עבור לתוכן

מחפש קיט ספוגי להשתקת מחשב למארז COOLER MASTER HAF 912 עד 200 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מחפש קיט ספוגי להשתקת מחשב למארז COOLER MASTER HAF 912 עד 200 ש"ח

אילו סוגים יש?

אילו טובים?

ואיפה אפשר לקנות?

תודה

פורסם

קונים את היריעה לפי מטרים

חותחים על פי הצורך

מדביקים עם סרט הדבקב דו צדדי שנמכר בגלילים

פורסם

אהבתי את התשובה הלא קשורה מיכאל

בארץ אין לך קיטים יעודיים למחשב... ומה שיש זה זבל זול שלא שווה שימוש

שבוע שעבר הגיע אלי אחד הקיטים שהזמנתי

http://www.acoustiproducts.com/en/acoustipack-ultimate.asp

יצא לי 300 שקל בערך עם המשלוח לארץ, אבל זה סט של 3 שגם ככה לא ינוצל אצלי בגלל שאני תוקע את זה במארז קטן

אבל בכל מקרה אני גם מחפש עכשיו קיט של dynamat שזה בידוד לרכב בכלל... יקר מאוד יחסית לגודל שלו, אתה יכול למצוא בחנויות שמתעסקות עם אודיו לרכב אותו או דומים לו

בסוף יצא לי בערך ס"מ של בידוד (כן, אני משוגע)

פורסם

לא יוצא יותר משתלם במחיר הזה כבר לקנות מאווררים שקטים יותר?

פורסם

המאווררים שקטים, מה שאני צריך לחסל זה רעש של 6 קשיחים (שקטים גם כן)... יש לי בעיה קשה עם שקט

פורסם

לפני שמשקיטים מארז (מארז לא מרעיש בכלל) כדאי להשקיט את המאווררים של המארז, כרטיס מסך ומעבד.

פורסם

תבודד את הכוננים הקשיחים מהמארז אל ידיי suspension אם חוט גומיה (כמו של בגדים)

פורסם
  • מחבר

תודה לכול העונים

א. המאווררים באמת שקטים (יש לי אפשרות כיוון שלהם ע"י הפנל הקדמי), אבל יש רעש של זרימת אוויר שאותו אני רוצה להשתיק

ב. ה-HD לא כל כך שקטים, לפחות לא 4 מהם, כי מהירותם 10K

בכל מקרה, מצאתי ספוג אקוסטי לבידוד הראש באובי 8מ"מ שבדיוק מתאים לי

תודה

פורסם

כשמרכיבים את החומר מבודד הרעשים זה לא גורם לכל המארז להיות יותר חם?

פורסם

זה כן, ויכול להיות שהמאווררים יעבדו חזק יותר ויהיה יותר רעש

פורסם

אז מה עושים כדי להתגבר על הבעיה?

פורסם
  • מחבר

לא ממש נכון, וליתר דיוק – ממש לא נכון

הכול תלוי אם אתה בונה מערכת אוורור בצורה נכונה

למשל, המערכת אוורור שלי בנויה משני מאווררים שמכניסים אוויר מקדימה על הדיסקים קשיחים, מאוורר אחד שמוציא אוויר מאחורה (שמהירות סיבוב שלו יותר גדולה מכל אחד מאלה שמכניסים), ועוד אחד של הספק, שגם כן מוציא אוויר מאחורה – פה הדבר חשוב בשביל להשוות את כמות האוויר הנכנסת עם כמות האוויר היוצאת. כמובן שחשובה גם סירקולציה שבתוך המארז, שאצלי יש עוד 4 מאווררים (כולל מאווררים של כ. מסך ושל המעבד) שממשיכים את הסירקולציה. כמובן שאין לי גם שום קבל באמצע של המארז שיכול להפריע לתנועת האוויר.

אני לא משתמש בשום מאוורר צדדי, לכן אני הולך להדביק את הספוג מהצדדים של המארז. סיפור דומה גם בקשר לצד עליון ותחתון של המארז, שגם שם אני מדביק את הספוג. לכן זה לא מזיק בשום צורה שהיא לסירקולציה של האוויר, אבל הספוג "בולע" את הרעש.

נכון לעכשיו אותה מערכת נמצאת אצלי במארז: COOLER MASTER CENTURION רק בצורה מבולגן קצת יותר (לכן קניתי את המארז שבכותרת) והכל עובד בצורה מדהימה ושקטה ולא חמה.

כמובן שבדקתי את הטמפרטורה של הרכיבים לפני הדבקת הספוג וגם אחרי - לא היה שום הבדל

פורסם

סירקולציה זה דבר מאוד חשוב, זה נכון. העניין הוא שברגע שאתה עוטף את המארז בחומר כלשהו שוגר חום הטמפ' הכללית של המארז תעלה. כדוגמה קיצונית, אם תעטוף את המחשב שלך בשמיכת פוך ותשאיר לו את רק את פתחי האוורור חשופים הטמפ' של הרכיבים תעלה ולא משנה כמה טובה הסירקולציה של האוויר בתוך המארז.

אז אולי מה שיש לך כרגע לא הושפע בצורה ששמת אליה לב, אבל ייתכן שבבדיקות עומסים לאורך זמן תראה עלייה בטמפ' וירידה בביצועים.

פורסם
  • מחבר

זה נכון, אבל בצורה חלקית:

יצא לך פעם להיות בחוות שרתים גדולות? כמו שרתי DATA. כמובן אני לא לוקח בחשבון את החוות שרתים כמו ב-OREGON או ב-SILICON VALLEY שב- San Francisco (ששם יש קירור מים). אז בחוות כאלה יש ארונות שבכל אחד יש משלושה ועד 12 שרתים, כאשר הארונות האלה סגורים ומכל הצדדים מבפנים מודבקים ספוגים אקוסטיים חוץ מצד תחתון ועליון ששם יש מאוורר גדול אחד שמכניס אוויר ושני שמוציא.

ובחזרה למערכת שלי, ברור שאם אשים את המערכת שלי בצורת OPEN FRAME, אז היא תהיה יותר קרה, אבל היא תהיה יותר קרה ממש בקצת. ויש עוד אבל, שאם אוסיף בידוד רעש ואז אוכל להגדיל את מהירות הסיבוב של המאווררים, אז גם המערכת תהיה יותר קרה. אל תשכח את אופן התפשטות גלי החום שצריך לקחת בחשבון, וכמובן גם את העובדה שכשמסתובב המאוורר אז הוא יוצר וואקום ובזמן הזה, האוויר מתקרר קצת, ואם הוא יסתובב מהר יותר, גם האוויר יתקרר קצת יותר.

כמובן, שאפשר גם לשים את המאווררים במהירות מקסימלית וזה יהיה הכי טוב לקירור, אבל אני צריך שיהיה גם שקט, לכן יוצא לי משתלם להוסיף בידוד רעש ובזה להרוויח שקט וגם לא להפסיד בקירור (בפרופורציה).

פורסם

בחוות שרתים יש רעש גבוה של מאווררים וכוננים קשיחים. הבידוד שם הוא יותר להגנה על העובדים מנזק לשמיעה ולא להשקטה מוחלטת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים