עבור לתוכן

יהורם גאון: "המוזיקה המזרחית - זבל שהשטן לא ברא"

Featured Replies

• תגובות 126
  • צפיות 21.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מגוחך אלו שטוענים שיהורם גאון, פורטיס או אחרים אומרים את מה שהם אומרים מתוך "קנאה".

פורטיס הקליט תקליטים באירופה עוד לפני שפרץ/נרקיס ושות' עשו בטיטולים.

כמו כן, כמו שנאמר פה יהורם גאון קטף כמעט כל כתר בזמר הישראלי והיה כוכב גדול כבר במחצית שנות ה-60 ועדיין אני מאמין מתפרנס יפה מתמלוגים והופעות שהוא עדיין מריץ והוא גם מחזיק רצועה ברדיו. כסף ממש לא חסר לו. יש לו דיקציה מעולה ועברית נהדרת - מי ששכח ולא מת על השירים שלו, מוזמן גם לצפות בשידורים חוזרים של "קרובים-קרובים".

שימו לב לעוד פרט משעשע - מתוך וויקיפדיה.

הוא משמש כנשיא עמותת ארקאדאש - קהילת יוצאי טורקיה בישראל.

לא ממש "האשכנזי-היהיר-שמת-מקנאה-ואוכל-את-הלב-בגלל-הצלחת-הזמר-המזרחי"...

עצוב מאוד - אבל יש היום בזמר "הים-תיכוני" המון שירים שנשמעים כאילו נכתבו בזמן ישיבה חשובה בחדר הכבוד. האמת שתמיד היו שירי חפלות לא מושקעים במיוחד, אבל הטופ היה מאוד מושקע ודי להאזין לשירים של שבת, עוזרי וכמובן לשירים שנכתבו ל"מלך" - זהר ארגוב, שהידועים שבהם פשוט יוצאים מהכלל ומלווים גם בהפקה מוזיקלית מושקעת.

אפילו שירים "פשוטים" כמו "נכון להיום", איזה הפקה ואילו שורות מבריקות

יום יום אני תולש מהלוח דף

...

שבו אשכב על הגב

אתהפך על הבטן

והמוח רץ

או... עובד כמו חמור

למזוזה אני עבד

והמוח רץ

יום יום אני הופך מחומר לאבק

...

או הממתק הזה - מתברר שאפשר לשיר ולנגן בסגנון "ים תיכוני" (השיר הזה הוא למעשה פופ) עם מילים מדהימות ומושקעות וכמובן הדיקציה הנהדרת (התימנית במובן הטוב ביותר ביותר של המילה) של ארגוב.

רק אותך אוהב הלילה

דימדומים ומנגינות

והמתנה שלי הלילה

בלי אותן האכזבות.

רק אותך רוצה הלילה

אין לי כלום, גם לא מילים

ואני חושב, חולם עלייך

את כמו מיליון שירים.

כה זרה את לי ולמה

הלכת עם מישהו אחר

לפעמים אני חושב

איך לאהוב אותך הלילה

מה לי לילה, מה לי יום

מה לי לילה.

פורסם

http://www.mako.co.il/music-24/eyal-golan-articles/Article-9d07aad239e9e21006.htm

............

ללא ספק רואים שהכוונות של יהורם גאון טובות .

כותרת באשכול כאן שמצוטטת מהלינק - ישר מוציאה מבני-אדם עשן ,מה נעשה בשביל רטיינג עושים הכל.

אתה צודק יהורם שעשו מזה רעש גדול (תקשורת ) . מלשמוע אותך (בלינק שקרירין פירסם ) - רואים את עוגמת הנפש שעשו לך- ורק שתדע זה לא רק לך יש רבים בתור שאף גרועים יותר -באופן יומי מחפשים אותם.

כמו שאמרת אל תתן אמון באף אחד -חבל שאתה בתור ספרדי רק עכשיו בגילך לומד זאת.

מה לעשות שהמנטליות "החופשית" בכל העולם נמצאת הרבה לפני ימי

הביניים, כשהאירוע המרכזי במדינה הוא האח הגדול בו מספר אנשים מטומטמים סגורים בבית וחושפים את עצמם בביקיני או גרוע יותר , זה מזכיר אינדיאנים

שהולכים בעירום. ההערצה המטומטמת לנינט או לפסיכית אחרת, שקולה לעבודה זרה של הכנענים מבחינה מנטלית שכלית ואינטלקטואלית. עניני אינטרנט

וכלכלה מודרנית מאד מתוחכמים, אבל אמות המדה המוסריות לא השתנו והן נקבעות

לפי חשיבה מוסרית, לא לפי התמצאות בפייסבוק.

פורסם

למרות שאני מסכים איתך על הטימטום של העדר, בוא תנסה להיות פחות גיזען בבקשה, אינדיאנים או לא, יש לך מה ללמוד מהם גם כנראה.

פורסם

זה שהכותב הוא רוני-זה לא צריך להפריע לך ולחפש כל מיני נקודות של עקיצות.

בקשר לאינדיאנים זה רק מכוון לתרבותם בעירום ,שכיום אין כזה הבדל - בא להראות שלא כל כך התקדמנו במוסריות.

וחשוב שתלמד מה זה המילה גזען .

פורסם

לא מצליח לך האא?

"הגזענות היא ייחוס ערך, כללי או מסוים, להבדלים ממשיים או מדומים לטובתו של המפליל ומתוך פגיעה בקורבן, וייחוס הערך נועד להצדיק תוקפנות או זכויות יתרות"... .

פורסם

המקור:

גזענות נובעת מהשורש "ג.ז.ע".

שתי הדוגמאות הידועות ביותר בעולם לגזענות היו:

א. אמריקאים כלפי אפריקאים.

ב. גרמנים כלפי יהודים.

השבחת גזע/ נחיתות גנטית .

אפריקאי לא יכל לבחור להיות "איש לבן" באמריקה הישנה, ויהודי לא יכל להחליט להיות "גרמני משכיל" בגרמניה הנאצית.

עכשיו ,כל זה לא שייך לנושא- ואנא הפסק לחפש אותי בפינות ,רק כי משעמם לך .

פורסם

קשה לי להבליג על השטויות שלך לפעמים, כל עוד אתה פוגע רק בעצמך, לי ממש לא מזיז, שאתה מתחיל לפגוע בי זה סיפור אחר כבר...

מה עם הספרדים כלפי האינדיאנים? לא תופס אצלך? זה יותר צריך לדבר אליך כי הם השתמשו בדת שלהם כדי לתרץ את השחיטה של מאות אלפים... כמובן גם בצע כסף.

והשואה? באמת? מה אתה מפסיד לי בכח? אז מה? רק יהודים מתו בשואה? זה גרמנים כלפי משהו שהוא לא גרמני או ארי, גם את עצמם הם טיהרו ממפגרים וכל מיני...

ואתה רוצה לנושא? בוא לנושא, יורם גאון צודק במליון אחוז, מוזיקה מזרחית עכשווית זה זבל טהור, משקף את החברה הרדודה שלנו, ממש כמו האח הגדול,

אבל זה לא חדש, מה שחדש זה שמשהו אמר את זה בקול רם...

פורסם

אדוני מה אתה רוצה ממני אישית, מי פוגע בך.

הצגתי את הדוגמאות הבולטות ביותר. נכון ,הנאצים גם לאחרים אך בעיקר ליהודים הגזע הנחות ביותר.

יהורם גאון לא אמר את זה. יש גם שירים מזרחיים כיום שהם טובים. הוא רק דיבר על הגל הזה שמוביל וזאת בושה - בגלל רמת הטקסט .

הוא לא אמר את זה "בקול רם" .אם הוא היה יודע שזה יתפרסם ,הוא לא היה אומר זאת .ואם כבר אומר אז באופן יותר רגוע שמתאים לפירסום -ראה את מה שקרירין פירסם.

היחס שלך אלי מזעזע, רק בגלל "שבדיוני " עבר רוני לא בא לך טוב.

עזוב את זה חביבי .

פורסם

אני משתדל להיות מאופק, אם היחס שלי מזעזע זה רק כי הפיצול שלך (רוני, ועכשיו הכל ברור...) עשה הכל כדי להרוויח את זה ביושר...

ואולי אני חצי אינדיאני? מאיפה לך אם אתה פוגע או לא? מי אתה שתשפוט תרבות שלמה? מה אתה?

פורסם

איך הגעתם מזה לאינדיאנים ?

רוב האנידיאנים היום הם אנשים רגילים לגמרי ובו נסגור את זה פה

בכלל עולמית העולם הרבה יותר גלובלי היום

המון מהסטיגמות לא כימות כבר יותר

פורסם

נראה לי שאתה טועה, ראה ערך כל השיחה למעלה...

איך הגענו לזה? תשאל את רוני, אני גם לא מבין מה הקשר בין מחט לתחת חוץ מהח' והחור... לא הייתי מתערב בכלל

אם לא הייתי מרגיש גזענות מצד הרבנות, בוא נקרא לילד בשמו, אני לא צריך להיות פוליטיקלי קורקט בשביל אף אחד...

מעבר לזה, סטיגמות גיזעניות קיימות ועוד קיימות (עוף וכושים למשל? או אבטיח)... לא ידידי העולם לא השתחרר מהקונספציות שלו על אנשים עם

עור או מנהגים אחרים (או שונים)...

אני בכלל הייתי שמח אם לא הייתי צריך להשקיע פה אנרגיה, אבל לא בא לי לוותר לאימרה המטופשת של רוני.

פורסם

יהורם יגון ופיתגורס הכי טובים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים