עבור לתוכן

התלבטות לפני רכישה SGS או NEXUS S?

Featured Replies

פורסם

ובשביל מי שלא, נו, זה לא כלכך משתלם :P

אני חושב שאתה מעריך לא נכון את היחס שלך באוכלוסיה. אתה המיעוט, ולא האנשים שכן מדברים מעל 150 ש"ח בחודש.

הם לא צריכים כלום! אף אחד לא מכריח אותם לקנות שום דבר.

דיי כבר.

אומנם מיעוט, אבל מיעוט עם מספר לא קטן, שצריך ורוצה טלפון נורמאלי במחיר נורמאלי בלי להתחייב לשום דקות שיחה.

אמנם אף אחד לא מכריח אותם אבל כמו שאמרת היום חובה טלפון בעולם המודרני שלנו, המחיר של האייפון הוא פשוט שערורייתי, וזה ממה בדיחה לשלם כלכך הרבה כסף לכזה מכשיר שאפשר להשיג אלטרנטיבה שפויה יותר ב1600-2400 ש"ח, זה נועד לבטא עד כמה האייפון מתומחר במחיר מגוחך ולא משתלם.

• תגובות 75
  • צפיות 15.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מילפורד יש לך בסלקום כמות דקות מינימלית שאתה צריך להשתמש בהן בחודש בכדי לקבל את הזיכוי? (כמו שפלאפון תמיד דוחפים)

פורסם

אור, תעשה 2000 שקל+התשלום הממוצע שלך בחודש כפול 36.

גם אם אתה מדבר ב 50 שקל, עברת את המחיר שתעלה לך חבילה של אייפון+חבילה גדולה מאוד+גלישה, וזה שאתה בלי גלישה ומדבר מעט.

פורסם

אלא אם הטלפון יעלה 1550 ש"ח, זכור שישנו סיכוי לא קטן שהוא לא ייתפס במכס, ואז גם אם אני מדבר 50 ש"ח בחודש כל חודש אני לא מתקרב ל150 ש"ח בחודש שהחבילה כופה עליי.

בנוסף, אני נמצא בחבילת משפחה מיוחדת ב30 ש"ח המקנה לי עד 1000 דקות שיחה חינמיות בחודש, וSMSים מוזלים, ושיחות מוזלות ככה שהמחיר שאני משלם הוא דיי נמוך.

אגב אפילו אם הוא יעלה 2000 ואני אדבר 50 ש"ח בחודש הסכום יהיה 3800 ש"ח ל3 שנים, בעוד חבילת האייפון תיהיה 5346 ש"ח.

בנוסף, באתר סלקום צויין כי חבילת גלישה תעלה בנפרד עוד 70 ש"ח בחודש.

פורסם

אם אתה חושב שהחבילה כן כוללת חבילת גלישה אז בסדר, למרות שסלקום מציינים בפירוש אחרת.

זה עדיין לא הופך את ה5346 ש"ח בחבילת ה150 ש"ח ל3800\3350 ש"ח

פורסם

שאלה על החבילות המדוברות, אפשר לעבור אליהם מתוכנית קיימת? ואפשר לינק כי אני לא מוצא, בסלקום אם אפשרי.

בנוסף שאלה, האם אפשרי לעבור לחבילות גלישה החדשות בסלקום ללקוח קיים?

פורסם

הם לא מפרסמים את כל החבילות שלהם.

יש ברדק שלם בנושא. תעשה סריקה בpocket.co.il על איזה חבילות אנשים מוציאים ותנסה גם.

אני אישית באורנג' בחבילה שנקראת fix 32 2011 -

32 אג לדקה, 18 לסמס ו20 שקל עלות חודשית ללא התחייבות.

אין זכר לחבילה הזאת באתר אורנג' אבל קיבלתי אותי בלי איומים או צעקות. פשוט ביקשתי.

פורסם

אם אתה חושב שהחבילה כן כוללת חבילת גלישה אז בסדר, למרות שסלקום מציינים בפירוש אחרת.

זה עדיין לא הופך את ה5346 ש"ח בחבילת ה150 ש"ח ל3800\3350 ש"ח

אני לא "חושב", אני יודע. אח שלי במסלול הזה.

ואתה עוד פעם שוכח- התשלום הוא לא רק על מכשיר.הוא גם על חבילה של שיחות/SMSים ועוד. זה לא שהכסף הזה הולך לאיבוד.

למי שעובר את הסכום הדרוש (80% מתושבי מדינת ישראל...) זה משתלם, נקודה.

למי שמדבר ב 30 שקל לחודש, זה לא.

פורסם

אכן, אבל לא בדיוק.

נגיד ואני קונה מכשיר ב2000 ש"ח, אני עדיין אצטרך לדבר 92 ש"ח בחודש כדי להגיע למחיר החבילה של הIPHONE 4, שעומדת על 149 ש"ח למשך 36 חודשים.

שלא נדבר על כך שאם המכשיר לא נתפס במכס ועלותו היא 1550 ש"ח אצטרך לדבר 105 ש"ח בחודש כדי להגיע לעלות חבילת הIPHONE 4.

בנוסף על כל זה, על תשכח שניתן לעשות חבילות שיחה (בלי קשר לטלפון) בניגוד למצב בו אתה קונה חבילת IPHONE4 ובו אתה נמצא בחבילה הספציפית הזאת.

דוגמא לכך היא החבילה שm1ke פרסם. אני מקבל תנאים מאוד דומים, תנאים שלא הייתי יכול לקבל אילו הייתי עושה את חבילת הIPHONE4:

אני אישית באורנג' בחבילה שנקראת fix 32 2011 -

32 אג לדקה, 18 לסמס ו20 שקל עלות חודשית ללא התחייבות.

ככה שאת אותה חבילת 149 ש"ח באייפון, אתה משיג גם פה, ואפילו יותר, כי כדי להגיע לתשלום בחבילת האייפון תצטרך להכפיל ואף לשלש את כמות דקות האוויר שלך.

ככה אני למעשה מדבר "רק" 30 ש"ח בחודש, אבל בפועל אני מדבר 90 ש"ח בחודש, ואין עליי שום חובה לדבר פחות או יותר מזה.

פורסם

דיי כבר עם החפירות האלה :/

כל מי שמדבר כמות ממוצעת של דקות ושולח כמות ממוצעת של הודעות (אמר פיקה נכון, 80% מתושבי מדינת ישראל) יקח את החבילה שמוצעת היום בכל החברות: 1200+1200 ב-209, והוא יקבל בעלות מינימלית חבילה שתספק לו שימוש כמעט בלתי מוגבל בסלולר, אלא אם הוא פראייר שאוהב סתם לשלם יותר.

כל מי שמדבר בפחות מ-200 שקל בחודש, אז קודם כל - כיף לו. ודבר שני - שימשיך ככה. אבל כמובן שלא יצפה לקבל כל מיני מתנות (כדוגמת מכשיר בחינם) מהחברה הסלולרית - שהרי הוא בקושי משלם לה כסף אז למה שהיא תיתן לו מתנות והטבות שכאלה?

אני יכול להעיד על עצמי שבשנה האחרונה החשבון החודשי שלי נע בין 250 ל-450 ש"ח, עבור מספר דומה (כ-250-500) של דקות שיחה והודעות (כלומר ממוצע של כ-40 אגורות לדקה והודעה). היום אני משלם 209, פחות יותר אפילו מהחשבונית הזולה ביותר שהיתה לי במהלך השנה החולפת, ובתמורה לזה יש לי בנק דקות והודעות שגורם לי לזנוח לחלוטין את הרעיון של שימוש בסקייפ / וייבר. זה פשוט מיותר לחלוטין כי גם אם אני אדבר מהבוקר עד הערב אני לא אגיע ל-1300 דקות בחודש. השיא שלי עומד על כ-600 דקות.

זהו. עכשיו אפשר בבקשה להפסיק לחפור בנושא הזה?

פורסם

קצת עצוב לי לראות איך חברות הסלולר חינכו יפה יפה את הצרכן הישראלי לשלם סכומים של מינימום 200 שקל בחודש ועוד לחשוב שזה לגיטימי...

איך נפלו גיבורים

(גם אם כל לקוח היה משלם 60 שקל מלאים בסוף חודש - הם עדיין היו רווחיים בטירוף, מכאן והלאה זו סתם חמדנות ומי שלא רואה את זה, כבר מסונוור לגמרי מהמערכת ה"מתוחכמת" של לקבוע מחיר מופרז ואז לתת "הנחה" למחיר מופרז פחות שפתאם נראה כעסקה המשתלמת ביקום)..

:(

פורסם

אתה מוזמן להראות לי מדינה אחרת בעולם שבה אתה משלם 8 אגורות לדקת שיחה בסלולר, ו-8 אגורות ל-SMS.

(חישוב: 209 חלקי 1300, חלקי 2 לכל סוג פעולה)

וגם אם אתה מנצל רק חצי מהחבילה, תראה לי מדינה שיש בה דקת שיחה ו-SMS ב-16 אגורות.

כך או כך עד פברואר 2011 המחיר הממוצע ללקוחות "רגילים" (כלומר לא חיילים או בעלי תוכניות מיוחדות) היה באיזור ה-40-50 אגורות לדקה. זה ירד משמעותית איך שלא תסתכל על זה. אז אתה יכול להסתכל על חצי הכוס הריקה ולהיות עצוב ("פעם היה יקר!! עובדים עליכם!!") או פשוט להבין שהיתה פה הטבה משמעותית בזכות משרד התקשורת, ואנשים שעד היום היו משלמים 600 שקל חשבון סלולר (וזה היה מאוד שכיח) היום צימצמו את החשבון שלהם במעל 60%.

פורסם

זה יכול להיות נחמד לבחון מדינות אחרות, אבל זה ממש לא רלוונטי לנושא. כאילו תשאל אותי כמה עולה מזדה 3 פה וכמה היא עולה בארה"ב.. ההפרש לבד מספיק לי בשביל לקנות איזה סמארטפון שבא לי (אפילו פעמיים בשביל שיהיה אחד ספייר) ומן הסתם שאני אשאר עם אלפי דולרים בכיס.

אז אנחנו בישראל ומדברים על ישראל. ובעידן של היום - בו מעמד הבניים נשחק לחלוטין!, אין שום הגיון בזה שמנכ"ל אוראנג', מנהלי מחוזיים וכו' וכו'.. יעשו משכורות של מעל 80000 שקל לחודש על חשבון הלקוחות והעובדים הזוטרים.

לי אישית יש תוכנית תשלום בה אני משלם 17 אגורות לדקה לכל היעדים, יש לי 200 SMS חינם ואיזה חבילת גלישה שנראה לי נחשבת מינימלית של 30 מגהבייט..

החשבון החודשי שלי מגיע לסביבות ה - 60 שקל. לדעתי - בעולם בריא יותר, כל האזרחים זכאים לקבל את התנאים האלה, ויש לי הרגשה שגם אם כולם יקבלו "תנאים מדהימים" כאלה, עדיין אוראנג' תהיה חברה רווחית ביותר. ההבדל היחידי - המנכ"ל לא ירוויח 134000 שקלים בחודש. (אם הוא היה עושה 50000 שקל בחודש הוא עדיין היה עשיר, רק שהיו עדיין כמה עשרות אלפי שקלים ספייר שאפשר היה לחלק לפחות בין עובדי החברה ולתת לכולם העלאה חודשית של 50 שקל כאשר אני יוצא מהנחה מופרזת שעובדים תחתיו 2000 איש).

אין לי ספק שבעולם הכל עניין של היצע וביקוש - והדבר היחידי שאני מנסה להעביר פה זה שהציבור צריך להפסיק לשלם ולכלכל את העשירונים העליונים. כל החבילות סמארטפונים האלה מושכות את האנשים למצב שהם פתאם חושבים שזה הגיוני להוציא 200 שקל בחודש.. מצטער, לי זה צורם. פשוט תנסו לחשוב על זה קצת ולצאת מהקופסא הקונפורמיסטית שכולנו נעולים בה.. :)

פורסם

זה יכול להיות נחמד לבחון מדינות אחרות, אבל זה ממש לא רלוונטי לנושא. כאילו תשאל אותי כמה עולה מזדה 3 פה וכמה היא עולה בארה"ב.. ההפרש לבד מספיק לי בשביל לקנות איזה סמארטפון שבא לי (אפילו פעמיים בשביל שיהיה אחד ספייר) ומן הסתם שאני אשאר עם אלפי דולרים בכיס.

אז אנחנו בישראל ומדברים על ישראל. ובעידן של היום - בו מעמד הבניים נשחק לחלוטין!, אין שום הגיון בזה שמנכ"ל אוראנג', מנהלי מחוזיים וכו' וכו'.. יעשו משכורות של מעל 80000 שקל לחודש על חשבון הלקוחות והעובדים הזוטרים.

לי אישית יש תוכנית תשלום בה אני משלם 17 אגורות לדקה לכל היעדים, יש לי 200 SMS חינם ואיזה חבילת גלישה שנראה לי נחשבת מינימלית של 30 מגהבייט..

החשבון החודשי שלי מגיע לסביבות ה - 60 שקל. לדעתי - בעולם בריא יותר, כל האזרחים זכאים לקבל את התנאים האלה, ויש לי הרגשה שגם אם כולם יקבלו "תנאים מדהימים" כאלה, עדיין אוראנג' תהיה חברה רווחית ביותר. ההבדל היחידי - המנכ"ל לא ירוויח 134000 שקלים בחודש. (אם הוא היה עושה 50000 שקל בחודש הוא עדיין היה עשיר, רק שהיו 84 אלף שקל ספייר שאפשר היה לחלק לפחות בין עובדי החברה ולתת לכולם העלאה חודשית של 50 שקל כאשר אני יוצא מהנחה מופרזת שעובדים תחתיו 2000 איש).

אין לי ספק שבעולם הכל עניין של היצע וביקוש - והדבר היחידי שאני מנסה להעביר פה זה שהציבור צריך להפסיק לשלם ולכלכל את העשירונים העליונים. כל החבילות סמארטפונים האלה מושכות את האנשים למצב שהם פתאם חושבים שזה הגיוני להוציא 200 שקל בחודש.. מצטער, לי זה צורם. פשוט תנסו לחשוב על זה קצת ולצאת מהקופסא הקונפורמיסטית שכולנו נעולים בה.. :)

הוצאת לי את המילים מהפה :yelclap: :hizuk:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים