמכה הזו היא משהו יותר מדי שווה ללא ניסיון.

פורסם

יש לי שאלה לחברה עם הניסיון פה שעוסקים בתחום המחשבים.

בן אדם שאין לו ביד תעודת בגרות,רק 12 שנות לימוד,ותעודת CCNA,הוא יכול להתקיים מזה בעתיד?(אחרי צבא)

חשוב לציין שבצבא אני לא אעסוק במקצוע הזה,השאלה היא באיזה תפקידים אפשר להשתלב עם תעודת CCNA?

כדאי גם ללמוד על הדרך MCTIP שיהיו ישר ביד 2 תעודות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים