עבור לתוכן

יהורם גאון: "המוזיקה המזרחית - זבל שהשטן לא ברא"

Featured Replies

פורסם

לדעתי כל הפופ בעולם מדרדר לאט לאט לרמות של זבל טהור שנכתב והולחן בשתי שניות - קרי חרא. מליידי גאגא דרך ג'סטין ביבר ועד ליאור נרקיס - שירים ריקים מתוכן שפשוט קשה להקשיב להם בלי להרגיש כמו מטומטם.

מוזיקה כזאת נועדה בעיקר לריקודים וזה עלאכיפאק, רק שהייתי מבסוט אם הייתי רוקד לכמה לחנים שונים באותה מסיבה ולא כל הלילה את אותו שיר עם גיטרה אחרת כל פעם

וכמובן שלא חסר מוזיקה מזרחית שלא עונה על הפרמטרים האלה, אבל הרוב זה דרעק

כל מקרה רציתי להכיר לכם זמר חדש שאחרי שתשמעו אותו תתחננו שאבי ביטר ישיר לכם "מלא עוד כוס" לפני השינה

prkR4Ox0QUU

• תגובות 126
  • צפיות 21.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^

לא ידעתי שג'סטין ביבר יודע עברית..

פורסם

אני משתדל להיות מאופק, אם היחס שלי מזעזע זה רק כי הפיצול שלך (רוני, ועכשיו הכל ברור...) עשה הכל כדי להרוויח את זה ביושר...

ואולי אני חצי אינדיאני? מאיפה לך אם אתה פוגע או לא? מי אתה שתשפוט תרבות שלמה? מה אתה?

אל תשתדל בכלום, שהיו לך טענות רציניות ושמכבדות את בעלהן בצורה מנומסת תגיב.

קודם כל אני בכלל לא שופט תרבות שלמה - רק כיוונתי שהמנטליות של היום (הרוב) אינם שונים מימי הביניים - אז השוותי במוסריות העירומה.

לא. זה לא גזענות. אינדיאנים באמת הלכו כמעט ערומים בתרבות הפרימיטיבית שלהם. אינדיאנים בימינו לא הולכים ערומים.

זו רק טענה על חוסר צניעות בתקשורת המודרנית.

כל ההערצה היום זה למפורסמים, במקום להעריץ את האנשים החכמים ביותר.

גם אם אתה חצי אינדיאני , זה לא אומר שבעבר הם לא הלכו עירומים .

פורסם

מי שופט זמר לפי החוכמה שלו? זה כמו לשפוט רופא על פי היכולות שלו בכדורגל.

פורסם

^

לא על זמר, אלא *הערצה* היום היא הכי לכיוון הזה ... וכמו שיהורם גאון אמר לטקסטים ללא רמה.

היום להתחיל שיחה עם חבר -זה ישר ראית 'האח הגדול' - זאת הבעיה שמים בראש העמוד את הזבל.

פורסם

כל מקרה רציתי להכיר לכם זמר חדש שאחרי שתשמעו אותו תתחננו שאבי ביטר ישיר לכם "מלא עוד כוס" לפני השינה

prkR4Ox0QUU

מרגיש יותר כמו Dr. Sbaitso בצעירותו...

פורסם

קודם כל אני בכלל לא שופט תרבות שלמה - רק כיוונתי שהמנטליות של היום (הרוב) אינם שונים מימי הביניים - אז השוותי במוסריות העירומה.

לא. זה לא גזענות. אינדיאנים באמת הלכו כמעט ערומים בתרבות הפרימיטיבית שלהם. אינדיאנים בימינו לא הולכים ערומים.

זו רק טענה על חוסר צניעות בתקשורת המודרנית.

גם אם אתה חצי אינדיאני , זה לא אומר שבעבר הם לא הלכו עירומים .

מה הקשר עמים קדומים ?

יהודים הלכו עם שמלה

רומים עם חצית חלקם עם סדין

וברברים לבשו פרוות

מה זה משנה בכלל ?

אני חושב שזה לא במקום יותר בדורנו לדבר בצורה כזאת

זה שמראים לך בחדשות מקומות במלחמה או אסון טבע זה לא מיצג את אותה ארץ והתושבים שלה באמת

אז יופי תראה שבט באפריקה בנשיונל גאוגרפיק ותחשוב שכל היבשת ככה ?

מה יגידו עמים אחרים שיראו להם חרדים ביום כיפור ?

תפסיק לחשוב שהעולם זה מה שרואים בטלוויזיה

וכן גם אני שונא את תוכניות הראלטי אבל גם את החדשות שיש היום ורוב השידורים באופן כללי

תראה איך מציגים את יפן כרגע -רק את האסון אז אין תמונה מאוזנת

יפן אחת מהארצות המפותחות בעולם -עם לא תיהיה בעיה גרעינית רצינית שם יפן מהר מאוד תשקם את עצמה

ותחזור לעוצמתה הכלכלית והטכנולוגית

אבל מציגים רק את האסון ונוצרת תמונה שיקרית כאילו יפן מתרסקת

זה כמו שהיו מציגים את ישראל רק לפי האסון בכרמל

יצא לי לדבר בתאילנד עם אנשים מכל העולם ואתה לא יודע כמה העולם גלובלי ויש בעיות בכל ארץ לא רק ישראל

ובעניין פיתוח אפילו לעניים היה טלוויזיה וסלולרי

פורסם

אולי די כבר לקחת את זה למקומות שאני לא אמרתי.

אני מדבר על הערצה וכל המנטליות היום וכן גם בעולם זה ברור - היא לא שונה מימי הביניים ואף גרועה יותר.

כמו ההאירוע המרכזי במדינה הוא 'האח הגדול ' , כל הערצה למפורסמים/ות שקולה לעבודה זרה ממש של הכנענים מבחינה מנטלית שכלית ואינטלקטואלית

.ראית מה עושות המעריצות של שג'סטין ביבר רק בשביל לקבל חולצה וכדו' ממנו -הורגות אחת תשניה .

סיכום: אמות המדה המוסריות לא השתנו .

פורסם

אז ככה, קודם כל אל תגיד לי מה לעשות, אני לא איזה נבוב מוח שמחפש מורה.

שנית, אני לא יודע באיזה עולם אתה חיי אבל אני יודע שאינדאנים זה לא רק אלה שאתה רואה בארצות הברית, שמה לעשות נכבשו ונכפה עליהם

קוד מסויים של תרבות, אני בכלל לא בטוח שאם לא היה מתערבים להם בחיים הם לא היה כמו שהם עד היום (בדיוק כמו שבטים שעדיין קיימים באמזונס למשל והולכים ערומים). אבל אני לא מצפה ממך שתדע את זה...

תרבות פרימיטיבית? הסתכלת במראה פעם? אני לא רואה את הפירמידות שלך... בוא תסביר לי איך אנשים פרימיטיבים בונים כאלה דברים http://en.wikipedia.org/wiki/Teotihuacan. אז מסתבר שהפימיטיבים האלה יודעים אולי משהו או שניים שאתה לא. עכשיו יש לך שתי אפשרויות

להוריד את הראש ולומר אני טעיתי או לתת איזה נימוק עלוב לאיך בני ישראל בנו את הפירמידות במיצריים (שגם אם כך הדבר זה לא פרי מוחם אלה של המצרים, שגם הלכו חשופים קצת לא? פרימיטיבים).

רוצה לדבר על הערצה? בוא נדבר על אחד הרבנים המהוללים שלך או חב"ד...

פורסם

שמישהו יסביר לי איזה קשר יש בדיוק בין לבוש ומוסריות. ממתי ללכת ערום בתרבות שהרשתה זאת כחלק מסט הנורמות ומכורח המציאות נחשב לא מוסרי?

פורסם

רק קשר דתי...

פורסם

שנית, אני לא יודע באיזה עולם אתה חיי אבל אני יודע שאינדאנים זה לא רק אלה שאתה רואה בארצות הברית, שמה לעשות נכבשו ונכפה עליהם

קוד מסויים של תרבות, אני בכלל לא בטוח שאם לא היה מתערבים להם בחיים הם לא היה כמו שהם עד היום (בדיוק כמו שבטים שעדיין קיימים באמזונס למשל והולכים ערומים). אבל אני לא מצפה ממך שתדע את זה...

האינקה והמאיה היו מאוד מתקדמים בזמנם והיו מתפתחים יפה מאוד עם לא היו כובשים אותם

לספרדים היו רובים ומחלות וככה הם ניצחו את האינדיאנים

אבל היו תרבויות מאוד מפותחות לזמנם לאינקה והמאיה

היו להם מערכת חוקים טובה

מקדשים

מבנים מאבן

אומנות

וכו -זה לא איזה שבטים פרימיטיבים -הבעיות שלהם התחילו בגלל שכבשו אותם ובפועל מחקו להם את כל ההשגים

עד שהגיע השלום היה מאוחר מידי להציל את התרבויות האלו

היום יש אינדיאנים גם עשירים בשמורות מסוימות שיש בהם קזינו

יש אנשי עסקים אנידיאנים מצליחים מאד

בגדול גם בארצות הברית וגם באמריקה הדרומית רובם הם חלק מהחברה

נכון יש הרבה עניים בגלל הבעיות של פעם -אבל הרוב זה לא איזה שבטים שרוקדים מסביב למדורה

בכל מקרה תקרה קצת

אינקה (בשפות אירופיות: Inca או Inka) הוא תואר אצולה של קיסר ששלט בפרו שבאמריקה הדרומית בין המאה ה-12 למאה ה-16. במקור היה זה כינויו של המלך בלבד, כמו התואר "פרעה" במצרים. הספרדים הרחיבו את המשמעות של הכינוי והחילו אותו על כל שכבת האצולה ובימינו הוא משמש ככינוי לעם כולו. בירתה של אימפריית האינקה הייתה העיר קוסקו (Cuzco בספרדית, Qosqo בקצ'ואה), שנמצאת כיום בשטחה של פרו. לתקופה קצרה בהיסטוריה שלטה אימפריית האינקה על שטח גדול באמריקה הדרומית, שכלל חלקים מהמדינות המודרניות פרו, בוליביה, אקוודור, צ'ילה וארגנטינה. באימפריה זו חיו כ-6 מיליון איש בני עמים שונים, שדיברו ביותר מ-700 שפות. האימפריה התקיימה משנת 1200 בערך ועד כיבושה בשנת 1532. שנה לאחר מכן, הוצא להורג קיסר האינקה האחרון בידי הקונקיסטאדורים הספרדים.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A7%D7%94

היה רצח עם גם בארצות הברית וגם בדרום אמריקה שהרס תרבויות שהיו מפותחות לזמנם

אולי לא כמו הספרדים אבל בכל זאת

בלי זה אין אפשרות לדעת מה היה קורה

פורסם

^

אכן בני המאיה והאינקה, שבנו בניינים וערים היו מתורבים במידה מסויימת.

האינדיאנים המדוברים הם ילידים אמריקאים שהיו נוודים ששוטטו באמריקה.

חרדים מהללים רבנים כי רבנים בחרו להיות למדנים, חכמים וצדיקים.

הם מעריצים חוכמה, צדיקות ויושר, ולכן הם מהללים רבנים שהגיעו לדרגות אלה.

דקה 3:59

פורסם
אכן בני המאיה והאינקה, שבנו בניינים וערים היו מתורבים במידה מסויימת.

האינדיאנים המדוברים הם ילידים אמריקאים שהיו נוודים ששוטטו באמריקה

תזכיר לי לא נדדנו במדבר 40 שנה ?

לא היו נוודים יהודים בתקופת התנך ?

דוד המלך לא התחיל כבן עיקר פשוט ?

בתקופה הזאת היו המון נוודים בכל העולם

הרוב לא היה מפותח ולא הייתה ברירה -לא היו יותר מידי ערים כמו ירושלים

וככה העולם פעל אז

פורסם

לא לא לא אתה לא תצא מזה ככה, מה זה מידה מסויימת ומי אמר שהתרבות שלך היא תרבותית כל כך?

המאיה והאינקה הן התרבויות האחרונות, היו עוד לפני, כמו שהראתי לך. כל אלה נקראים אידיאנים, או ילידים אמריקאים(למרות שזה מתייחס בעיקר לצפון אמריקה ופוליטיקלי קורקט בעיקר).

צדיקים? פחחח תעשה טובה טוב... אם יש כאלה הם בדוק לא בממסד ולא תומכים בו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים