עבור לתוכן

אנחנו מתקדמים אל כיוון הFTTH ,עוד צעד שנעשה.

Featured Replies

פורסם

מצוין , משה כחלון עושה עבודה מצוינת .

פורסם

ביבי מנסה לזכות בקולות הגיימרים..

גיימרים ? מה יעזור לגיימרים FTTH? אתה חושב שיתנו לנו קצב upload כדי שנוכל להקים שרתי משחקים בבית? לא נראה לי...

פורסם

לגיימרים שבאמת משחקים לא באמת חשוב כמה UP יש, השימוש כל עוד אתה לא שרת הוא אפסי.

רק latency חשוב, וזה צפוי להשתפר עם FTTH או FTTP.

פורסם
  • מחבר

אכן משחק רשת לא צורך בכלל רוחב פס, אך FTTH לא כל כך משמעותי לעומת VDSL, כי אני כרגע על 30 מגה VDSL והפינג שלי לספק, תשתית הוא 4MS, אז FTTH אולי יתן לי כמה? 2? 3? לא הבדל כזה משמעותי.

מה שכן אם יהיה חבילה של 2Mbps על FTTH זה אכן יהיה נחמד ביותר כי זה יתן פינג הרבה יותר נמוך מאשר ADSL\DOCSIS2.

אבל מה שכן ישנה מאוד את העניין של פינג לחול הוא הספקים.

עשיתי ניסוי לא מזמן, ממני לרומניה פינג של 139

מרומניה אליי פינג של 39, כן כן 39 זה לא טעות, מה שאומר שמבחינה טכנולוגית יש אפשרות לפינג כזה נמוך.

לכן מה שבאמת ישנה זה הספק תקשורת לחול.

פורסם

עשיתי ניסוי לא מזמן, ממני לרומניה פינג של 139

מרומניה אליי פינג של 39, כן כן 39 זה לא טעות, מה שאומר שמבחינה טכנולוגית יש אפשרות לפינג כזה נמוך.

לכן מה שבאמת ישנה זה הספק תקשורת לחול.

הוא עשה פינג למחשב שלך או לשרת בארץ? אני יודע שהנקודת מעבר שלנו לאירופה זה איטליה אבל זה נראה כמו צרפת לפי הפינגים (לא בטוח בטופולוגיה) . הפינג המינימאלי לרומניה הוא 16 מילי (1500~ ק"מ הלוך חזור בפייבר זה 1 מילי לכל 100 ק"מ בערך בפינג) . או שהוא מגיע דרך מסלול אחר למד נטיולוס (אולי דרך טורקיה או יוון) או שיש לו spoofer לפינג שמרמה אותו.

כמו שאמרת הפינג אצלך בקפיצה הראשונה הוא 4 מילי וזה לא ממש משמעותי למשחקים . השיפור בפינג מפייבר יהיה די אפסי . היום המהירות גם מספיק גבוהה שגם ההשפעה של המהירות הקו על הפינג לא שווה ציון (1500/150 נותן השפעה של 16 מילי על פקט של 250) .

לגיימרים שבאמת משחקים לא באמת חשוב כמה UP יש, השימוש כל עוד אתה לא שרת הוא אפסי.

רק latency חשוב, וזה צפוי להשתפר עם FTTH או FTTP.

אני כבר אמרתי מה זה יכול לעזור לגיימרים . אם יש לך 100 מגה סימטרי בתוך הארץ אתה יכול לשים שרת משחקים בבית שלך (שרתים צריכים upload ).אז לא צריך לשחק בשרת באירופה שהפינג לשם הוא מינימום 70 מילי (צרפת אבל לי יש פינג 10 מילי בערך לקפיצה ראשונה אולי יותר). חוץ מזה יש לחו"ל עומס עצום בגלל שאין לספקיות הרבה רוחב פס (הן לא מעונינות להפסיד כסף) לא תקב פינג אופטימאלי בלי חבילת פרמיום.

שרת בארץ = פינג טוב עדיין לא סביר שיתנו לנו חיבור סימטרי ואם יתנו אנשים יתלוננו גם על הupload לחו"ל. בכל מקרה אם אתה גיימר ואתה רוצה פינגים טובים תאסוף כסף מכמה אנשים ותקימו לכם שרת אתם אפילו לא צריכים סלוט 1 לכל אחד אפשר להסתדר עם 80% ופחות.

פורסם
  • מחבר

מסכים עם מה שאמרת, אבל יש גם כאלה שיש להם 1.5 עם פינג של 25 או 20, שזה מאוד יעזור בשתי הכיוונים (אירוח, ולשחק בחול)

לגבי הבחור מרומניה, אני אשים תמונות ואסביר:

זה פינג מרומניה אליי, אם תסתכלו הIP זה של אקספון. ממוצע של 40.

romaniaisrael.jpg

והנה ממני אליו:

israelromania.jpg

אם תעשו בדיקה הIP שלו אכן מרומניה, כמו שאתם רואים הפינג הנמוך ביותר הוא 139.

כיום שאני ב014 גיימר, אני מקבל ל92.114.60.1 (הכתבות של הספק שלו) פינג של 119.

והנה טרייס ממנו אליי. (יש לו FTTH).

romaniatraceisrael.jpg

הרי לכם שזה אפשרי לקבל פינג כזה.

פורסם

אולי אף אחד לא מעוניין בתוכן שנמצא בישראל בזמן שאנשים בישראל מעוד מעונינים בתוכן מחו"ל;) ככה שהערוץ העולה פנוי לגמרי בזמן שהערוץ היורד על הפרצוף.

אבל אני די בטוח שיש spoofer באמצע (בצד שלו)! אפשר לראות שיש לו קפיצה לfran שזה כנאה פרנקפורט ולונדון ושם הוא כבר ב40 ואז הוא עובר לנטויזיון ומקבל 120 לכל השרתים שלהם חוץ מאשר אליך .אתם צריכים מצוא דרך יותר אמינה מפינג .

אני אתן לך את החישוב של המסלול בק"מ :

בוקרסט - לפרנקפורט = 1500 ק"מ

פרנקפורט -לונדון = 600 ק"מ

לונדון ישראל = 3560 ק"מ

סך הכל 5660 ק"מ

וזה אומר שהפינג המינימאלי הוא בסביבות ה 50 מילי שניות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים