עבור לתוכן

כמות זיכרון המנוצלת על ידי מערכת 32 ביט

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מניח שכבר דנו בזה / שאלו את זה בעבר....

יש לי במחשב 3GB של זיכרון DDR2. האם חלונות 7 בגרסת 32 ביט מזהה את כל הזיכרון ומנצלת אותו (ב - SYSTEM כתוב שיש לי 3GB, אז זה מזהה אותו, השאלה אם מנצל), או שלשם כך עליי להתקין מערכת של 64 ביט ?

באותו הקשר, אם אני שם 4GB, ויש לי מערכת 64 ביט, אבל התוכנות שמותקנות, כמו אופיס ושאר תוכנות, הן 32 ביט, האם תוספת ה - 1GB תהיה משמעותית ?

תודה !

פורסם

אני לא מבין גדול או מומחה בזכרונות, אבל מה שאני יכול להגיד לך בוודאות זה שמערכת 32 ביט יודעת לנצל עד 4GB של זיכרון RAM. מערכת הפעלה 64 ביט יודעת לנצל (לפי זכרוני) עד 2TB של זיכרון RAM, כך שאם אין לך יותר מ- 4GB אין טעם במערכת הפעלה 64 ביט.

בנוסף, ניתן להתקין תוכנות שעובדות על 32 ביט במערכת הפעלה של 64 ביט, אך ההפך לא ניתן (תוכנות שעובדות על 64 ביט על מערכת הפעלה של 32 ביט). כל תוכנה של 32 ביט שתתקין על מערכת הפעלה 64 ביט (או מערכת הפעלה 32 ביט לצורך העניין) תדע לנצל עד 4GB מזיכרון ה- RAM המותקן במערכת.

ולשאלתך, Windows 7 32-bit יודעת לנצל עד 4GB זיכרון. אם יש לך 3GB ותוסיף עוד 1GB ייתכן ותרגיש שיפור קל, אבל לא בתוכנות כמו אופיס אלא בתוכנות קצת יותר כבדות מזה שדורשות יותר משאבים.

פורסם

פרטים מלאים תוכל למצוא בסטיקי שנפתח לכך בפורום Windows (הדיון מועבר לשם).

כמו כן לא מדובר בכל מערכת 32 סיביות אלא בעיקר במערכות Windows 32 סיביות.

בקצרה:

1. כן. המערכת תזהה ותנצל את כל נפח הזכרון.

2. אם אתה עובד עם תוכנת 32 סיביות במערכת 64 סיביות התוכנה תעבוד בשכבת ה-32 סיביות של המערכת ותהיה כפופה לכל מגבלות הזכרון של סביבת 32 סיביות (בעיקר יכולת של כל תוכנה לנצל עד ל-2GB של זכרון ולא יותר).

לשאלתך האחרונה. להוסיף סתם זכרון לא נותן כלום. זכרון יש להוסיף רק אם דפוס השימוש הנוכחי שלך קרוב או חורג מניצול נפח הזכרון הפיסי המותקן. אם לדוגמה גם בשימוש הכי תובעני שלך (במקרה של שימוש משרדי הכוונה היא כאשר כל התוכנות שבהן אתה משתמש בשגרה פתוחות במקביל) אתה עדיין לא מגיע לניצול של נפח הזכרון הפיסי שמותקן לך במערכת, אז אין לך שום טעם להוסיף עוד זכרון כי זה פשוט לא ייתן לך כלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים