עבור לתוכן

מניעת חשמל סטטי בעת עבודה על לוח האם - כיצד?

Featured Replies

פורסם

^^^^^^

:kopfpatsch:

הרסת את כל חדוות השימוש במחשב :pissed::lol:

אני כמובן לא מפקפק באמיתות מה שכתבת, וגם ידוע שצריך להזהר בחיבור

מצלמת ווידאו עם FIRE WIRE שמחוברת למטען , שזה רק ממחיש חלק

ממה שכתבת, אבל נראה לי שמה שהומלץ למעלה מספיק בשותף ו / או

כשלא ידוע על בעיות חשמל.

זה מדריך טוב ומנומק לכל מצב שאפשר להתקל בו במישור של חשמל סטטי

ואי תקינות מערכת חשמל והדרכים להתמודד איתם ( טוב, אין ממש צורך באישור

שלי :silly: ), אבל בשיגרה, לעניות דעתי , מספיק להאריק את הידיים.

ד.א. - חוויתי גם את רוב התסריטים באיזה בית ללא הארקה תקינה.

לא נעים, ולפעמים נורא - שני קשיחים מטוגנים ועוד מיני פרפראות :facepalm:

• תגובות 33
  • צפיות 11.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בדרך כלל לא קורה כלום פשוט כי לא הכול טעון בחשמל סטאטי

שולחן עץ למשל הוא קצת מוליך (ממש קצת), וזה מספיק כדיי שהוא לא ייטען אם אין בסביבה עוד משהוא שמטעין אותו (כמו קלקר שנמצא עליו)

פורסם

^^^^^

כפי שאמרתי, אין לי שום מחלוקת / הסגות :)

וכן, גם מאיפה באים ה"זצים" :lol: - טוב לדעת !

רק תזכורת לסופה המתקרבת - רוצים לחטט בקרבי המחשב

אבל קר ? דלגו על לבישת סוודר צמר :nono:

:xyxthumbs:

פורסם

חבר'ה אני לא מבין למה כולם מתעקשים "לגעת" בחלקי מחשב ולחשוב שזה בסדר? צמיד ESD זול יותר מהברגים במארז.

אף טכנאי לא יתקבל לעבודה אם הוא יגיד דבר כזה... :facepalm:

חוזר גם על מה שאמרתי, גם אם החומרה עובדת, לא בהכרח שהיא תמשיך לעבוד בגלל נזק שנגרם, חשמל סטטי לרוב לא הורג ישר את הרכיבים.

11010010110,

תודה על ההסבר, פירטת כמה דברים שלא ידעתי בקשר לסוגי האדמות של מערכת החשמל (למדתי אלק', לא חשמל).

פורסם

איך אפשר לבדוק אם ה"אדמה" תקינה? אני יודע שכשחיברתי את רמקולי הATP3 ללפטופ שלי (לשניהם אין הארקה) שמעתי "המהום" שמעיד על

התופעה הנ"ל. כשניתקתי את הלפטופ מהחשמל ההמהום הפסיק. הבעיה שלי שיש לי גם מערכת סטריאו (שלושה שקעים ללא הארקה - קומפקט,

קדם מגבר ומגבר) בחדר ואני חושש שגם הם נפגעים מזה. איך אני יכול לוודא אם השקעים תקינים?

פורסם

1. מן הסתם להזמין חשמלאי.

2. רב מודד - FLUKE בפי העם .

3. יש גם מכשיר עם לחצן שתוקעים אותו

בשקע ומקבלים חיווי בהתאם למה שיש.

:xyxthumbs:

פורסם

כשהתקע מחובר לא יקרה נזק, גם אם האדמה לא תקינה. המעגל של המתח נסגר דרך מוליכי האדמה של החיבור

הבעיה היא כשמוציאים או מכניסים תקע - יכול להיות רגע שבו המגעים של ה DATA מחוברים ואלה של האדמה לא, ואז הזרם עובר דרך החיבורים של ה DATA ושורף רכיבים

לכן למשל את אתה נמצא במקום שיש בו בעיות אדמה ומחבר את הלפטופ למערכת הגברה וכו - תנתק את המטען (ב 240 V), תחבר את המערכת, תחזיר את המטען

המהום חלש ברמקולים בדרך כלל יהיה בגלל השראה מהשנאי שיש שם או קיבול בין הסלילים בשנאי, לבד זה לא אומר שיש תקלה

הסימנים של בעיית אדמה הם :

המהום חזק

ריצוד או גלים במסך (אבל זה יכול לקרות גם בגלל ספק גנרי או קבלים מנופחים)

חישמול או עקיצה כשאתה נוגע בו זמנית במחשב (מקום לא צבוע במארז) ובריצפה, מחשב וכבל של הוט (כשהכבל מנותק מהמודם) וכו. טלויזיות וממירים לפעמים מחשמלים כשאתה נוגע במארז שלהם ובכבל RCA / כבל מהצלחת

טסטר נדלק כשאתה נוגע איתו בבורג במארז (בטסטר נאון) או כשאתה מקרב אותו קרוב למארז (בטסטר לד אם סוללות)

בית ישן (בהרבה בתים ישנים יש בעיות אדמה)

פורסם

אני מנסה למעיט את ההשפעה של האדהמ על הצליל. ישנו המהום חלש, שלדעתי קשור לבעיית האדמה הזו , אבל אני לא סגור על זה. את דוגמת הלפטופ

הבאתי רק כדי להראות שיש בעיה, הלפטופ לא מחובר למערכת הסטריאו בשום פנים ואופן.

פורסם

אתה יכול לנסות לחבר חוט אדמה נוסף בין הלפטופ למערכת, זה עובד לי בדסקטופ כדיי להוריד רעש דומה (חיברתי חוט מבורג במארז למתכת החיצונית של RCA פנוי ברסיבר)

פורסם

הלפטופ לא מחובר למערכת הסטריאו בשום פנים ואופן.

אני מדבר על רכיבי המערכת עצמה (קומפקט,קדם מגבר ומגבר).

פורסם

תנסה להוסיף חיבור אדמה כזה בין חלקי המערכת, ואולי גם לחבר את זה לאדמה של החשמל (אל ידיי חוט אדמה אחד שמחובר למגע התחתון בתקע חשמל, ולהכניס לחשמל)

פורסם

כל אחת מה "קופסאות"

בכל אחת תחבר לבורג במארז (אם יש מארז ממתכת) ו/או למתכת החיצונית של חיבור RCA אם חוט חשמל רגיל (קצר עד כמה שניתן)

ואתה יכול לנסות לחבר גם לאדמה של החשמל (לפעמים ישפר ולפעמים יפריע)

פורסם

לשחרר קצת בורג מכל אחד מהם, לחבר בחוט חשמל רגיל ולהבריג חזרה? המארזים ממתכת.

פורסם

כן אבל תוודא שהחוט מתחבר (הוא לא יתחבר דרך שכבה של צבע - אם זה צבוע תחליף לבורג מתכתי או שתשים אל חיבור RCA למקרה שהמארז לא מחובר למעגל בפנים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים