עבור לתוכן

פסיכומטרי בטירוף שלנו

Featured Replies

פורסם

אם אתה יודע לחרוש לבד שעות על שעות ואתה מגיע עם ידע בסיסי טוב במתמטיקה ואנגלית, אתה תוכל להסתדר נהדר בלי הקורס.

אין שום הוכחה (ולמעשה מאוד קשה להוכיח דבר כזה) שקורס עדיף על למידה אינטנסיבית עצמית. אין שום טריק "סודי" שמלמדים רק בקורסים.

בסופו של דבר אתה תשמע כל מיני סיפורים מכל מיני אנשים - אני גם יכול לספר לך על אנשים שלמרות קורסים יקרים לא הצליחו לעבור את ה-600.

קורס עשוי לעזור לך אם אתה לא לחוץ על כסף, מאוד לחוץ על הציון וקשה לך ללמוד לבד.

פורסם

הדבר היחיד שמלמדים בקורסים הוא כל מיני טריקים (שחצי מהם זה לא יותר מהיגיון פשוט) איך להתמודד עם מגבלת הזמן.

אבל מי שלא יכול להתמודד- הקורסים גם לא ממש יעזרו לו.

למי הקורסים כן עוזרים? למי שלא מסוגל לשבת על התחת וללמוד לבד. שמדובר באדם שכן יכול לשבת וללמוד, אני לא רואה סיבה לקחת קורס בכלל.

אני ישבתי לללמוד לבד בלי קורס למרות שכל העולם לחץ עלי לקחת קורס, ובסוף ברגע שראו את הציון שלי השתתקו :)

פורסם

מכוני פסיכומטרי לא יכולים לעזור ברוב החלקים של הבחינה. הם פשוט מרגילים את התלמידים למבנה של הבחינה. מי שקיבל ציון טוב בפסיכומטרי סביר להניח שהיה מקבל ציון דומה גם בלמידה עצמית. אגב, למדתי באנקורי ותלמידים רבים שהיו איתי קיבלו ציונים יפים מאוד. [br]פורסם בתאריך: 11.03.2011 בשעה 16:27:17

אם אתה יודע לחרוש לבד שעות על שעות ואתה מגיע עם ידע בסיסי טוב במתמטיקה ואנגלית, אתה תוכל להסתדר נהדר בלי הקורס.

אין שום הוכחה (ולמעשה מאוד קשה להוכיח דבר כזה) שקורס עדיף על למידה אינטנסיבית עצמית. אין שום טריק "סודי" שמלמדים רק בקורסים.

בסופו של דבר אתה תשמע כל מיני סיפורים מכל מיני אנשים - אני גם יכול לספר לך על אנשים שלמרות קורסים יקרים לא הצליחו לעבור את ה-600.

קורס עשוי לעזור לך אם אתה לא לחוץ על כסף, מאוד לחוץ על הציון וקשה לך ללמוד לבד.

לא חסר תלמידים ביואל גבע שלא גירדו את ה-500.

פורסם

אני עשיתי את הקורס של HIGHQ בשביל להבין בתוך כדי שאין לי צורך בו ממש, חוץ מכמה טריקים שלימדו אותי ודברים שגם אפשר למצוא בחינם ברשת, לא יצא לי מזה הרבה, הספרים שיש לי בבית נקיים כמעט לגמרי

מה יצא לי בסוף מהסיפור? ציון של 687 מבלי שטרחתי ללמוד מילה בעברית כשבפועל כיוונתי רק ל 660 בשביל המלגה שלי )הסיבה היחידה שבכלל עשיתי פסיכומטרי מההתחלה)

פורסם

קורס בסך הכל נותן מסגרת לימודית, לא יותר מזה, אבל זה יכול להיות קריטי לאנשים שקשה להם להכריח את עצמם לשבת וללמוד.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

ואיך היי קיו?

יש לי הנחה מהכרטיס שלי של מזרחי של 30%.... זה שווה את זה?

פורסם

בתור אחד שלומד כרגע בקורס ביואל גבע אני יכול להעיד שבאמת הקורס לא הכרחי בצורה היסטרית, אלא אם קשה לך לקבוע לעצמך סדרי עבודה ברורים ולהתמיד בהם.

אולם, הבדל אחד גדול לטובת יואל גבע הוא לא רק איכות החומר הלימודי, אלא גם הכמות העצומה. בכל נושא תקבל כמות ענקית של חומר לתרגול, כולל חזרות רשות למי שיש לו זמן.

זאת בניגוד להרבה מכונים אחרים (שראיתי מה הם נותנים וזה לא מגרד את החצי... הרבה חברים שלי שלומדים במכונים אחרים ביקשו ממני להשאיל להם את הספרים על מנת לחזור באמצעותם כי אצלם פשוט אין הרבה). לדוגמא ביואל גבע יש ספר עב כרס בנושא חשיבה מילולית, ועוד ספר נפרד יותר קטן לנושא היגיון, בעוד שבלחמן כל הספר של החשיבה מילולית (כולל היגיון) מעט יותר דק מספר ההיגיון של יואל גבע.

אם חזרה מרובה חשובה בעבורך, כדאי לך להשקיע וללכת על יואל גבע, או לפחות להשיג את הספרים שלהם ממישהו שלמד בעבר.

ולא אמרתי כלום על זה שהדפים בספרים של לחמן הם מנייר ממוחזר שעושה רע על הנשמה לקרוא בו, גם בלי קשר לתוכן הפסיכומטרי המגעיל.

פורסם

אפשר גם ללמוד בלחמן דרך וואצ'ר ולקנות ערכת יואל גבע משומשת ב-300 ש"ח.

פורסם

נשמעת כמו אפשרות טובה (בלי להתייחס לרמת הקורס של לחמן, אני יוצא מנקודת הנחה שכל הקורסים הם מספיק טובים, וההבדלים הם בין התלמידים עצמם).

פורסם

למי שמעוניין - אחי הקטן בכיר באנקורי. אם תתארגן קבוצה אני חושב שהוא יכול לארגן מחיר אטרקטיבי.

פורסם

אני חייל משוחרר טרי.

סיפרתי למישהו שהתייעצתי איתו לגבי מסלול לתואר וכשסיפרתי שאני עושה פסיכומטרי בלחמן הוא ענה לי משהו מפתיע וקצת מערער ת'אמת.

מה אתם חושבים?

איזה קורס אתה עושה? בואוצ'רים של הצבא יש רק קידום או לחמן לא?

תראה אני אתן לך עצה - זרוק את הואוצ'ר, ולך תעשה קורס ביואל גבע. כן הם הכי יקרים וזה יעלה לך 6800 שקל (אחרי הנחת חייל משוחרר), אבל זה שווה כל שקל.

זה פשוט הקורס הכי טוב, ואני אומר את זה לא רק כי אני משוחד ועשיתי אצלם, אלא כי היו אצלנו אנשים בקורס שזה היה הקורס השני שלהם, והם עשו כבר קורס לפני זה בקידום / היי קיו / לחמן / אנקורי - וכולם אמרו דבר אחד: בקורסים האלה מלמדים אותך טריקים איך לפתור תרגילים, ואז במבחנים הם מתאימים את התרגילים לטריקים. ומה שקורה בפועל זה שאתה בא למבחן ולא מצליח לפתור הרבה שאלות כי הטריקים האלה לא באמת עובדים במבחנים של המרכז הארצי - אתה מבין המרכז הארצי זה גוף של אנשים מאוד חכמים שיודעים לבנות שאלות בצורה שקשה מאוד לחיקוי, ויואל גבע עושים את החיקוי הזה הכי טוב (בין היתר זה מתאפשר כי רוב הכסף שאתה משלם הולך על מחקר - הם חוקרים את המבחנים של המרכז הארצי כדי לבנות תרגולים יותר דומים למציאות). ביואל גבע מלמדים אותך לפתור תרגילים באמת, לא מלמדים טריקים. עשיתי מבחן פעם אחת ובאמת שלא הייתה שאלה שלא ידעתי איך לפתור (אם היה לי מספיק זמן הייתי פותר הכל).

זה נכון שאתה יכול לעשות בקידום או משהו ולקבל את ה-650 שלך, אבל אם היית עושה ביואל גבע בדוק היית מקבל יותר.

אבל אם עניין הכסף מרתיע אותך, תעשה עם הואוצ'ר ומקסימום תוכל לגשת שוב באוקטובר למבחן נוסף.

יש לי גם ממוצע בגרויות 105, וקיבלתי בפסיכו 661. ועשיתי רק פעם אחת את המבחן ואין לי ספק שבקורס שהוא לא יואל גבע הייתי מקבל פחות...

הסוד הוא אגב לחרוש בבית, להגיד שלום למשפחה ולחברים לשלושה חודשים ופשוט לחרוש. רק אם תלמד 10-12 שעות ביום זה יעבוד. אלא אם אתה גאון ואז זה סיפור אחר...

מישהו שעשה בלחמן יכול להעיד על השיטות והטריקים? איפה הם הכי עזרו לכם ואיפה בכלל לא? אני עושה בירושלים במסלול חד שבועי שמתחיל ב-1 באפריל.

בתור אחר שעשה בלחמן לפני שנתיים ובגלל סיבות כאלה ואחרות לא ניגשתי לבחינה עצמה

עכשיו אני עושה ביואל גבע אני יכול להגיע שרוב הדברים שאמר על לחמן ויואל גבע נכונים גם מנסיון אישי שלי.

זה בדיוק ההרגשה שאני קיבלתי מלחמן לגבי הטריקים ולגבי היעילות של יואל גבע .. זה פשוט עולם אחר..

אני לא שולל את לחמן לחלוטין פשוט עצם העבודה שאני למדתי בשניהם זה נותן לי אינדקציה .. אני מרגיש הרבה יותר טוב עם החומר לימוד שאני לומד ביואל גבע יש בו פשוט יותר הגיון ... מרגישה שהסיכוייום גבוהיים יותר , ועוד משהו עצם העבודה שעכשיו שילמתי 6800 ואז היה לי קורס בחינם רק גורמת לי לשבת על התחת וללמוד יותר וזה בדיוק מה שצריך כדי להצליח בפסיכו, לשבת ולחרוש .. כסף בא כסף הולך .. שווה להשקיע 6800 מקבלים את זה בחזרה !

פורסם

לדעתי ולסיכום:

לקורס יש יתרונות בסה"כ, אך עם זאת, אין הוא זה שיקבע את ציונך במבחן. ההבדלים בין הקורסים השונים הם מזעריים ומידת השפעתם על הציון הסופי שתקבל נמוכה. עד היום לא הוצג שום נתון חותך לגבי יתרון של קורס אחד על השני, לכן ניתן להניח שהציון הממוצע והפיזור של "בוגרי" הקורסים השונים דומים מאוד.

לאור כך, מומלץ ללכת לקורס הזול ביותר והנוח ביותר לגישה תחבורתית עבורך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים