עבור לתוכן

בבקשה עזרה בבחירת ניד איכותי!

Featured Replies

פורסם

חברים כבר איזה שנה אני מתלבט בין 2 דגמים וזה מחרפן אותי. בבקשה לא להציע דגמים אחרים.

הראשון הוא - HP envy 14 beats edition.

השני - מקבוק פרו 15 אינץ'.

לא יודע מה להחליט כבר. בהתחלה הייתי סגור על האנבי ועכשיו יצאו המקבוקים החדשים והביקורות לא מפסיקות להלל אותם. הדבר היחידי שמרתיע אותי זה המחיר שלהם. אין לי בעית תקציב אבל בכל זאת לא קל להוציא כמעט 10000 שקל על מחשב! האנבי נותן תמורה טובה יותר למחיר.

לגבי המערכת הפעלה אני גם מתלבט איזה עדיפה.

חברים אשמח לשמוע המלצות, דעות, מחשבות וכל דבר שיכול לעזור!

פורסם

ההמלצה שלי, ונא להבין אותה כדעתי האישית בלבד, היא שיש דברים הרבה יותר טובים להוציא עליהם 5,000 שקל, שזה ההפרש בין המחיר שאתה מדבר עליו למחיר של לפטופ חזק ואיכותי שעדיין נמצא בתחום השפוי.

פורסם
  • מחבר

שוב אני אגיד. לא מבקש המלצות על לפטופים אחרים. התקציב הוא לא מה שיכריע את הקניה. ולגבי האנבי רוב הסיכויים שיקנו לי אותו בארה"ב ככזה שזה יצא הרבה פחות.

רק מבקש דעות על שני הדגמים הנ"ל ומי לדעתכם עדיף ?

תודה.

פורסם

אתה משווה ניידים כל-כך שונים שהשאלה שלך חסרת טעם. זה כמו שאני אשאל - עדיף לי לקנות מייבש כביסה או מדיח כלים?

פורסם

רוב ה-reviews ברשת אכן משווים את ה-envy עם ה-macbook pro,

אז אולי השאלה שלו כן במקום?

בכל מקרה, אפשר להתקין חלונות גם על מאק, האם בשביל זה קונים

מאק? יש כאלה שכן, אני אישית לא מבין אותם. אתה דיי ענית לעצמך

על השאלה, ל-envy חומרה עדיפה ויש לה מערכת הפעלה שאתה

מעדיף (או שאתה משתמש של אפל?! ואז למה אתה בכלל מדבר על

פי.סי?).

http://www.apple.com/support/bootcamp

פורסם
  • מחבר

חברים המחשב ישמש אותי בעיקר לעבודה בקיובייס ואבלטון, ערכית מוזיקה, הקלטות וכו'. לגבי מערכת ההפעלה - אני משתמש pc. במערכת של אפל יצא לי לשחק לא מעט והיא נראית ממש מהירה וטובה, נוחה ודורשת זמן הסתגלות לא ארוך במיוחד. לכן גם ההתלבטות אם לעבור למערכת של אפל קיימת.

הנקודה העיקרית היא שממה שאני יודע המחשבים של אפל ידועים באמינותם, במהירות שלהם ובאיכות הבניה המעולה שלא קיימת בשום מחשב לכן גם אם המערכת של אפל טיפה פחות טובה (והיא לא פחות טובה מווינדוס, וגם אם כן אז לא בהרבה) אז אולי המעבר אליה שווה כדי לקבל מחשב הרבה יותר טוב.

פורסם

למה ל envy יש חומרה עדיפה? זה תלוי במחיר..

אתה משווה ניידים כל-כך שונים שהשאלה שלך חסרת טעם. זה כמו שאני אשאל - עדיף לי לקנות מייבש כביסה או מדיח כלים?

מדוע? ליין ה envy של HP הוא ניסיון חיקוי ישיר של אפל. אז נכון אחד רץ על וינדוס ואחד על OSX אבל זה לא סוף העולם.

נקודה אחת שצריך לזכור הוא שהרבה ביקורות ברשת מדברות על מסך ה radiance של HP אשר כבר לא קיים יותר ב envy 14, והסיכוי היחיד לקנות אחד עם כזה הוא מחנות עם מלאי.

פורסם
  • מחבר

המפרט של המקבוקים החדשים יותר טוב משל האנבי. ובלי קשר איכשהו אצל אפל המחשבים עובדים בצורה טובה יותר גם אם המפרט חלש יותר ממחשבי pc אחרים. אבל פה זה לא המקרה, המקבוקים החדשים חזקים במיוחד.

הבעיה העיקרית שלי היא שהבנתי שקיובייס עובדת טוב יותר עם pc. כמו כן גם הרבה תוכנות אחרות ובכלל שווינדוס היא מערכת יותר פתוחה. מצד שני המקבוקים יותר חזקים, בנויים יותר טוב, יותר נוחים. אז השאלה הגדולה היא אם שווה להתפשר על כל הדברים שהזכרתי ולקחת מקבוק או לא?

פורסם

מצד שני המקבוקים יותר חזקים, בנויים יותר טוב, יותר נוחים.

אתה מקבל זאת כאקסיומה?

פורסם
  • מחבר

מניסיון אישי - מקבוק פרו כבר שנתיים אצל חבר נראה כמו חדש, איכות בנייה שמרגישים שהוא חזק ואין פלסטיק שזזים וכו' והכל עובד מהר וכמו שצריך. לגבי זה שהם יותר חזקים זה רואים גם במפרט וגם מי שהתנסה יודע. כנ"ל לגבי מחשב מקבוק פרו בן 3 שנים באולפן שעבדתי בו וגם אותו סיפור, עובד כמו סוס. ואין לי ספק בכלל שהוא מפלצת לא קטנה בכלל לכן אני אחסוך את הויכוחים האלה. השאלה אם שווה להשקיע בו וגם כמו שאמרתי קודם זה לגבי מערכת ההפעלה.

פורסם

איך אתה מגדיר "שווה להשקיע" ?

אם אתה בטוח במוצר וחושב שהוא יתן לך את התמורה למחיר תקנה.

אין בכלל ספק שאפשר להשיג מחשב בעל חומרה יותר חזקה משל MBP במחיר הזה, אבל האריזה קרוב לוודאי תאכזב אותך בתור חובב עיצוב מבית אפל (ואני לא מאשים אותך).

אבל אם אתה אומר שהתוכנה שאיתה אתה עובד לא עובדת טוב תחת OSX ואין לה תחלופה ראויה אולי אתה צריך לתת מבט גם על הסדרות S ו- Z של Sony. הבעיה שם היא שאם אתה קונה את המחשבים בחו"ל, אני לא בטוח לאיזה כיסוי אחריות תזכה בארץ אם בכלל.

פורסם
  • מחבר

כרגע עד כמה שידוע לי רק במקבוקים נמצאים מעבדי הסנדי בריג' החדשים של אינטל. אלא אם כן מישהו רוצה לחדש לי? בכלל מניסיון אישי שלי המפרט לא קובע, רק עבודה עם המחשב מוכיחה עד כמה חזק המחשב והמקבוקים הוכיחו את זה, אבל גם האנבי [=

ואני לא חובב עיצוב מבית אפל, זה אחד הדברים האחרונים שמעניינים אותי.

פורסם

אמורים להתחיל לטפטף לאט לאט לשוק גם מחשבים עם SB בחודשים הקרובים.

כוחם של המחשבים של אפל בא מהעבודה שהמערכת הפעלה עברה אופטימיזציה כדי לעבוד על חומרה ספציפית וידועה מראש. זו גם אחת הסיבות שזמן הסוללה על הניידים שלהם הוא מהטובים אם לא הטוב ביותר ללא מעבדים מסורסים וסוללות כבדות.

אבל אם תוציא את מערכת ההפעלה מחוץ למשוואה ותפעיל תהליכים שדורשים נטו משאבים מהמעבד, כמו קיבוץ או עיבוד וידאו, המחשב בעל המעבד החזק יותר ינצח..

לחבר שלי יש את האנבי 14, זמן סוללה לא מדהים ובעיות התחממות הם בעיקר התלונות היחידות שלו. כמו שאמרתי הדגמים החדשים של האנבי 14 מגיעים עם מסך שונה בעל רזולוציה דומה לשל MBP 13 ולא 1600x900 כמו מקודם.

פורסם
  • מחבר

כן, ידוע כל זה :) כמו שאמרתי בהתחלה, אני כבר המון זמן מתלבט ביניהם ככה שבדקתי כמעט כל פרט קטן. רק אשמח לחוות דעת נוספות לפני ההחלטה הסופית.

פורסם
  • מחבר

חברים, אשמח לקבל עוד דעות והמלצות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים