עבור לתוכן

החלפת זכרון קיים לחדש - פשוט הוצאה והכנסה?

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה להחליף זכרון של Corsair בנפח של 4 גיגה (2x2) לקינגסטון (2x4) 8 גיגה.

האם פשוט לשלוף את הקיים ולהתקין את החדש? או שיש צורך בשינויים כלשהם בביוס?

תודה!

פורסם

1. תוציא את הקיים ותכניס את החדש (כשהמחשב כבוי כמובן ורצוי גם כשהוא מנותק לגמרי משקע החשמל).

2. תאפס BIOS באמצעות המגשר (ג'אמפר) או כניסה ל-BIOS וטעינת הגדרות אופטימליות.

3. תכנס שוב ל-BIOS ותבדוק שהתדר, תזמונים ומתח מוגדרים לפי נתוני היצרן. אם לא, תפעיל פרופיל XMP אם נתמך (הגדרה ב-BIOS) או תשנה בהתאם באופן ידני (לא לשכוח לשמור ביציאה).

4. זהו. אם אתה רוצה לבדוק שהזכרון החדש תקין, אז לאחר כל השלבים הנ"ל, תריץ במהלך אחד הלילות בדיקה עם Memtest.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה!

אני שוקל לאסוף את כלל התשובות שלך, ולאגדן לספר :)

לגבי נקודה מספר 3:

מדוע אני לא מכיר את הפעולה הזאת מעצם היותי משתמש רגיל במחשב? ז"א - האם הלוח "יודע" לבד בד"כ את התזמונים?

שאלה נוספת: האם כדי להיות יסודי מומלץ תמיד לעשות בדיקה של התזמונים (או רק בעת החלפה)?

פורסם

בסטיקי שאלות נפוצות שבראש הפורום יש הסבר על SPD ושאר פרופילי הזכרון ומה משמעותם (ולמה הם לא תמיד עובדים).

בקצרה, רוב הזכרונות מכילים עליהם מקטע מידע קטן המכיל את פרופיל הזכרון שלהם (הנתונים שבהם הם נבדקו על-ידי היצרן ונמצאו כעובדים בצורה יציבה, והנתונים שבהם הם למעשה משווקים ונמכרים) במטרה שה-BIOS יקרא אותו ויבצע את ההגדרות בעצמו. אבל בפועל זה לא תמיד קורה מסיבות שונות ולכן תמיד לאחר התקנת זכרון, החלפת זכרון או איפוס BIOS (מכל סיבה שהיא) מומלץ להיכנס ל-BIOS ולוודא שהנתונים מוגדרים נכונה. אם לא יש להגדירם באופן ידני.

XMP הוא עוד סוג של פרופיל זכרון כזה שפותח על-ידי Intel ולכן נתמך בוודאות בלוחות של היצרנית מהדורות האחרונים (אך לא על-ידי כל רכיב זכרון ולכן מומלץ לבדוק באתר יצרן הזכרון אם הזכרון תומך או לא בפרופיל הזה). פשוט לפעמים ההגדרה משום מה אינה פעילה ויש להפעילה ידנית.

אני מציע שלפני הכניסה ל-BIOS תעיין בחוברת לוח האם ותכיר מעט את מבנה תפריטי ה-BIOS ואפילו את מיקומן של ההגדרות המדויקות שאותן אתה צריך לבדוק. לא שיש מניעה להיכנס ישר ל-BIOS, פשוט ייתכן שהיכרות מקדימה עם מבנה התפריטים תקל על הפעולה ואיתור פריטי התפריט המתאימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים