עבור לתוכן

שאלה - דרך הפעולה של מעבדים עם מספר ליבות

Featured Replies

פורסם

היי אנשים, שאלה מהירה..

נגיד יש לי מעבד 2.8 הרץ בליבה כפולה..

אז יש לי שתי ליבות שכל אחת עובדת על 2.8 הרץ? זאת אומרת בסה"כ 5.6 ?

או ששתי ליבות של 1.4 ?

אני יודע שבפלייסטיישן שלוש זה ככה.... אז איך זה פועל במחשב?

מכירים אולי מדריך כלשהו שנותן הסבר?

תודה ולילה טוב.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם אם יש לי מעבד עם 4 ליבות במהירות 2.8 ,

כל ה4 ליבות יכולות לעבוד ב 2.8 הרץ?

תאורטית, ובשביל הדוגמא בלבד, אם אני מריץ נגיד משחק כבד מאוד 4 פעמים.. על המחשב, נגיד שהכרטיס מסך והזכרון מספיקים.

מעבד 2.8 ליבה מרובעת יצליח להריץ את המשחק בצורה תקינה? זאת אומרת כל ליבה תעבוד על המקסימום שלה 2.8 גיגה הרץ

וזה ירוץ טוב? יש צוואר בקבוק כלשהו שימנע מהמעבד לעבוד ב 100% ? זאת אומרת, 4 ליבות שעובדות ב 2800 הרץ

פורסם

כל ליבה תעבוד ותירץ את המשחק ב-2.8.

אבל מכיוון שהזיכרון, הכונן הקשיח וכרטיס המסך משותפים לכל הליבות, אז כל אחת מהן תשתמש בפחות מרבע של כל אחד מהרכיבים, וזה יכול להוריד הרבה ביצועים.

פורסם

רק התייחסות לסעיף שעוד לא נענה:

יש צוואר בקבוק כלשהו שימנע מהמעבד לעבוד ב 100% ?

התשובה היא שכמעט תמיד, אם לנסח זאת כך... רוב המשחקים יוגבלו ע"י כרטיס המסך, לא המעבד, כי רוב המעבדים המודרניים מסוגלים לתת (בכל ליבה בנפרד) יותר ממה שהמשחק דורש. אם הנצילות של המעבד היתה תמיד 100%, לא היית רואה שום הבדל בין ביצועים של כרטיס מסך ב300 שקל וכרטיס מסך ב3000 שקל (באותו משחק באותן הגדרות), כי המעבד לא היה מצליח "לעמוד בקצב".

המינוח "צוואר בקבוק" מתייחס לרכיב המאט את המערכת. במערכות שכל החלקים בהן נקנו ביחד והמפרט הגיוני, כמעט תמיד זה יהיה כרטיס המסך.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

במקום לכתוב שאלה על מעבדים, נסה לתמצת את תוכן השאלה למשפט. לדוגמה 'האם תדר המעבד הוא סכום כל הליבות או מייצג כל ליבה בנפרד?"

פורסם
  • מחבר

מצחיק שאני פעיל באתר הזה עוד לפני 90% מהמנהלים כאן וצריך לתקן אותי על שטות כזו :lol:

תסתכל על השעה שבה נכתב הפוסט, זה תירוץ נהדר !

בכל מקרה, תודה על העזרה..

היתי בטוח שמעבד עם למשל 2800 הרץ בכל ליבה, לא מסוגל להפעיל את כל הליבות על המקסימום!

פורסם

מסוגל כן, מפעיל תמיד לא.

אל תבלבל בין נתונים טכניים "יבשים" של מפרט של מעבד לבין יכולות בפועל.

השימוש במעבד מוכתב על-ידי התוכנה. יש עד היום יישומים שלא משתמשים ביותר מתהליכון אחד או שניים (מתורגם לשימוש בליבה אחת או שתיים).

במקרה כזה לתדר השפעה גדולה יותר ולכן באופן תיאורטי יכול להיות שהיישום יעבוד טוב יותר על מעבד מיושן יותר בתדר גבוה יותר מאשר על מעבד חדיש יותר שמכיל יותר ליבות אך כל ליבה עובדת בתדר נמוך יותר.

לעומת זאת יש יישומים שמנצלים ריבוי ליבות באופן מלא, כך שבהם תשיג תפקוד טוב יותר עם מעבד שמכיל כמה שיותר ליבות פיסיות, אפילו אם התדר של כל ליבה הוא נמוך יחסית, בהשוואה למעבד עם פחות ליבות שבו כל ליבה היא בתדר גבוה יותר.

כל זה נכתב במטרה להבהיר שלא נכון לשפוט מעבדים לפי המפרט שלהם או להניח שמעבד X טוב יותר מ-Y רק כי הוא מכיל יותר ליבות. לא תמיד כל הליבות נמצאות בשימוש, ולכן חשוב לבחור את המעבד בהתאם ליישומים, תוך התחשבות במגמות הקיימות בשוק התוכנה.

פורסם

ועוד דבר

לא חשוב כמה ליבות יש - יש רק מערכת הפעלה אחת !

יש הרבה צואר בקבוק במערכת הפעלה וצעבדים צריכים הרבה פעמים

לחכות עד שיקבלו שירות ממערכת שעסוקה במעבד אחר.

ואם מערכת לא בנויה טוב לריבוי אז 4 ליבות יכול להיות יותר לאט מ 2 ליבות.

W7 יותר טובה ברבוי מ XP .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים