עבור לתוכן

החזרת שעון לדוכן בקניון

Featured Replies

פורסם

ביום חמישי (לפני יומיים) קניתי שעון בדוכן בקניון.

היום (מוצ"ש) הגעתי לקניון על מנת להחזירו כדי לקבל החזר כספי (לא נעשה שימוש בשעון), אך סורבתי בטענה שהחנות לא נותנת החזר כספי, ואף הצביעו על שלט בדוכן שמורה על כך שלא ניתנים החזרים כספיים.

ברצוני לדעת האם לפי החוק החדש אני יכול לדרוש החזר כספי, והאם סירובם חוקי או לא.

תודה!

פורסם
  • מחבר

בעיקרון גם מחר נחשב יום שאפשר להחזיר בו את המוצר כי ימי מנוחה לא נחשבים, אז השאלה היא איך אני מתעד? חח

פורסם

תפנה לפייפאל :lol:

אם יש לך חשבונית, זה תעוד מספיק

אם אתה רוצה לתבוע, תבוא עם מצלמה נסתרת ותתעד את זה שהמוכר לא מוכן להחליף, רצוי גם שיחתום על כך

פורסם
  • מחבר

כצפוי הם עדיין לא מוכנים להחליף בטענות אידיוטיות שבאנו אליהם אחרי שעברו 48 שעות, למרות שבפירוש החוק מגדיר שניתן להחזיר עד תום היום השני, כל עוד אלה לא ימי מנוחה. (ושישי-שבת הם ימי מנוחה).

בקיצור, אני שוקל לכתוב מכתב "אזהרה לפני תביעה", יש למישהו עצות מה לכתוב באחד כזה? אם כדאי בכלל לשלוח אחד כזה לפני תביעה..

ובכלל אם יש למישהו עצות איך להמשיך בטיפול.

תודה!

פורסם

קודם כל תוודא שיש לך הוכחות שבאמת הגעת להחליף את השעון בזמן, אחרת אין לך מה לטרוח בכלל.

אתה יכול לבקש וידאו של מצלמות אבטחה בקניון, או עד כלשהו שבא איתך.

אח"כ כמובן תשלח מכתב התראה לפני נקיטת תבהליכים משפטיים, יש כאן עצה לגבי מכתב כזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=490429.10

פורסם

קודם כל תוודא שיש לך הוכחות שבאמת הגעת להחליף את השעון בזמן, אחרת אין לך מה לטרוח בכלל.

אתה יכול לבקש וידאו של מצלמות אבטחה בקניון, או עד כלשהו שבא איתך.

אח"כ כמובן תשלח מכתב התראה לפני נקיטת תבהליכים משפטיים, יש כאן עצה לגבי מכתב כזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=490429.10

לבקש ווידאו של מצלמות אבטחה? נראה לך זה 24 פה?

פורסם

זה סה"כ קניון ואם הוא יבקש אין שום בעיה שהוא לא יקבל וידאו ממצלמה עלובה.

חוץ מזה שאם הוא בסופו של דבר כן יגיש תביעה, תיהיה לו סיבה עוד יותר טובה.

פורסם

אסור לך להעביר תמונות ממצלמות אבטחה ללא צו בית משפט, בארץ בשונה מארצות הברית למשל אתה להוציא צווים בתביעה שהיא איננה פלילית.

פורסם

חוק הגנת הצרכן קובע ששעון אפשר להחזיר לחנות ולקבל החזר כספי מלא, אם השעון הוחזר תוך שבועיים!

מהם התנאים לקבלת החזר כספי?

ערכו של המוצר צריך לעמוד על יותר מ-50 שקלים, על המוצר להיות באריזתו המקורית לאחר שלא נעשה בו שימוש, יש להציג קבלה או הוכחה אחרת לביצוע הרכישה בחנות.

תוך כמה זמן ניתן להתחרט ולקבל פיצוי?

מכשירי חשמל ואלקטרוניקה, שעונים ומשקפיים ניתן להחזיר ולקבל החזר כספי תוך שבועיים, ביגוד והנעלה ניתן להחזיר תוך יומיים.

כיצד יוחזר הכסף?

החזרת הכסף תעשה בצורה בה התקבל התשלום. אם התשלום נעשה במזומן או בצ'ק שכבר נפרע יוחזר הכסף במזומן, אם התשלום נעשה באשראי תבוטל עסקת הרכישה.

תעדכן אותנו אם עזרתי.... :xyxthumbs:

פורסם

אם כבר תביא לו את המקור לדבריך שיוכל לבוא עם זה לחנות.

פורסם
  • מחבר

תודה גד! רק שבאמת כמו שציינו מעליי, אשמח לדעת מאיפה הציטוט הזה.

אני רוצה לכתוב את המכתב אבל אני לא יודע איפה אני יכול להשיג את הפרטים של החברה.

יש לי את השם שלהם ואת מספר הטלפון אבל לא מעבר לזה.

מישהו מכיר דרך להשיג את כתובת החברה?

פורסם

אם לציטוט אתה מתכוון לחוק אז קיבלת לינק לאתר של התמ"ס, אם יש לך את הקבלה חפש לפי מספר העסק ברשם העסקים: https://www.misim.gov.il/emosek/

פורסם
  • מחבר

לצערי אין לי את הקבלה.

יש לי סוג של פתק החלפה, ואולי אצל החברת אשראי יהיה סוג של העתק כי זה נקנה באשראי.

אני אנסה להתקשר לקניון ולבקש את הפרטים, או מחברת האשראי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים