עבור לתוכן

מארז חדש 500-1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום רבותיי,

יש לי מחשב:

DFI DK-58

מאוורר מעבד V8 של COOLERMASTER (הענק הזה)

כרטיס מסך 4870 של ATI (יוחלף בקרוב על ידי NVIDIA הכרטיסי מסך החדשים עם ליבה כפולה או שתי ליבות שכנראה יהיו מפלצתיים בגודלם)

וספק כוח OCZ 850

ו4 הארדיסקים כרגע

אני רוצה מארז ממש טוב שגם ימנע אבק

אם אתם רואים לנכון שיש מארז שעולה יותר ממה שכתבתי אבל ממש ממש שווה את ההבדל הזה מבחינת הוצאה , אז אנא תעדכנו אותי, אם אפשר גם לינקים לתמונות שאראה את המארזים המדוברים , תודה רבה !

פורסם
  • מחבר

כן אפשר אבל אפשר להוסיף עוד 300 בשביל קירור מים , לא ?

בכל מקרה ראיתי באותו מחיר את הדגם

SST-EN-RV02 של SILVERSTONE , מה דעתך ? מה עדיף ה HAF X או המארז הזה ?(אותו מחיר)

פורסם

ראיתי פעם השוואה ביניהם, הHAF קירר במעט יותר את כרטיסי המסך, והרייבן קירר את המעבד טוב יותר. למיטב ידיעתי בHAF אין פילטר מקדימה (בהחלט יכול להיות שאני טועה פה) וברייבן הפילטרים נשלפים ונוחים יותר לניקוי. בסופו של דבר זה עניין של טעם אני מניח, שניהם מצויינים. אישית הייתי מעדיף אבל את הרייבן.

פורסם
  • מחבר

כנראה בסוף אלך על הHAF X למרות שאני ממש רוצה את הRAVEN והכל נראה יותר טוב לאחר בדיקות נראה שהרייבן בעייתי ברגע שמוסיפים כרטיסים בCROSS/SLI וגם בעייתי אם יש לך יותר מ3 HDD ואין לו USB 3 מקדימה כמו הHAF X .

הרייבן יותר מרשים מבחינת קירור אבל הHAF X יותר נוח לעבודה שוטפת

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

קניתי בסוף את הHAF X

נראה כמו רובוטריק לא מנוצל עדיין :)

לקח איזה 4 שעות להרכיב אותו (שעה ראשונה אני בוהה בכל החלקים הנוספים שהגיעו וחושב מה זה שעה שנייה אני נפרס על כל הבית במטרה להעביר את המחשב למארז החדש)

מגיע עם ברגים/גלגלים/אזיקונים תוספות לספק כוח(אחד הכבלים של הספק לא הגיע ליעדו בלוח אז חשבו על זה בCOOLER MASTER והביאו מאריך), מגיע רק עם מאוורר אחד למעלה ולא שניים ויש להכניס עוד מאוורר 120 ממ בשביל הכרטיס מסך לא מגיע יחד עם המארז .

הסיבה שלקח הרבה זמן להרכיב זה כי לא ראיתי את הגומי שאפשר להעביר דרכו כבלים אז הייתי צריך לסדר קצת מחדש אחרי הסידור הראשוני .

לקחתי את המארז בגלל יותר אופציות לדיסקים קשיחים מבחינת מקום לכרטיסי מסך , לא נראה שזה יותר מידי - עדיין צפוף לכרטיס וצריכים לכופף את הכבלים בצורה מיוחדת כדי שהמאוורר שיושב על הכרטיס יצליח להכנס עם הקייס שלו(אפשר בלי הקייס אבל למה לותר על מאוורר ?)

נראה שאתה צריך קצת הנדסת אנוש בהרכבה ועדיף שתרכיב מארז כזה עם ספק ממש טוב כי להוציא ספק משם נראה לי יהיה קצת סרט, לעומת זאת דברים אחרים שתצטרך להוציא כמו HDD מאווררים וכדומה זה די קל .

עדיין לא הבנתי מה זה הלוח אם הקטן שיש למארז עם יציאות של SATA ושל החשמל IDE או הכבל הUSB הפנימי שמביאים(כאילו יש לי לאיפה לחבר את זה על הלוח אם)- אבל נלמד קצת את המארז ונגלה .

לגבי הרושם , נראה שהRAVEN יהיה יותר נוח להרכבה ועם יותר אוויר לכרטיסי מסך, אז למי שלא צריך למעלה מ3 דיסקים קשיחים, נראה לי שהRAVEN תהיה אופציה טובה יותר מבחינת כמו כרטיסים וצפיפות בתוך המארז.

לגבי הרעש – הרעש של הHDD נשמע יותר מהרעש של המאווררים 

זה הניסיון שיש מההתקנה ונקווה שיעזור לאחרים .

פורסם

הפאנל הקידמי של המארז הזה מאוד מרשים בכמות החיבורים, החשמל שאתה רואה כנראה מיועד לESATA(בשביל לחבר כונן ESATA ללא ספק חיצוני לכונן החיצוני - שזה בהחלט נוח אבל מצריך כבל ESATA ייעודי)

הUSB3 שיש במארז הזה קצת מבאס, בגלל שלUSB3 אין סטנדרט FRONT USB כפי שיש ליציאות USB2, אז במקום לספק כבל עם 19 פינים שתצטרך לסדר בהתאם לחיבור ללוח, ומשתמש שלא מבין עלול בקלות לקצר לוח והפאנל של המארז בגלל טעות זו:bash:

אז ברוב המארזים בעלי הUSB 3 יש כבל שמחבר לך את היציאות הקידמיות ליציאות האחוריות של הלוח דרך חור של הכנה של קירור מים - זה לא נראה ממש אסתטי לדעתי, אבל הרבה יותר בטוח עד שיוציאו סטנדרט בחיבור הזה(למייטב ידעתי, בפלטפורמה הבאה של אינטל אם זכור לי נכון)

ד"א

איך קבלת אותו רק עם מאוורר אחד? בכל החנויות הוא עולה בערך אותו דבר ורוב החנויות מצינות שהוא מגיע עם 4 מאווררים

פורסם
  • מחבר

התכוונתי מאוורר 1 מה2 למעלה - ובחוברת רשום שהמאוורר השני הוא פוטנציאלי אז KSP לא הוציאו משם את המאוורר

יש מאוורר לHDD מאוורר אחורי , מאוורר למעלה ומאוורר על הפאנל הצדדי במחשב , סה"כ 4

אבל שמסתכלים על התמונות זה נראה כאילו אתה מקבל את המחשב עם שני מאווררים למעלה , אז ציינתי במיוחד שמגיע רק מאוורר אחד למעלה :) לזה התכוונתי

ועכשיו לפחות הבנתי את הקטע של הכבלים USB שיש

וגם חשבתי בזמן שהרכבתי אותו למה אין על הדלת הצדדית עוד איזה ציר לעוד דלת רק על הHDD ככה אתה לא צריך לפתוח את כל הפאנל הצדדי ורק את הדלת הזאת :) אבל טוב נו שיהיה :)

פורסם

הרייבן לא יותר נוח להרכבה ..נתחיל בזה שאם אתה מרכיב ברייבן את הלוח לפני הקייג של הדיסקים (עם הדיסקים מורכבים בתוכו כמובן), אתה נתקע וצריך לפרק את הלוח בשביל להחזיר את הקייג או לפרק מקדימה את הפאנל . כל זה בשביל גישה לדיסקים קשיחים. סילברסטון הקשיבו ללקוחות על הפאק הרציני הזה והוציאו את ה RV-02E שבו הגישה לדיסקים דומה ל FT02 - ב HOTSWAP (רק בלי מחברי HOTSWAP....) . את ה RV02-E אי אפשר להשיג בארץ והיבואן גם לא מתכנן להביא אותו למיטב ידיעתי , דיי חפרתי בנושא בחודשים האחרונים.

פורסם

יש את ה Fortress שאפשר להשיג בארץ, רק שהדגם האחרון חורג מהתקציב המדובר

פורסם

מה עם הפילטרים לאבק?

האם ניתן בקלות לפרק אותם לצורך ניקוי?

האמת אני שוקל לקנות את הHAF X גם, חולה על העיצוב שלו והשימושיות שלו :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים