עבור לתוכן

האם ניתן להתקין מערכת הפעלה זהה על שני דיסקים קשיחים?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

המחשב שלי (חלונות 7) נמצא כרגע בתיקון במעבדה.

מתברר שהדיסק הקשיח נפגם. מאחר והרכיב (ולמעשה המחשב כולו) עדיין באחריות, הובטח לי שאקבל מהיצרן דיסק חדש.

אחרי התייעצות עם הטכנאי, החלטתי לרכוש דיסק קשיח נוסף, כך שבסופו של דבר יהיו לי במחשב שני דיסקים. על אחד תהיה מערכת ההפעלה והתוכנות, והשני יכיל בעיקר מידע ותכנים.

כעת אני שוקל את האופציה להתקין את מערכת ההפעלה על שני הדיסקים. מצב כזה יאפשר לי להמשיך לעבוד עם המחשב, גם אם אחד הדיסקים יקרוס (כפי שקרה עכשיו). ואז במועד שיהיה לי נוח, אוכל לטפל בדיסק שנפגם.

אינני מבין הרבה במחשבים, אך נראה לי שטכנית דבר כזה אפשרי.

השאלה אם מדובר באמת במהלך חכם, או שמערכת הפעלה כפולה , רק עלולה לגרום לכל מיני התנגשויות ובעיות אחרות.

אשמח לשמוע את חוות דעתם של המומחים.

תודה רבה

פורסם

אם יש לך 2 דיסקים אתה יכול להפעיל RAID 1 ברמת מערכת ההפעלה שזה אומר שהמידע על 2 הדיסקים משוכפל כל הזמן. מדובר בשיטה לא חסכונית משם שאם יש לך 2 דיסקים של 1TB כ"א למעשה יש לך נפח של 1TB. אבל מבחינת אמינות זה מעולה משום שבקריסת דיסק החומר נשאר.

קבל קצת חומר:

http://www.overclockers.com/setting-up-os-raid-with-windows-7-ultimate/

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה, zelig192

מצטער, אבל לא הבנתי את הסברך. אני די נוטה להסתבך בדברים טכניים כאלה.

גם המאמר בלינק שצירפת לא תורם הרבה, היות והאנגלית שלי חלשה.

הרעיון שהצעתי בפתיח נראה לי הרבה יותר פשוט. האם כדאי לנסות זאת, או שזה רק יגרום לי ליותר צרות מאשר תועלת?

פורסם

אתה תוכל להמשיך לעבוד על מערכת ההפעלה השניה אבל כל המידע שלך יהיה על הדיסק הפגום (לא הבנתי מה עשית בזה) .

פורסם

יש לך 2 שיטות:

א. להשתמש ב RAID1 - בעיקרון אתה לוקח 2 דיסקים ומעלה ומשלב אותם לדיסק אחד בנפח של הנמוך ביותר (כלומר 2 דיסקים של 1TB יתקבלו כ 1TB, או 2 דיסקים של 1TB ודיסק של 2TB גם כן יתקבלו כ 1TB וכו'). לאחר שאתה מקבל "דיסק משולב" אחד - כל מידע שנכתב אליו, נכתב לכל הדיסקים.

כלומר אם תעשה RAID1 על 2 דיסקים של 1TB - תקבל דיסק אחד של 1TB שבו תוכל להתקין את המערכת ההפעלה ואת שאר המידע. ברגע שאחד הדיסקים קורס יהיה לך העתק מדויק על ההארד-דיסק השני (כלומר יהיו לך שני הארד-דיסקים זהים לחלוטין, שרק אחד תקול) וכך תוכל להמשיך בעבודה. החיסרון הוא שאתה מאבד נפח.

ב. להשתמש בדיסק אחד למערכת ההפעלה ואז לבצע Image - שזהו מן העתק של ההארד-דיסק, ואז לשחזר את ה Image על ההארד-דיסק השני. אח"כ תוכל להמשיך כרצונך; קשיח מס' 1 יהיה מערכת ההפעלה וקשיח מס' 2 יהיה מידע. - החסרון הוא שלא תקבל העתק מדויק בזמן אמת, אלא העתקים ספצייפים בזמנים מסויימים שבהם החלטת לבצע Image (מן "גיבוי"). היתרון - לא תאבד נפח.

אני הייתי הולך על האופציה השניה ומבצע Image כל חודש נניח.

פורסם
  • מחבר

zelig192

אנסה להסביר לך את ההיגיון שעומד מאחורי הרעיון שהצעתי.

עקרונית יש לי כוננים חיצוניים, שעליהם אני מגבה את התכנים. העניין הוא שהגיבוי הזה לא מתבצע כל יום וגם לא כל שבוע, אלא מדי פעם בפעם.

במצב כזה, כאשר הדיסק נופל במפתיע (כפי שקרה כעת), סביר להניח שיהיו בו תכנים בלתי מגובים, שאותם אולי אצליח עוד לשלוף, אם אוכל להעלות את מערכת ההפעלה מהדיסק השני.

וכך כאשר הכול כבר שמור ומגובה, אביא את המחשב לתיקון במעבדה, בלי לחץ ובזמן שמתאים לי.

-LosNir-

אינני חושב שאף אחת מהשיטות שהצעת עשויות להתאים לי.

כפי שהסברתי קודם, ממילא אני מגבה את התכנים על כוננים חיצוניים.

אימאג' אני נוהג לעשות מדי פעם, אבל לא על התכנים, אלא רק על מערכת ההפעלה והתוכנות המותקנות. גם האימאג' עצמו נשמר על כונן חיצוני, שלא ילך לאיבוד במקרה של התרסקות המחשב.

אני בכל זאת חושב שהרעיון שלי עשוי להיות היעיל ביותר, רק השאלה איך ליישם אותו.

האם להתקין את מערכת ההפעלה פעמיים (על כל אחד מהדיסקים), או שלבצע התקנה רגילה על דיסק אחד , ועל השני להעלות אימאג' של התקנה זו (או כל אימ אג' אחר שעדיין שמור אצלי)

פורסם

אם הבנתי אותך נכון, אתה רוצה לעבוד על הארדיסק אחד ובמידה והוא קורס, אתה עובר להארדיסק השני בזמן שהראשון במעבדה.

אתה עושה את זה לא בגלל שאתה צריך גיבוי אלא רק בגלל שאתה רוצה להמשיך לעבוד כרגיל במחשב ולא לקטוע רצף עבודה.

טכנית אני מאמין שזה אפשרי להתקין שתי מערכות מחשב על הארדיסקים שונים (אפשר להתקין מערכות שונות בודאות ואז לבחור כשהווינדוס עולה)

השאלה למה לך?

התקנת ווינדוס שבע זה עניין של דקות ספורות. הלך לך הארדיסק אתה מפעיל מחשב ומתקין וינדוס על ההארדיסק השני

אם העניין בלעשוות העתק מדויק אז RAID1 וגמרנו עניין.

בנוגע לגיבויים, אין בפי לציין כמה חשוב לעשות זאת בזמן מדיוק. אין משהו יותר גרוע מלקום בוקר אחד ולגלות שהלך לך מידע שעמלת עליו שעות או במקרה גרוע מידע שאינך יכול לשחזר.

הצעה שלי תרשום ביומן פעם בחודש לעשות גיבוי מלא לתכנים שלך. תכנים חשובים כגון עבודות ודברים שעמלת עליהן רבות לגבות בהארדיסק נפרד מיידית או על איזה DOK.

פורסם
  • מחבר

רגע אחד, ravenclock

אתה מציע פה אפשרות שלמעשה לא חשבתי עליה.

על פי דבריך, אם הדיסק (שעליו מערכת ההפעלה) נופל, המחשב יפנה אל הדיסק השני ואז מה? הרי אין עליו מערכת הפעלה. אם כך, מה יופיע אצלי על המסך? התפריט של לוח האם שבד"כ מופיע לפני עליית ווינדוס? והאם לשם אני יכול לשחזר אימאג' שיצרתי?

לגבי הנושא של הגיבויים, האמת היא שאין לי הרבה עבודות כאלה שעליהן אני עמל זמן רב. ואם כבר יש דבר כזה, אז אני דואג לגבות אותו באופן מיידי.

אבל עקרונית כן, באמת כדאי להקפיד יותר על גיבויים תקופתיים.

למעשה בנורטון גוסט קיימת אופציה כזו ,שעושה את פעולת הגיבוי אוטומטית ובאופן מסודר. הבעיה היא שאני די נוטה להסתבך עם התוכנה .

פורסם

קוראים לזה ביוס, אתה יכול לעשות משם בוט מדיסק ולהתקין חלונות בנוגע לאיימאג' מאמין שגם כן אך אינני יודע מעולם לא התעסקתי עם איימג'.

אני אישית מתרחק מכל דבר הקשור ל Symantec (החברה של נורטון גוסט) ניתן למצוא בשוק תוכנות אשר יעשו את העבודה טוב יותר.

בנוגע לגיבויים אם כך פשוט תכתוב ביומן פעם בחודש גיבוי ואתה מסודר.

אגב אתה מודע לזה שגם אם יהיו לך שני הארדיסקים עדיין ישנן בעיות במחשב אשר ימנעו ממך עבודה המשכית כגון לוח אם תקול/ ספק כוח שרוף ועוד אלף ואחד אופציות. אני אומר את זה לא כי זה בטוח יקרה לך אלאבשביל להבהיר שמחשב כמו כל דבר אלקטרוני נוטה להתקלקל. הארדיסק עד כמה שהוא דבר רגיש הוא רחוק מלהיות מוצר אשר יהרס לך כל שני וחמישי ולרוב מערכת הSMART (מנגנון בדיקה פנימי בהארדיסק) גם תודיע לך מראש על בעיה בו (לרוב, לא תמיד אז אל תסתמך על זה) פשוט צריך לקחת דברים בפרופורציה :)

פורסם
  • מחבר

כן, כמובן שזה ביוס :kopfpatsch:

חוץ מנורטון גוסט, יש לי גם ארכוניס, אבל גם היא לא ממש פשוטה וידידותית למשתמש.

לשניהם יש דיסק הפעלה שמשם ניתן להעלות את התוכנה, גם אם ווינדוס נופל.

כמובן שאין ביטוח במאה אחוז, ואם הלוח, המעבד או כרטיס המסך נדפקים, אז לא יעזרו גם חמישה דיסקים קשיחים.

ובכל זאת, שני דיסקים מעניקים יתרון מסויים על המצב שבו הייתי קודם. ההשערה שלי היא שהדיסק נפגם בגלל שה-UPS לא מספק יותר גיבוי (אזלה הסוללה, כרגע אני שוקל לרכוש מכשיר חדש) ואז כל הפסקת חשמל, אפילו של חצי דקה, מפילה את המחשב.

יתכן מאוד שהדיסק ניזוק בגלל שהוא היה בתהליך של כתיבה. לעומת זאת, אם היה באותה עת דיסק נוסף, הוא לא אמור להיות מושפע מכך.

אגב גם טכנאי המעבדה שבו נמצא כעת המחשב, אמר שאם יש שני דיסקים שבאחד מהם מערכת ההפעלה ועל השני נמצא המידע (שאליו הוא פונה מרבית הזמן), אזי המערכת פחות מתאמצת.

לא יודע אם יש אמת בדבר, אבל מה שבטוח הוא שכעת יהיה לי נפח איחסון גדול יותר :P

פורסם

ביררתי בשבילך

ניתן להתקין שתי מערכות הפעלה זהות במקביל.

אני עדיין חושב שזה לא כדאי.

אפשר לדעת איזה הארדיסק נדפק? הכוונה לחברה ודגם

פורסם

Bariko, העניין מאוד פשוט ולמעשה את התשובה קיבלת פה כבר מספר פעמים.

אתחיל בזה שאומר שגם לדעתי הפתרון שאתה מחפש הוא מסורבל ולא יעיל. זה פשוט לסבך משהו שניתן לעשות בצורה הרבה יותר פשוטה, יעילה ואמינה.

הפתרון המומלץ הוא RAID1 (בתנאי שלוח האם שלך תומך בכך). כמו שהוסבר זהו מערך של דיסקים לצורכי יתירות. כלומר, כל המידע נכתב פעמיים, עותק אחד על כל כונן. במקרה שאחד הכוננים כושל, הכונן השני ממשיך לתפקד וכל שעליך לעשות הוא להחליף את הכונן התקול בחדש וזהו. מלבד ההגדרה הראשונית אין צורך שתתעסק במערך. שים לב שזהו מערך שנועד ליתירות ולא לגיבוי, כי בדיוק כמו שעותק אחד של המידע נכתב על כל כונן, כך הוא גם נמחק ממנו. כך שמחיקה בשוגג של מידע מוחקת אותו מהמערך לגמרי.

אתה אומר שגם ככה אתה נוהג לגבות את המידע שלך לכוננים חיצוניים (שזה תמיד רעיון טוב והרגל נכון) אז כך שמבחינתך אין את הדאגה הזאת.

אגב, גם גיבויים להתקני האחסון החיצוניין שלך אתה יכול לבצע באופן אוטומטי בעזרת תוכנות שונות (ואף סקריפטים פשוטים).

פורסם

אגב, גם גיבויים להתקני האחסון החיצוניין שלך אתה יכול לבצע באופן אוטומטי בעזרת תוכנות שונות (ואף סקריפטים פשוטים).

ואז הוא משאיר את הכונן החיצוני שלו דולק כל הזמן וזה לא מומלץ!

פורסם

קודם כל הוא לא חייב, וגם אם נניח הכונן החיצוני נשאר מחובר כל הזמן, מה רע בזה?

ושנית התכוונתי להכין קיצור דרך לקובץ Batch קטן שבכל פעם שהוא מחבר את הכונן, הגיבוי יתבצע אוטומטית מהתיקיות הרצויות בלחיצת כפתור (או שתיים).

פורסם
  • מחבר

ravenclock

תודה על כך שטרחת לברר :yelclap:

בכל אופן אם אכן ניתן לבצע את ההתקנה במצב ביוס (כפי שהוסבר לי קודם), אז אולי באמת אין טעם שמראש יהיו שתי מערכות הפעלה.

לבקשתך, הדיסק שנפגם:

Samsung 1TB 32MB 7200RPM SATA II HD103SJ Spinpoint F3

About:blank

כרגיל, תמיד ההסברים שלך מלומדים ומקצועיים ברמה גבוהה :xyxthumbs:

מה שעל פניו נראה קל ופשוט למשתמשים מיומנים, לא בהכרח גם קל עבורי.

אם אתה מתכוון להחליף את הכונן התקול בחדש באופן פיסי, אז כבר בכלל אין על מה לדבר, כי אני לא פותח את המחשב בעצמי, ולא מתעסק עם רכיבי החומרה.

ממילא רוב התכנים שלי מגובים, כך שאין לי צורך בשיטה הזו של ה-RAID

לגבי גיבוי להתקנים חיצוניים- חומר שמאוד חשוב, שמור על שני כוננים חיצוניים. כך שאם אחד מתרסק, יש לי עדיין את השני...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים