עבור לתוכן

מסלול מרום טכנולוגי בחיל המודיעין (אלקטרוניקה) או צוללות?

Featured Replies

פורסם

שלום חברי הפורום :hi:

אתמול הייתי במיון לחובלים\צוללות.

העדפתי ללכת לצוללות ולא לחובלים (עד כמה שזה נשמע טיפשי) ובקרוב יהיה לי גיבוש צוללן.

במקביל היום קיבלתי הזמנה מחיל המודיעין להגיע ליום פתוח של מסלול המרום הטכנולוגי של חיל המודיעין (עברתי את כל הבדיקות) וגם קיבלתי טופס להחתמה.

אני אוהב גם את המרום הטכנולוגי (אלקטרוניקה) כי יש לי חוש בדברים הללו, אבל רק יוצא לי מזה דיפלומה של הנדסאי (שניתן להרחיב לתואר מהנדס תוך שנתיים) וזה ללמוד י"ג י"ד מה שאני לא כלכך אוהב, ואני אוהב גם את הצוללות, כל העניין הזה של להתנתק מהעולם, במסגרת חדשה, להיות בתוך צוללת, מהמעטים שמגיעים לשם.

אני יודע שהמרום הטכנולוגי יעזור לי יותר בחיים (במידה ואבחר להרחיב אותו למהנדס) מאשר צוללות, אבל אצטרך להתחיל את הצבא באיחור של שנתיים, אבל בצוללות אני לא צריך לעשות י"ג י"ד (אבל לא יוצא לי מזה כלום בעתיד, וקצין זה דבר שמאוד קשה להשיג שם)

באיזה דרך עליי לבחור? זאת נראת לי בחירה מאוד חשובה וגורלית שאסור לנער בן 18 להחליט עלייה :nixweiss:

פורסם

לא שרתתי בצוללות, אלו שאני מכיר ששירתו שם לא מרבים בדיבורים ואני מאמין שלא תקבל כאן עודף מידע על השירות ביחידה הזאת. צוללת זה מקצוע לחימה (להבדיל מעתודה טכנולוגית). אתה לא הולך ליחידת לחימה מובחרת בשביל לקבל משהו לאזרחות, אלא בשביל תחושת ההישג האישי, סיפוק והגשמה (וכמובן גם תרומה ייחודית).

כמו כל שירות ביחידה לוחמת, השירות תובעני יותר, היציאות מחורבנות וקיים סיכון נלווה (ע"ע אח"י דקר).

בצוללות ד"א לא עושים י"ג וי"ד אבל למיטב זכרוני יש תקופת קבע.

משהו נוסף - אתה צריך להחליט אם מתאים לך להיות סגור בצילינדר פלדה צפוף עם עוד כמה עשרות אנשים למשך תקופת זמן לא מבוטלת כל פעם...

פורסם
  • מחבר

אכן, אני גם לוקח את העבודה הזאת בחשבון.

זאת אומרת, תפקיד שהוא קרבי לעומת תפקיד לא קרבי.

ההורים לא מתלהבים מהצוללות בכלל ומהעתודה הם גם לא הכי רוצים אבל מעדיפים על צוללות.

אני רוצה להיות בצבא, לחוש את הצבא ולהתפתח מבחינה מנטאלית מהצבא.

בעניין השהייה הארוכה בצוללות, זאת אחת התכונות הטובות שלי, אני יכול להיות סגור לזמן ממושך בלי לראות אור יום ללא שום בעייה, אני אפילו אוהב את זה.

הבעייה תיהיה עם אנשי הצוות האחרים שיהיו איתי :P אני לא בטוח עד כמה הם יוכלו לסבול אותי :smile1:

פורסם

הבעייה תיהיה עם אנשי הצוות האחרים שיהיו איתי :P אני לא בטוח עד כמה הם יוכלו לסבול אותי :smile1:

תשמע, אני מקווה שאמרתה את זה בצחוק, כי אם זה ברצינות אתה יכול לרדת מעיניין הצוללות עכשיו.

עכשיו השאלה פה היא האם אתה רוצה קרבי או לא? האם אתה רוצה שירות מאתגר שאולי תרגיש בוא חרא לפעמים, אבל בסוף תרגיש סיפוק או לחלופין שירות שלעיתים ירגיש לך כמו המשך של בית הספר או הלימודים בכללי, אבל אהיה קל משמעותית ופוטנציאלית תורם יותר להמשך החיים.

בכל מקרה, מדובר בשניי תפקידים איכותיים מהממוצע שדורשים מיון ונתונים מקדימים, לכן כך או אחרת מדובר במסגרות טובות.

פורסם
  • מחבר

תשמע, אני מקווה שאמרתה את זה בצחוק, כי אם זה ברצינות אתה יכול לרדת מעיניין הצוללות עכשיו.

עכשיו השאלה פה היא האם אתה רוצה קרבי או לא? האם אתה רוצה שירות מאתגר שאולי תרגיש בוא חרא לפעמים, אבל בסוף תרגיש סיפוק או לחלופין שירות שלעיתים ירגיש לך כמו המשך של בית הספר או הלימודים בכללי, אבל אהיה קל משמעותית ופוטנציאלית תורם יותר להמשך החיים.

בכל מקרה, מדובר בשניי תפקידים איכותיים מהממוצע שדורשים מיון ונתונים מקדימים, לכן כך או אחרת מדובר במסגרות טובות.

ברור שבצחוק :P

אני? אני לא יודע מה אני רוצה. זה למה אני מתלבט, שירות קרבי נגד שירות לא קרבי, מרום טכנולוגי נגד צוללות.

אני לא רוצה שהצבא יהיה "עוד משהו בהמשך למסגרת הלימודית" אני רוצה מעבר למשהו שונה.

הצוללות נראה לי דבר מעולה בשבילי, אבל הסיכויים לקבלה מאוד נמוכים (87 אנשים באים לגיבוש, 14 עוברים לצוללות)

בנוסף אם (ורק אם) אני מרחיב למהנדס במסלול המרום הטכנולוגי גם יוצא לי מיזה משהו מחיים, בניוגד לצוללות שמה שנשאר לי משם זה חוויה.

החלטות החלטות החלטות....

אתה יודע מה? אין החלטה יותר טובה מלדחות את ההחלטה.

מי אמר בכלל שאעבור את הגיבוש (למרות שאני מאוד רוצה)?

בטיס הגעתי לירפ"א ב' ונפלתי על הפסיכולוג. למה? כי אמא אמרה "תגיד להם שאתה לא רוצה קרבי" :kopfpatsch:

אמרה לי אותו הדבר בשאר הזימונים, בצוללות כבר לא אמרה כלום. אמרתי לה שזהו לא רוצה המלצות והדרכות תני לי לעשות זאת לבד.

אם סליחה, כשאעבור את גיבוש הצוללות אבחר בהחלטה, בנטייה לצוללות כמובן.

פורסם

אם אתה פיזית, ומנטלית - מסוגל לשירות קשה, כמו צוללות - ומעוניין בשירות שיהווה יותר "חוויה" מאשר "תרומה" לעצמך, לך על זה ללא היסוס.

ואל תקשיב לאמא שלך.

פורסם

הכל תלוי בך ובהעדפות שלך,אם תרצה לקבל פרספקטיבה מאחד שהיה בקורס צוללן כחצי שנה,דבר איתי בפרטי ואנ יאשמח לעזור לאדם בעל רצון טוב :)

פורסם

איך נרשמים לגיבוש צוללות?

מה זה דורש?

אני פרופיל 97, קבא 52 דפר 70- נראה מתאים?

פורסם
  • מחבר

אם אני לא טועה (ואל תתפוס אותי בזה) צריך קב"א 54.

זאת אומרת, עוד לפני שזומנת לצוללות סביר להניח שיזמנו אותך לטיס (שם צריך קב"א 54 ומעלה)

אפשר להגיע לשם גם דרך יום סיירות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים