עבור לתוכן

זכרון 2X4GB יעבוד עם WIN32 bit ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

רציתי לשאול אם מערכות ההפעלה Windows XP 32 + Windows 7 32 bit

יעבדו במצב DUAL CHANEL עם שני סטיקים של 4GB ?

אני מבין שווינדוס 32 ביט מזהה רק כ- GB 3.5 מהזכרון , אבל לא ברור לי מה תהיה התגובה של מערכות ההפעלה אם הן ישתמשו רק בסטיק אחד של זכרון . האם מערכת ההפעלה יזהה שהוא במצב Dual Chanel למרות שלא ישתמש בסטיק זכרון שלם ?

בשלב מאוחר יותר אני כנראה יעבור לווינדוס 64 ביט אבל כרגע אני מרכיב מערכת שבזמן הקרוב אמור לעבוד רק עם ווינדוס 32XP ביט .

אני רוצה לקנות שני סטיקים של 4GB כהשקעה לטווח רחוק , אבל אם זה לא יעבוד עם ווינדוס 32 ביט אז אסתפק ב-2X2GB לזמן הקרוב .

אגב , לוח האם הוא P7P55D-E-DELUXE

תודה מראש לכל העונים !

פורסם

לפי מה שאני יודע אחי אם תתקין על מערכת 32ביט נגיד 8 גיגה זיכרון כמו שרצית, אז זה יזהה לך רק עד המגבלה של אותה מערכת, במקרה של 32ביט זה יזהה לך רק 4גיגה.

פורסם

אין פה שום קשר ל dual channel.

המערכת פשוט לא תשתמש בכל הקיבולת.

פורסם

מוד עבודה חד ערוצי או דו ערוצי נקבע ע"י הלוח אם + המשתמש עצמו (באיזה אופן בחרתה להתקין את הכרטיסים)

פורסם

בנוסף למה שאמרו:

1. המערכת לא תמפה יותר מ-4096MB של זכרון. זה לא אומר שהיא תשתמש רק במודול זכרון בודד לשם כך.

2. אין שום הבדל מורגש בביצועים בין Single Channel, Dual Channel (ולצורך העניין גם Triple Channel). כך שזה לא אמור להיות שיקול מבחינתך.

3. לאיזה שימושים אתה צריך יותר מ-4GB של זכרון? כיום לרוב המשתמשים הביתיים-עסקיים הממוצעים אין ממש צורך ביותר מ-4GB של זכרון (שגם הם די והותר).

4. כהרחבה לסעיף 3, אם אתה עובד בסביבית 32 סיביות ממש מיותר לקנות 8GB של זכרון כי כנראה שאינך זקוק לכזה נפח. אולם, אם היישומים שלך כן דורשים כזה נפח, אז למה לעבוד בסביבת 32 סיביות שתגביל אותך מהבחינה הזאת?

פורסם
  • מחבר

בנוסף למה שאמרו:

1. המערכת לא תמפה יותר מ-4096MB של זכרון. זה לא אומר שהיא תשתמש רק במודול זכרון בודד לשם כך.

2. אין שום הבדל מורגש בביצועים בין Single Channel, Dual Channel (ולצורך העניין גם Triple Channel). כך שזה לא אמור להיות שיקול מבחינתך.

3. לאיזה שימושים אתה צריך יותר מ-4GB של זכרון? כיום לרוב המשתמשים הביתיים-עסקיים הממוצעים אין ממש צורך ביותר מ-4GB של זכרון (שגם הם די והותר).

4. כהרחבה לסעיף 3, אם אתה עובד בסביבית 32 סיביות ממש מיותר לקנות 8GB של זכרון כי כנראה שאינך זקוק לכזה נפח. אולם, אם היישומים שלך כן דורשים כזה נפח, אז למה לעבוד בסביבת 32 סיביות שתגביל אותך מהבחינה הזאת?

קודם כל רציתי להודות שוב לכל העונים .

לשאלות שלך About:blank -- הצורך שלי ליותר מ-4GB זכרון מתחלק לשניים : רינדור מהיר יותר (rendering) בעריכת וידאו של חומר ב-HD עם הרבה אפקטים , וגם מה שנקרא future proofing יעני הכנה לעתיד .

עם המחשב הקודם (שעבד 4.5 שנים) בשלב מסוים הייתי צריך לשדרג זכרון מ-1GB ל-2GB , אבל כשהצורך הזה עלה , כבר לא היה בחנויות ג'יגה נוסף בתדר הנמוך שהיה בזכרון הקודם (והייתי צריך את זה דחוף , אז לא היה לי זמן לחפש בכל הרשת) -- אז בקיצור בטווח של שנתיים הייתי צריך לקנות זכרונות חדשים לגמרי פעמיים (קודם ג'יגה אחד ואח"כ שתיים) .

אני לא רוצה ליפול לאותו פח שוב , ומעדיף לשלם קצת יותר כרגע , ולדעת שיש לי זכרון בתדר טוב שמתאים ללוח אם ולא יהיה לי כאב ראש עם זה ב-3 שנים הקרובות .

בנוסף , כפי שכבר אמרתי אני מתכוון לשדרג ל-64 ביט בשנה הקרובה (כנראה אחרי רכישה של SSD לכונן :C ) , כך שבסופו של דבר כן יהיה שימוש בכל הזכרון .

פורסם

רק קח בחשבון של עניין ה-future proof הוא סוג של מיתוס. אי אפשר באמת להתכונן לעתיד.

בטווח של שנה לא תהיה לך בעיה להשיג זכרון DDR3.

אתה לא חייב לקנות זכרון בעל נתונים זהים (חשוב בעיקר לקנות זכרון עם מתח עבודה זהה או קרוב ככל האפשר). פרטים על שילוב זכרונות עם נתונים שונים תוכל למצוא בסטיקי שאלות נפוצות בסעיף 6.3.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ותהנה מהמערכת.

פורסם
  • מחבר

רק קח בחשבון של עניין ה-future proof הוא סוג של מיתוס. אי אפשר באמת להתכונן לעתיד.

בטווח של שנה לא תהיה לך בעיה להשיג זכרון DDR3.

אתה לא חייב לקנות זכרון בעל נתונים זהים (חשוב בעיקר לקנות זכרון עם מתח עבודה זהה או קרוב ככל האפשר). פרטים על שילוב זכרונות עם נתונים שונים תוכל למצוא בסטיקי שאלות נפוצות בסעיף 6.3.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ותהנה מהמערכת.

אפשר להתווכח על future proofing ויש טעונים לכאן ולכאן .

לי ממש אין ניסיון עשיר עם מחשבים (ואני לא אוהב לדבר סתם) , אבל הרעיון שאיתו הרכבתי את מהמחשב הקודם שלי (לקנות חלקים איכותיים/חזקים מהשנה הקודמת) הוכיח את עצמו (לפחות בשבילי) עם מחשב שעבד טוב 3 שנים ולאט-לאט הזדקן עוד שנה וחצי .

איך שאני מבין את הדברים , לא צפויים פריצות טכנולוגיות משמעותיות בשנה-שנתיים הקרובות (איחוד המעבד עם מעבד גרפי היה פריצה טכנולוגית צפוייה כבר לפני שנתיים) , ככה שלמשל המעבד ה-i7 870 שבחרתי לא אמור להיות "מיושן" עוד זמן מה .

פורסם

בנוסף , כפי שכבר אמרתי אני מתכוון לשדרג ל-64 ביט בשנה הקרובה (כנראה אחרי רכישה של SSD לכונן :C ) , כך שבסופו של דבר כן יהיה שימוש בכל הזכרון .

יש לי חדשות בשבילך.

גם במערכת 64 ביט לא יהיה שימוש בכל הזיכרון. הזיכרון כולו יהיה נגיש, זה נכון. אבל לא נראה לי שתשתמש בכולו (אלא אם אתה מפעיל כמה מכונות וירטואליות בו זמנית ומקמפל פרוייקט ענק עם 200 תהליכים)

בשביל שימושים "דסקטופיים" לא נחוצים יותר מ4G בלי קשר למערכת ההפעלה שלך (64 או 32 ביט)

פורסם

תלוי גם בתוכנת העריכה שאיתה אתה עובד- תוכנות של אודובי (אולי גם אחרות) כן ידעו לנצל את משאבי הזיכרון- אפטר אפקטס ישמח לכל ג'יגה שתתן לו.

בכלל הצעד הראשון הוא לעבור ל64 ביט בעיקר אם אתה מדבר על future proof. אני עברתי ל64 ביט לפני שנה ומרגיש בהבדל גדול בעבודה עם הפרמייר,למשל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים