עבור לתוכן

איך אפשר לעדכן את הביוס של לוח האם שלי מדגם Gigabyte GA-G41M-ES

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע אם זה מתאים לפורום הזה.

בכל אופן, אני רוצה לדעת איך לעדכן את הביוס שבלוח האם שלי מדגם Gigabyte GA-G41M-ES.

התוכנה Aida64 (ובעבר Everest) מאפשרת להכנס לאתר של תוכנת biosagentplus בשביל כדי לעדכן את הביוס.

הצרה היא, שלמרות שהאתר של התוכנה מציין כי התוכנה היא חופשית וכי ניתן באמצעותה לסרוק ולעדכן את הביוס בחינם, לאחר ההורדת התוכנה, וכן סריקה של הביוס, בהודעה שאומרת כי הביוס שלי לא מעודכן, רשום כי כדי לעדכן אותו, עלי לקנות את התוכנה בתשלום למשך תקופת פעילות מוגבלת של שנה עד שלוש שנים אם אני זוכר טוב (התנהגות המזכירה Scareware, כלומר באתר התוכנה מתפרסמת כחופשית, אך אחרי הורדתה והתקנתה, היא דורשת ממך לקנות את התוכנה בתשלום על מנת שהיא תבצע את מטרתה).

איך אפשר לעדכן את הביוס בדרך אחרת (שלא ע"י הונאת ה-biosagentplus)?

עריכה: מה שקורה עם biosagentplus, זה שלמרות שאתר הבית של התוכנה, מציע לעדכן את הביוס בחינם, לאחר ביצוע הסריקה, התוכנה (דרך הדפדפן) כביכול מציעה לי להוריד את הגרסא העדכנית ביותר של הביוס בחינם, אולם כשאני לוחץ על Download, אני מגיע לדף אינטרנט של התוכנה שבו רשום כי כדי לעדכן את הביוס עלי לקנות את התוכנה בתשלום (בפשטות: Scareware).

פורסם

1. ערוך בבקשה את כותרת על-פי החוקי הפורום. לדוגמה, "עדכון BIOS ללוח X".

2. מהי הסיבה שבגללה אתה רוצה לעדכן את ה-BIOS? אם אין סיבה מיוחדת מומלץ שלא לעדכן את ה-BIOS כך סתם.

3. כדי לעדכן BIOS נכנסים לדף לוח האם באתר היצרן ומשם מורידים את גרסת ה-BIOS האחרונה ביחד עם תוכניות השירות או הכלים השונים לעדכון. באתר היצרן וגם בחוברת לוח האם יש הוראות מפורטות כיצד לעדכן את ה-BIOS של הלוח שלך.

אני שוב מדגיש את העניין שלפני עדכון ה-BIOS צריך לבדוק אם אחד מהעדכונים פותר את הבעיה שבגללה פנית לכיוון של עדכון BIOS.

פורסם
  • מחבר

נכנסתי לאתר שלהם, וזה נראה לי מסובך.

לפעמים עדכון הביוס, יכול לשפר את הביצועים של לוח האם, או להוסיף תכונות חדשות.

פורסם

ללוח האם אין "ביצועים", הוא בסך הכל הרכיב שמקשר בין כל שאר רכיבי המערכת.

עדכון BIOS לא משפר ביצועים ולא מוסיף ללוח האם תכונות שאינן קיימות מלכתחילה.

עדכון BIOS כן יכול לתקן בעיות שונות שלפעמים מתגלות בתפקוד הלוח, לבצע אופטימיזציה לפונקציות כאלו ואחרות ואף להוסיף תמיכה במעבדים חדשים יותר לתושבת וערכת השבבים שעליה מובסס הלוח (בעיקר במקרים שבהם מעבדים שכאלה הושקו לאחר השקת הלוח).

לכן, יש לפנות לכיוון של עדכון BIOS רק אם יש בעיה מסוימת בלוח שזכתה להתחייסות ופתרון באחד מעדכוני ה-BIOS (וכל עדכון מכיל פירוט של הסוגיות שבהן הוא מטפל), או כאשר מוצו כל האפשרויות האחרות ואופי הבעיה הוא כזה שסביר להניח שעדכון BIOS עשוי להועיל, גם אם לא נכתב על כך שום דבר מפורש בעדכונים.

סתם כך אני לא ממליץ לעדכן BIOS, זאת פעולה שכרוכה בסיכון מסויים, ובמקרים קיצוניים אף יכולה להביא להשבתת הלוח שלך. זה לא שאני מנסה להפחיד, פשוט יש פה סיכון מסוים ואני ממליץ להימנע מכך אלא אם כן יש סיבה מספיק טובה לעשות זאת.

פורסם

מממממ... שיפור בביצועים? לא ממש. אולי אם הייתה בעיה כלשהי ברכיב ספציפי שגרם לביצועים ירודים אז אפשרי שיהיה תיקון שישפר את הביצועים. מלבד זאת זו לא המטרה של עדכוני BIOS, המטרה שלהם היא לפתור בעיות, להוסיף תמיכה במעבדים וכו'.

להוסיף תכונות חדשות? אם הלוח לא תומך בזה פיזית אז זה לא יכול פתאום להופיע, אז גם זה לא נכון. מה שכן.. אולי אופציה שלא הייתה בגרסת ה-BIOS הקודמת.. אבל לא הייתי מגדיר את זה כ"תכונה חדשה".

שי הקדים אותי :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים