עבור לתוכן

אהלן! מחפש מידע לגבי יחידות פיתוח בצה"ל שש&#150

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, שמי עמרי אני תלמיד כיתה י"ב שכמובן מתגייס בשנה הבאה,

אני יודע שאני קצת אדיש ונזכרתי מאוחר אף עדיף מאוחר מלעולם לא וכבר באמת שאין לי אופציה אחרת.

שמעתי על מגוון מסלולים \ פרוייקטים שאפשר להתגייס אליהם במסגרת צה"ל העוסקים בפיתוח,

כגון סיגמא, גמ"א, פרוייקט להב (אני מצטער אם אני טועה בשמות והאם מדובר בראשי תיבות אבל מה שאני רושם זה רק משמיעה).

חבר שלי נבחן לסיגמא והתקבל, בעקבות כך גם אני רציתי להתגייס לשם כי אפשר להגיע ליחידות פיתוח אבל איחרתי את המועד.

עכשיו אני קצת מבולבל, אני לא יודע לאיזה יחידות אני יכול לפנות בכלל ואיזה פרוייקטים קיימים, אני מרגיש כאילו

יש מליון ואחד דברים שלא שמעתי עליהם ואני בכלל לא מכיר, והייתי שמח אם תשפכו קצת אור על הדברים כפורום "טכנולוגי" למדי.

מבחינת נתוני קבלה אני מאמין שאעבור כל סף כי יש לי ציונים גבוהים כמעט בכל המקצועות, אני מגביר פיזיקה ואלקטרוניקה 10 יח' בציונים יפים,

מתמטיקה 5 אנגלית 5 וכו' ולהתקבל כנראה ולא תהווה בעיה. (סליחה על חוסר הצניעות).

הייתי שמח אם תספרו לי על יחידות מעניינות ומועילות ששמעתם עליהם,

לגבי מי שמציע עתודה, חשבתי על זה ולא, אני רוצה לעשות צבא כמו כולם ולהמשיך קבע לזמן קצר.

תודה לכולם!

שכחתי להוסיף:

פרופיל 97 (סעיף ראייה)

קב"א 56

דפ"ר 90

פורסם

לא כאן - בפורום ציבורי - יש לאויב עיניים ואוזניים - על בטחון שדה שמעת - ואם לא אז הגיע הזמן שתשמע

בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה בכל דרכך ושירות פורה ומהנה (אני הייתי לוחם)

פורסם

לא כל הדברים מסווגים והבן אדם בסופו של דבר שואל מה האופציות שלו להגיע ליחידות כאלה.

בעיקרון זה קצת בעייתי שנזכרת מאוחר, אם אתה בכל זאת רוצה להגיע לחיל מודיעין בדרכים הרגילות אולי האופציה היחידה שלך היא לעשות דח"ש של שנה (בד"כ עי שנת שירות).

כמובן שאתה יכול בכל זאת לשלוח ליחידת איתור שלהם קורות חיים שלך ואולי הם ימצאו לך משהו.

חוץ מזה אתה יכול להתמיין למסלולים של בסמ"ח, שיש שם כל מני תפקידים, בהם פיתוח במסגרת מה שמוכר כממר"ם, אבל זה כולל שנתיים וחצי קבע + חצי שנה קד"צ.

אבל עם פרופיל 97 אף חיל לא יוכל לקחת אותך לתפקיד עורפי חוץ מחיל מודיעין.

פורסם

קשרים אישיים, זה בערך הדבר היחיד שיתן לך אפשרות להגיע ליחידות האלו אם פספסת את המיונים.

אתה יכול, כמו שהסבירו לך כאן, לשלוח מכתבים למדורי האיתור הרלוונטיים, סיכוי ההצלחה לא מאוד גדול אבל אין לך מה להפסיד.

אופציה אחרת היא עתודה אקדמאית, אבל גם כאן נשמע כאילו פספסת את הרכבת (אלא אם תעשה דח"ש של שנה ותערך בהתאם).

חשוב לציין שעם הנתונים שלך צה"ל יהיה מעוניין לשלוח אותך בראש ובראשונה לתפקיד לחימה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים