עבור לתוכן

כמה יוצא שכר של 5500 ברוטו בנטו ?

Featured Replies

פורסם

קיבלתי איזשהי הצעת עבודה עם שכר 5500 שקל ברוטו.

כמה אמור לצאת לי בנטו ?

פורסם

http://www.hilan.co.il/calc/NetWizard.aspx

לפי המחשבון הזה, הנטו שלך יהיה 5,166.69 ש"ח

אם יש לך משהו למשל שמזכה אותך בנקודות זכות נוספות במס הכנסה או משהו כזה (למשל, אם השתחררת בשנתיים האחרונות) אז זה אולי ייצא קצת יותר

פורסם
  • מחבר

מוזר , השתמשתי במחשבון , לא הכנסתי שום פרטים מיוחדים והוא חישב לי שכר נטו של 4,850.44

פורסם

האם זכרת להוריד את הסימון מכל ההפרשות לקופות גמל וכד'? (פיצויים, אובדן כושר, קרן השתלמות וכו' וכו')

פורסם

הכנסת נקודות זיכוי?

ביטוח לאומי:

4,984 כפול 3.5% = 174

516 כפול 12% = 62

סה"כ: 236

מס הכנסה:

5070 כפול 10% = 507

430 כפול 14% = 60

סה"כ: 567

567- 470 = 97

נטו: 5167

פורסם

האם זכרת להוריד את הסימון מכל ההפרשות לקופות גמל וכד'? (פיצויים, אובדן כושר, קרן השתלמות וכו' וכו')

אתה מודע לזה שמהעבר לקה"ש הוא כן יקבל את כל ההטבות האלה וגם יצתרך להפריש מחלקו? מה שכן בשכר נמוך יחסית עלות ההפרשות יחסית לזיכוי במס היא נמוכה.

בנוסף אל תשכח שהשכר מחושב לפי שנתי כלומר אם הוא התחיל לעבוד רק מהחודש ה-4 למשל והוא מביא הוכחה מביטוח לאומי שהוא לא עבד מתחילת השנה הוא ישלם פחות מס(לא שזה משנה כלכך במשכורת הזאת, אבל ככל הנראה הוא יראה עוד 50-60 שקל בחודש).

פורסם

באמת נראה לך שכל עובד שני בארץ מקבל קרן השתלמות וביטוח אובדן כושר עבודה? מקסימום המעביד יפריש לפנסיה את המינימום הקבוע בחוק.

פורסם

גם המינימום שקבוע בחוק לפנסיה זה רק החל מחודש שישי בעבודה (או שלישי, לא זוכר)

הבחור שאל בנוגע לנטו שהוא יקבל בהינתן X שקלים לחודש ברוטו - אם יש לו קרן השתלמות, קופת גמל

ושאר ירקות למיניהן אני לא בדיוק יכול לנחש את זה, נכון?

ובדיוק בגלל זה הפנתי אותו למחשבון שיחשב בעצמו.

וכן, אני יודע שהשכר למס הכנסה מחושב שנתית, אבל שוב - אנחנו גם לא יודעים אם הבחור עבד עד עכשיו, נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים