עבור לתוכן

למה לא מייצרים לוח עם שתי תושבות לשני מעבדים רגילים ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יש לי הרגשה קשה שאנו מנהלים כמין שיח חרשים.

אני מדבר איתכם על צורך אדיר בשני מעבדים פיזיים כן גם כאשר הם מדמים עוד ליבות. כן עדיין אני צריך 2 מעבדים על הליבות המדומות שלהם ואף אם היו לוחות עם 4 מעבדים הייתי קונה.

אני מדבר על עבודה ב 3DMAX רנדרים של 1500 פריימים שהם דקת סרט אנימציה כאשר כל פריים מרונדר במהירות של 3.5 דקות לפריים..... יוצא כ 87 שעות שבהם קשה מאוד לעשות איזשהו שימוש אחר במחשב.....עתה 2 מעבדים היו נותנים לי בדיוק חצי מהזמן ו 4 היו נותנים רבע מהזמן.....נו, צריך או לא צריך ?

כן אני יודע יש את האלטרנטיבה לקנות כמה יחידות מחשב ולהפעיל ברשת. אבל למה צריך לקנות 4 מחשבים כאשר יכלו לייצר לוח עם 4 תושבות ? ולחסוך 4 לוחות 4 מארזים 4 דיסקים קשיחים 4 ספקים וכו'....

פורסם

אבל למה צריך לקנות 4 מחשבים כאשר יכלו לייצר לוח עם 4 תושבות ? ולחסוך 4 לוחות 4 מארזים 4 דיסקים קשיחים 4 ספקים וכו'....

כי זה לא עובד ככה. זה לא סתם לקחת לוח, להגדיל אותו קצת פיסית כדי שיהיה מקום ואז לשים בו 4 תושבות למעבד. מבחינה טכנית העניין מורכב הרבה יותר.

באותה מידה אפשר לשאול את זה על מחשבי-על, למה לבנות כזאת מערכת גדולה, מורכבת ומסובכת לצורך החישובים, למה לא לבנות פשוט לוח-אם עם מקום ל-20 מעבדים ו-20 חריצי PCI-E מתאימים?

עוד נקודה היא שבשלב כלשהו מערכת האחסון היא בכלל צוואר הבקבוק, כך שגם אם תאחד 4 מעבדים או יותר לתוך לוח בודד, עדיין כל המערכת תוגבל על-ידי מערכת האחסון.

בקשר ליצירת אשכול מחשבים לצורך HPC, אם זה באמת משהו שאתה זקוק לו אתה יכול לבחון את העניין. אולי תגלה שקניית מספר מערכות ביתיות מתאימות תעלה לך פחות מעמדת עבודה בודדת או תעלה סכום זהה אך תוכל לספק לך יותר גמישות בעבודה? ה"חסרון" של מערכת כזאת בהשוואה לתחנת עבודה עשוי להיות בתחזוקה ובדרישות המקום.

את התשובה לדעתי קיבלת ולכן אני ממש לא חושב שמתנהל פה דו-שיח של חרשים. הפתרונות קיימים, אתה פשוט לא אוהב את מחירם/"סרבולם".

אני גם די בטוח שעם קצת יוזמה ותושייה תוכל לשים את ידך על לוחות לשרתים או תחנות עבודה ולבנות לעצמך מערכת כפי שאתה רוצה במחיר זול יותר מתחנת עבודה ממותגת. באותה נשימה אני גם חושב שבמקרה כזה תגלה שהעניין לא פשוט כל כך כמו שאתה אולי חושב וגם לא זול כל כך (מחיר של כל רכיב בעצמו).

עוד נקודה חשובה היא שחלק מהמחיר של תחנות העבודה כולל בתוכו גם שירות, זה נתון שאין לזלזל בו בכלל כשכל כך הרבה עומד על הפרק. תאר לך שעכשיו מערכת שבנית לבד כושלת ואתה צריך להשיג חלפים לבד, לבצע את העבודה לבד או להפקיד את המערכת בידיו של טכנאי שלא בטוח מכיר את המורכות שלה. לזמן ההשבתה הזה אין מחיר?

פורסם
  • מחבר

למנהל הפורום About:blank תודה על התושבה המפורטת.

כשאמרתי לשיח חרשים התכוונתי על ה"צורך" של מערכת כזו למגזר הפרטי (עבודה מסטודיו בבית) כולם כאן טרחו להסביר לי כמה הדבר מיותר ולא נצרך. בעוד שאני יודע על עצמי כמה הדבר נצרך.

בכל מקרה מדבריך אני מבין שאין כאן בעיה טכנית לייצר אלא שיש השקעה כספית גדולה לתכנן כזה לוח.

רק לסבר את האוזן אני מחזיק עד עתה מערכת T7400 של DELL עם שני מעבדי XEON במהירות של 3.4 GH בעלות של 30,000 ש"ח כשמחירה היה כ 40,000 סצנה כבדה ב 3DMAX שלקחתי לרנדר בכדי לבדוק כיום את ערכה בשוק הראתה שלקח לי לרנדר תמונה ב 11 דקות לפריים. לעומתה חברי שקנה מערכת חדשה עם המעבד החדש 2600K במחיר של 7000 ש"ח הגיע באותה סצנה ל 7 דקות לפריים. אוי כמה שזה מרגיז !!!

פורסם

אני חושב שתוכל להרויח מקריאת שירשור בפורום הזה:

http://www.amdzone.com/phpbb3/viewtopic.php?f=532&t=138439

הנושא הוא: Advice for 3ds Max workstation build

מדברים שם על סט-אפ מרובה מעבדים (ובשום פנים לא מתקרב ל30K ש"ח)

ההמלצות הן לרוב של אופטרונים עם 12 ליבות כ"א. חשוב על מפלצת של 2 או ארבע כאלה

(מערכת 4 המעבדים החזקה ביותר שיש בנוייה מכאלה, ע"פ המבחן SPEC)

אתה יכול גם להתרשם מעוצמת המערכות האלה בדוגמה הבאה:

http://www.cpubenchmark.net/multi_cpu.html

פורסם

לקח לי לרנדר תמונה ב 11 דקות לפריים. לעומתה חברי שקנה מערכת חדשה עם המעבד החדש 2600K במחיר של 7000 ש"ח הגיע באותה סצנה ל 7 דקות לפריים. אוי כמה שזה מרגיז !!!

זה לא חדש שמפלצת הביצועים של היום היא הגרוטאה של מחר, אין מה לעשות :)

פורסם

בכל מקרה מדבריך אני מבין שאין כאן בעיה טכנית לייצר אלא שיש השקעה כספית גדולה לתכנן כזה לוח.

כן יש בעיה טכנית לייצר מכיוון שלא מדובר בערכת שבבים "רגילה" או לוח "רגיל" לשוק הביתי שפשוט צריך להוסיף לו תושבת או שתיים.

חוץ מזה שמוצר כזה קיים, אנחנו לא מדברים פה על איזה משהו תיאורטי שלא קיים, יש לוחות כאלה בפועל, פשוט הם לא משווקים לשוק הביתי. ומה לעשות שמבחינת הדרישות שלך אתה בהחלט לא מוגדר כמשתמש ביתי/עסקי ממוצע. בדיוק לשימושים כמו שלך קיימות האפשרויות הללו.

מערכות המותג הן בהחלט יקרות ולא מגלמות באופן ישיר את עלות הרכיבים. מלבד השירות (שכאמור אין לזלזל בו) יש פה גם את עניין שם המותג שיש לו השפעה מסוימת על המחיר.

כמו שציינתי, אני מניח שאתה יכול להרכיב לעצמך לבד מערכת כזאת, רק שזה יהיה כרוך בהרבה יותר "כאב ראש" מאשר קניית מערכת מותג. יש כאלה שיעדיפו לשלם ולקבל הכל מן המוכן, אחרים אולי יהנו גם מהמסע להרכבת מערכת שכזאת. תעיין בקישור שנתן 'בור ועם הספר' כי יש שם מידע מעניין באופן כללי שרלוונטי למה שאתה מחפש.

אני גם מסכים לגמרי עם Milford Cubicle, לא משנה כמה תשקיע כיום במערכת, בייחוד מערכת ליישומים מורכבים שדורשים כוח עיבוד רב, היא תתיישן בדיוק באותה מידה ומהר יחסית. תוך שנה וחצי-שנתיים היא כבר "מיושנת" ותוך שלוש שנים כבר "ישנה-גרוטאה" בהשוואה לדור החומרה העדכני. זה המצב ולכן אני תמיד ממליץ לא לחפש אף פעם את שיא הביצועים (שבכל דור חומרה הוא היקר ביותר) אלא את המערכת המשתלמת ביותר (לפעמים ההפרש במחיר בין רכיבים הוא משמעותי ואילו הפרש הביצועים ביניהם לא עומד ביחס ישר להפרש המחיר), כי גם ככה בעוד זמן לא ארוך מדי תאלץ להחליפה.

פורסם

דבר שכן אתה צריך להבין זה היצע וביקוש,

אם היו מאוד רוצים, יכלו להוציא 2 מעבדים ולוח אם תואם גם ב1000$,

פשוט הם מבינים שאם למישהו מאוד חשוב הכוח עיבוד של 2 מעבדים, כנראה שזה בן אדם שמתעסק בזה בצורה יותר רצינית מהמשתמש הביתי, ולכן אפשר לסחוט ממנו עוד קצת $

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים