עבור לתוכן

אני מחליף לוח אם ורציתי לשאול האם הראם מתאים?

Featured Replies

פורסם

היי ..

שמעו אם אני עכשיו מחליף לוח אם , אז הלך 2 גיגה ראם ? זה יענו בתוך הלוח אם או איך ?

וכשאני קונה לוח אם זה בא ביחד עם הראם או מה ? לא הבנתי תקטע הזה..

פורסם

לא, זיכרון הראם מגיע בסטיקים והוא יושב בתוך חריץ (סלוט) על לוח-האם. במידה ואתה מחליף לוח-אם והוא תומך באותו סוג זיכרון אתה פשוט יכול להעביר אותו.

לא יזיק לחפש קצת בגוגל/ויקיפדיה, היית מוצא את המידע מהר יותר מאשר לפתוח דיון ולחכות לתשובה.

פורסם
  • מחבר

לא, זיכרון הראם מגיע בסטיקים והוא יושב בתוך חריץ (סלוט) על לוח-האם. במידה ואתה מחליף לוח-אם והוא תומך באותו סוג זיכרון אתה פשוט יכול להעביר אותו.

לא יזיק לחפש קצת בגוגל/ויקיפדיה, היית מוצא את המידע מהר יותר מאשר לפתוח דיון ולחכות לתשובה.

עוד משו אחי יש לי עכשיו לוח אם G31 משו כזה ויש לי 2 GB RAM של חברה MUSHKIN משו כזה

אז אם אני יקנה את הלוח אם הזה : http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ashdod1&uin=11870

זה יתאים לראם שיש לי עכשיו?

איך אני יכל לדעת גם אם הוא תומך ? לפי איזה נתונים?

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום אחרת הדיון יינעל.

דוגמה לכותרת עניינית היא "מחליף ללוח GA-880GM-D2H ‎ האם ניתן להשתמש בזכרון DDR2?"

כמו שנאמר, הזכרון והלוח הם שני רכיבים נפרדים.

1. תוריד את התוכנה CPU-Z ושם תברר בדיוק את דגם הלוח שלך (לשונית Mainboard) והזכרון שלך. סביר להניח שיש לך זכרון מסוג DDR2.

2. אם אכן יש לך זכרון מסוג DDR2 לא תוכל להעביר אותו ללוח החדש מכיוון שהלוח הזה מאפשר להתקין רק זכרון מסוג DDR3. אתה יכול לדעת את זה לפי המפרט של הלוח.

3. יש אפשרות שאולי תוכל להמשיך להשתמש בזכרון הקיים שלך. אבל בשביל זה צריך לדעת איזה מעבד אתה מתכנן להתקין במערכת החדשה ומהם השימושים שלה.

פורסם
  • מחבר

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום אחרת הדיון יינעל.

דוגמה לכותרת עניינית היא "מחליף ללוח GA-880GM-D2H ‎ האם ניתן להשתמש בזכרון DDR2?"

כמו שנאמר, הזכרון והלוח הם שני רכיבים נפרדים.

1. תוריד את התוכנה CPU-Z ושם תברר בדיוק את דגם הלוח שלך (לשונית Mainboard) והזכרון שלך. סביר להניח שיש לך זכרון מסוג DDR2.

2. אם אכן יש לך זכרון מסוג DDR2 לא תוכל להעביר אותו ללוח החדש מכיוון שהלוח הזה מאפשר להתקין רק זכרון מסוג DDR3. אתה יכול לדעת את זה לפי המפרט של הלוח.

3. יש אפשרות שאולי תוכל להמשיך להשתמש בזכרון הקיים שלך. אבל בשביל זה צריך לדעת איזה מעבד אתה מתכנן להתקין במערכת החדשה ומהם השימושים שלה.

אני יקנה מעבד Phenom II x4 Quad Core 955 Socket AM3 3.2Ghz Bo

אה וכע יש לי DDR2 .... .... ...

אז אני יצטרך לקנות ראם חדשים ?

וסתכל אחי אני קונה את הלוח אם הזה ‎ GA-880GM-D2H ‎

אני רוצה שיהיה לי 4 GB RAM

http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ashdod1&uin=9840

כאלו יתאימו ללוח אם שצינתי?

אה ועוד משו אחי מה אני יכל לעשות עם החלקים הישנים?

פורסם

הזכרונות בלינק יתאימו ללוח, הזכרונות הישנים כאמור לא.

מעבר לכך, לא נראה לי שהלוח שבחרת הוא הבחירה הכי הגיונית ומשתלמת... יש לוחות טובים יותר, אבל בשביל לתת המלצה ספציפית כדאי לדעת מה התוכניות שלך לגבי המחשב (OC, ריבוי כרטיסי מסך וכו'). בכל מקרה, בלוח הזה לא תוכל להוסיף עוד זכרון מעבר ל4GB שאתה מתכוון לקנות כי לא ישארו לו סלוטים פנויים.

אה, ועוד דבר - אם אתה מנסה לבנות מפרט למחשב חדש ואתה לא הכי מתמצא (אם לשפוט לפי השאלות שלך), אני מציע שתפתח דיון בפורום "מפרטי מחשב" ותתן לחבר'ה כאן לעזור. זה יחסוך לך לא מעט כסף\עגמת נפש.

פורסם

1. הכותרת עדיין אינה עניינית מספיק. כותרת עניינית משמעותה כותרת שמאפשרת לקרוא להבין את התוכל הכללי של השאלה רק מקריאתה. לכתוב בה 'לוח אם' ו'ראם' לא אומר הרבה כי הרי זהו פורום העוסק ברכיבים הללו ולכן חלק גדול מהשאלות. לכן במקום לכתוב לוח, יש לכתוב את דגם הלוח, ובמקום 'ראם' לכתוב את סוג הזכרון או כל פרט מזהה אחר, ולנסח את הכותרת כך שתאפשר להבין מה אתה שואל או מהי המטרה שלשמה נפתח הדיון.

2. אל תצטט בבקשה תגובות שמעליך. זה ברור שאתה מגיב למי שמעליך. אם אתה רוצה להתייחס להודעה של מישהו אחר בדיון או להתייחס רק לחלק מההודעה שמעליך, צטט את ההודעה או החלק הזה בלבד.

3.יש אפשרות לקנות לוח אם שיאפשר לך להשתמש בזכרון הישן, מצד שני זה פחות יעיל כי אם אני מבין נכון אתה רוצה 4GB של זכרון ומכיוון שזכרון 2GB DDR הוא יקר יותר מ-DDR3, לא חושב שתחסוך פה יותר מדי כסף ובמקרה כזה עדיף לקנות כבר זכרון DDR3.

4. כן, הזכרון הזה יתאים ללוח שלך. כל זכרון DDR3 יתאים. קנה את הכי זול (אפשר לקנות גם מודול אחד של 4GB) מחברה מוכרת שאתה מוצא.

5. מה השימוש המיועדים במערכת?

6.האם יש לך דרישות מיוחדות מהלוח (סוג וכמות חיבורים)?

7. מה התקציב למעבד, לוח-אם וזכרון?

פורסם
  • מחבר

1. הכותרת עדיין אינה עניינית מספיק. כותרת עניינית משמעותה כותרת שמאפשרת לקרוא להבין את התוכל הכללי של השאלה רק מקריאתה. לכתוב בה 'לוח אם' ו'ראם' לא אומר הרבה כי הרי זהו פורום העוסק ברכיבים הללו ולכן חלק גדול מהשאלות. לכן במקום לכתוב לוח, יש לכתוב את דגם הלוח, ובמקום 'ראם' לכתוב את סוג הזכרון או כל פרט מזהה אחר, ולנסח את הכותרת כך שתאפשר להבין מה אתה שואל או מהי המטרה שלשמה נפתח הדיון.

2. אל תצטט בבקשה תגובות שמעליך. זה ברור שאתה מגיב למי שמעליך. אם אתה רוצה להתייחס להודעה של מישהו אחר בדיון או להתייחס רק לחלק מההודעה שמעליך, צטט את ההודעה או החלק הזה בלבד.

3.יש אפשרות לקנות לוח אם שיאפשר לך להשתמש בזכרון הישן, מצד שני זה פחות יעיל כי אם אני מבין נכון אתה רוצה 4GB של זכרון ומכיוון שזכרון 2GB DDR הוא יקר יותר מ-DDR3, לא חושב שתחסוך פה יותר מדי כסף ובמקרה כזה עדיף לקנות כבר זכרון DDR3.

4. כן, הזכרון הזה יתאים ללוח שלך. כל זכרון DDR3 יתאים. קנה את הכי זול (אפשר לקנות גם מודול אחד של 4GB) מחברה מוכרת שאתה מוצא.

5. מה השימוש המיועדים במערכת?

6.האם יש לך דרישות מיוחדות מהלוח (סוג וכמות חיבורים)?

7. מה התקציב למעבד, לוח-אם וזכרון?

אחי אני סגור על מעבד לוח אם וזכרון

רק תגיד לי הזכרון הזה : http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ashdod1&uin=9840

הוא טוב? החברה עצמה טובה ומוכרת ?

פורסם

הוא כבר ענה לך הזיכרון מתאים.

בנוגע לחברה מוכרת הוא גם ענה תקח את הזול ביותר,

אתה לא תקבל עודף ביצועים מכרטיס כזה או אחר פשוט קח את הזול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים