עבור לתוכן

P8P67 Deluxe from Asus or GA-P67A-UD7-B3 from Gigabyte', עכשיו התלבטות בזכרונות

Featured Replies

פורסם

מתלבט בין 2 לוחות אלו -

P8P67 Deluxe from Asus or GA-P67A-UD7-B3 from Gigabyte

לאסוס יש PCIEx2 ולגיגבייט כפול 1 האם יש הבדל? (יש לי GTX580)

המחיר של Gigabyte יותר גבוהה ב400 שקלים... עדיין מחפש את ההבדלים בנט לראות כמה ההבדל מהותי למחיר כזה גבוה, אשמח לטיפים

תודה

פורסם

בוא נתחיל מהבסיס.

1. איזה מעבד ישולב עם המערכת?

2. מהן הדרישות שלך מלוח האם? הכוונה היא לסוג חיבורים מסוים, כמות חיבורים מסוימת, תמיכה במערך מרובה כרטיסים גרפיים. אם אתה לא יודע להגדיר משהו ספציפי אז המשמעות היא שאין לך דרישות מיוחדות.

3. איזה OC מתוכנן?

4. מה התקציב שלך ללוח האם?

הערה כללית. אין לך מה להסתכל לכיוון של ה-GA-P67A-UD7 הוא לא לוח שמיועד למשתמש ביתי ממוצע אלא לכאלה עם דרישה מאוד מסוימת לכמות וסוג חיבורים מסוים (שייתכן שניתן למצוא אותה גם בלוחות זולים יותר) ובעיקר למי שמתכנן OC קיצוני.

אם אתה כבר משווה אז תשווה בין GA-P67A-UD3, P8P67 ו-ASROCK P67 EXTREME 4

פורסם

מה הדרישות שלך מהלוח או למה אתה שואל דווקא על הלוחות הנ"ל? הם דיי יקרים ואולי אפשר להתאים לוח זול יותר שיספיק לך.

לשאלתך- עם כרטיס מסך בודד לא יהיה שום הבדל בין הלוחות.. ואתה יכול להשוות את הלוחות באתרים של שני היצרנים:

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=FpufhQASBFHNvccl

http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3761#sp

*שי הקדים אותי:]

פורסם
  • מחבר

אוקיי :)

1. מעבד 2600K, יש גם כרטיס מסך אחד יחיד של GTX580, ארבעה קשיחים בraid וכונן SSD אחד, צריך גם לפחות PCI אחד לכרטיס Asus Essense ST

2. אין דרישות מיוחדות חוץ מ usb3, SATA 6gb', PXIEx2 ותמיכה בOC אבל לא קיצוני (עם קירור רגיל ולא שינוי מהותי במתחים)

3. ראה 2

4. תקציב עד 1700 שח אבל מעדיף לחסוך אם אפשר:)

תודה!

פורסם

1. אם מדובר במערכת למשחקים המעבד מיותר לגמרי ובחירה משתלמת יותר תהיה Core i5-2500K.

2. למה אתה צריך שני חריצי PCI-Ex16 אם יש לך כרטיס גרפי בודד? אם הכוונה היא לכיוון תכנון מערך מרובה כרטיסים אז אני מציע לחשוב על העניין שנית כי אם מערך כזה לא מתוכנן כבר מהרגע הראשון, אז הוא די מיותר. בכל מקרה כל הלוחות הנ"ל מכילים שני חריצי PCI-Ex16 פשוט חלקם בתצורת x8 x8 ואחרים בתצורת x4 x4 כשיש שני כרטיסים גרפיים.

3. כל הלוחות שציינתי בהודעה הקודמת

תשווה בין GA-P67A-UD3, P8P67 ו-ASROCK P67 EXTREME 4

לא יגבילו אותך בביצוע OC במגבלות קירור אוויר ומים. ולמרות שזה לא קשור לנושא הפורום, לא תוכל להגיע רחוק ב-OC מבלי להעלות מתח לערך הנדרש. בעקרון OC לפלטפורמה הוא מאוד פשוט לביצוע, אבל זה כבר דיון לפורום אוברקלוק. כמו כן, בטווח הנראה לעין אין לך שום צורך אמיתי לבצע OC למעבד שכזה.

פורסם
  • מחבר

הלוחות של Gigabyte נראים יותר מאובזרים - יש יותר יציאות USB3 ויותר SATA6 בהשוואה מול Deluxe לUD5, הבעיה שאני רואה שאצל Gigabyte הלוחות הן לא

PCIe 2.0 x16 אלה PCIe x16, זאת אומרת הם לא 2.0 ? ! ?', יכול להיות מצב כזה והאם תהיה איטיות בהשוואה בין הלוחות עם כרטיס מסך חזק שהוא כן x2?

תודה!

פורסם

1. הם לא יותר מאובזרים, כלומר הם כן, אבל אתה משווה בין שני לוחות מדרגות מחיר שונות לגמרי (המיועדים לקהלים שונים) ולכן ההשוואה לא הוגנת. זה לא נכון להגיד שהלוחות של GB (שאותם בחנת) מאובזרים יותר בהשוואה ללוחות האחרים כאשר הם עולים כמעט פי 2. יש מחיר להיצע התכונות הרחב יותר.

2. אם כמות חיבורי ה-USB 3.0, ה-SATA וה-eSATA חשובה לך, הרי שזאת דרישה מהלוח ועליך לקנות לוח מתאים. מצד שני, לקנות סתם לוח יקר יותר כי "יש בו יותר דברים" כשאין לך בהם צורך אמיתי זה מיותר. זה שיש מספר גדול יותר של חיבורים מסוג מסוים לא עושה את הלוח ליותר טוב או פחות טוב באופן גורף, זה הכל שאלה של דרישות המשתמש.

לגבי חיבורי ה-SATA 6Gb/s רוב הלוחות מכילים היום 4 חיבורים שכאלה (2 בערכת השבבים ועוד 2 על כרטיס ההרחבה של היצרן). כמות נכבדה מאוד בהתחשב בעובדה שגם ככה רוחב הפס של החיבור הזה יבוא לידי ביטוי רק בעתיד כאשר כונני SSD יהיו נפוצים יותר (אלא אם כן אתה מתכוון כבר עכשיו לקנות כאלה). בחיבור לכונן קשיח רגיל אין שום הבדל בין חיבור SATA 6Gb/s ו-SATA 3Gb/s.

3. כל חריצי ה-PCI-E בערכות השבבים החדשות (כבר תקופה ארוכה) תואמים לתקן PCI-E 2.0 כך שאין לך מה לדאוג, ושנית זה נתון שכרגע הוא עדיין חסר חשיבות מיוחדת ברוב המקרים כי רוחב הפס הזה גדול ממה שהרכיבים זקוקים לו בפועל.

פורסם

1. אם מדובר במערכת למשחקים המעבד מיותר לגמרי ובחירה משתלמת יותר תהיה Core i5-2500K.

:xyxthumbs: אני די מסכים פה כי ההבדלים העיקריים בין 2600K ל2500K חוץ מ100$ במחיר (ה2600 50% יותר יקר) וה100 מגההרץ בתדר הוא של2600 יש hyperthreading שלא יעזור לך הרבה וגם יש לו 8MB cache בזמן של 2500 יש רק 6. לרוב גודל ה Cache לא הכי משפיע על ביצועים ו33% יותר לא cache לרוב לא יתן לך שיפור משמעותי . גם ככה כל מה שצריך להגיע לכרטיס מסך לרוב עובר דרך הזיכרון הפיזי והמעבד לרוב לא עושה את העבודה השחורה אלה מפקח על העניינים.

עדיף לקחת את ה100$ האילו ולהעביר אותם למקום בהם הם יתנו תועלת אלא אם כן אתה עושה משהוא ספציפי (כמו קידוד וידאו )שראיתה שה2600 נותן לך שיפור משמעותי בbenchmark לא שחקרתי את העניין לעומק(הבדל בין 10 שעות קידוד ל8 שעות הוא משמעותי אבל ההבדל בין 10 דקות ל8 דקות הוא לא) .

פורסם
  • מחבר

טוב אז רכשתי את המעבד 2600K - משתמש בו לעריכת וידאו, סאונד ומשחקים אז החלטתי לקחת מעבד זה.

למרות תוספת המחיר, והרבה דברים שלא צריך בלוח הזה עדיין השקעתי וקניתי את הGigabyte UD7 בעקבות זה שיש לי 2 כונני SSD SATA3, יש לי ארבעה קשיחים בRAID, צריך כמה USB3 וכמובן האפשרות לOC שיש בו (+SLI)

כרגע חסר לי רק זיכרון, צריך 8 גיגה, והאפשרויות הן:

2x4GB G.Skill RipJaw X Edition + Turbulence II Dual Channel 2133mhz (המהיר ביותר אבל שמעתי שהוא קצת בעייתי?!)

Corsair DDR-3 8GB KIT (4G x2) CL8 C8G1600C8Z 1600MHZ

Corsair 8GB Kit (4x2GB) Dominator AirFlow DDR3 CL8 Model C8G1600C8 1600Mhz (ארבעה זיכרונות כפול 2 גיגה, קיבל ביקורות טובות אבל לא מעמיס על המערכת לעומת 2 זיכרונות של 4 גיגה?)

אשמח לטיפ אחרון לפני הרכישה של זיכרון :)

תודה

פורסם

ההמלצה היא לקנות את הזכרון הזול ביותר מחברה מוכרת (דוגמאות לחברות מומלצות יש בסטיקי) בנפח הרצוי לך. במקרה שלך אין שום צורך או סיבה לקנות זכרון בתדר הגבוה מ-1333/1600 (מחירם ברוב המקומות כמעט זהה, באופן עקרוני אתה יכול לקנות גם זכרות בתדר 1333 מכיוון שלתדר הזכרון, וגם לתזמונים, אין שום השפעה מובחנת בפועל).

אין שום "מעמס" על המערכת אם תשתמש ב-4 מודולים של 2GB במקום ב-2 מודולים של 4GB, ההבדל היחיד הוא שבתצורת 2x4GB אתה משאיר לעצמך אפשרות להוסיף זכרון בעתיד. יחד עם זאת, גם בתצורת 4x2GB אתה לא מונע מעצמך לגמרי הוספת זכרון בעתיד רק שזה קצת יותר מסורבל או בזבזני (יהיה עליך למוכר את הערכה הקיימת ולקנות חדשה או לא למכור אותה ולקנות חדשה).

פורסם
  • מחבר

תודה, 8 גיגה יספיק לי לתקופה יחסית ארוכה, ואחכ כשארצה לשדרג אפשר גם יהיה לחלק אותם למחשבים שונים (4 לכל אחד) כך שארכוש את

Corsair 8GB Kit (4x2GB) Dominator AirFlow DDR3 CL8 Model C8G1600C8 1600Mhz

תודה רבה עזרתם לי מאד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים