עבור לתוכן

גילוי נתונים במעגל

Featured Replies

פורסם

מצאתי צופר (רמקול) של אזעקה של מחסן, זה רמקול (חזק, אזעקה), ויש שם גם אורות (לדים) שנראים כאילו פועלים בסדר מסויים שעושה אור של אזעקה....

הקיצור, פירקתי את זה וניסיתי לחבר לזה 3V, וזה לא עבד, הלדים לא נדלקו והרמקול גם לא. כשחיברתי את ה 3V ישר ללדים (כל אחד בנפרד) הם כן עבדו, הם בסדר.

עכשיו אני מפחד לחבר לזה לדוגמא 12V, כי אולי זה ישרוף תלדים..

יש שם קבל של 25V 1000uF, זה אומר שאמור לעבור שם 25V? אני לא יודע כמה להעביר כדי שזה יעבוד, ואני נורא רוצה לגרום לזה לעבוד (בלי שום סיבה מיוחדת)...

האם יש סיבה לפחד להעביר שם מתח עד ל25V? כי הקבל הרי ישמור על המערכת... אז אני לא יודע אם צריך לפחד לחבר לזה 12V (או יותר), מפחד על הלדים ואולי הרמקול יקרה לו משהו...

קיצור: מה דעתכם?

פורסם

קודם כל אל תחבר מתח ישר למעגל, זן דרך טובה לשרוף אותו... ואל תעביר 25V זה המתח המקסימלי של הקבל לא של המעגל.

ויש מצב שמה שמפעיל את הלדים זה איזה בקר מסויים, הכי טוב שתתן תמונה של המעגל ונוכל לתת תשובה מפורטת יותר.

פורסם
  • מחבר

חבר שלי שמבין אמר לי שברוב המערכות האלה עובר 12V, ניסיתי וזה באמת מדוייק.

אגב, יש לי שאלה, אם כבר נכנסת...

יש רכיב שמחברים לו פלוס ומינוס, והוא לא מחבר בניהם, וכשמחברים למקום שלישי לדוגמא (רכיב עם 3 רגליים) מתח, או זרם.. הוא מחבר בין הפלוס והמינוס עד לניתוק?

יענו: במידה ויפעילו את האזעקה, היא לא תסגר עד שלא ינתקו את החשמל למערכת אזעקה (תאורטית)?

בצורה מהירה: אני רוצה לגרום לאזעקה לפעול עד לכיבויה במידה והיא עולה על "גנב".

פורסם

ברכיב מיתוג אלקטרוני בסיסי (ויש הרבה כאלה : טרנזיסטור, FET, SCR, SSR . . ) יש 2 כניסות שביניהם עובר הזרם, וכניסה שלישית לפיקוד. יש כאלה שמחברים את הזרם כשהם מקבלים מתח לפיקוד, יש כאלה שעובדים הפוך

אבל כולם חוזרים למצב ההתחלתי כשהזרם מתנתק

מעגל יכול להכיל כמה כאלה, שביחד יכולים להינעל. שילוב כזה נקרא שער לוגי, ושילוב של שערים נקרא מעגל לוגי. באזעקה יכול להיות מעגל לוגי שבנוי כך :

רכיבים 1 ו 2 בנויים כך שהם מחברים את הזרם כשהם מקבלים פיקוד

רכיב 3 הוא הפוך, מנתק את הזרם כשהוא מקבל פיקוד

קו מתח שיש בו תמיד מתח מגיע לרכיבים 1 ו 3

יציאת הזרם של 3 מחוברת לכניסת הזרם של 2

יציאת הזרם של 1 מחוברת לפיקוד של 2

יציאת הזרם של 2 מחוברת לפיקוד של 1 ולרמקול / אורות של האזעקה

גם החיישן (מצלמה, חיישן דלת וכו) מחובר לפיקוד של 1

המקשים שעליהם מקישים את הקוד לכיבוי האזעקה מחוברים לפיקוד של 3

בהתחלה האזעקה מחכה בשקט, כשהמתח מגיע ל 1 (ולא עובר ב 1 כי 1 מכובה) ול 3 (וממנו ל 2, אבל לא ממשיך כי 2 מכובה)

החיישן תפס פורץ, ושולח פיקוד ל 1

1 נדלק ומעביר זרם לפיקוד של 2, ולאזעקה

2 נדלק ומעביר זרם לפיקוד של 1

עכשו גם אם סוגרים את הדלת או חותכים את החוט של החיישן, 1 עדיין מקבל פיקוד מ 2 וממשיך להפעיל את האזעקה ואת 2. המעגל נשאר תקוע במצב הזה

כשאתה מקיש את הקוד הנכון בלוח המקשים מגיע פיקוד ל 3

3 (הוא עובד הפוך : פיקוד גורם לכיבוי) מתכבה ומכבה את 2

2 מתכבה ומכבה את 1

אחריי שהקשת את הקוד והפעלת את האזעקה מחדש, הפיקוד ל 3 מנותק והוא נדלק שוב

האזעקה מחכה שוב לפריצה כש 1 ו 2 מכובים ו 3 מחובר

פורסם

יש הרבה מאוד רכיבים שונים ליצירת שער כזה, בדרך כלל אלה לא רכיבים מעגל אלא ציפ שיש לו כניסות (מהחיישן, מהמקשים של הלוח וכו) ויציאות (לרמקול, לפליקר של האזעקה, ללדים בלוח מקשים, לצפצוף שיש בלוח מקשים כשאתה מקיש משהוא וכו)

הציפ הזה מכיל את כל השערים של כל הפעולות : איפוס, הפעלת האזעקה, הדלקת וכיבוי המנורה בפליקר, בדיקה שהקוד שאתה מקיש נכון . . . . בתוך רכיב אחד

פורסם
  • מחבר

זה כנראה חלק שמאוד קשה למצוא, הוא יודע מידי ספציפי בפעולתו ואני מאמין שחהברות מייצרות אותו בשביל עצמן.

אז אולי כדאי לי פשוט לבנות בעצמי, אפשר לדעת באיזה טרנזיסטורים עלי להשתמש?

פורסם

בדרך כלל עושים את החלק הזה על בסיס חלקים סטנדרטיים : יש ציפים שניתנים לתכנות (EPROM) וציפים לוגיים פשוטים שיודעים "להריץ" אותם. מתכנתים את המעגל הלוגי שרוצים לתוך ה EPROM (אם אתה לומד אלקטרוניקה בבית ספר, זה נקרא "טבלת אמת") ומקבלים את המעגל שרוצים

בטכנולוגיה מיושנת יותר, קיימים שערים לוגיים בסיסיים שניתן לבנות מהם כמו לגו את המעגל שאתה רוצה. השערים האלה מגיעים בציפים לוגיים מוכנים מראש, מסוגים TTL שעובד ב 5 V (המספרים אל הציפים מתחילים ב 74) ו CMOS שעובד במתחים שונים (המספרים אל הציפים יכולים להיות שונים, חלק מתחילים ב 40)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הצלחתי להשיג לוח בקרה של אזעקה ביתית, זה התחבר לבטריית 12V שכבר לא פעילה, ופיוז מג'ומפר.

בכל מקרה, יש לי מערכת עכשיו.

יש שם כמות אדירה של נגדים, ומלא רכיבים.

אני אנסה לקחת תמונה, אבל נכון לעכשיו זה נראה לוח ממש ממש מסובך, עם מלא יציאות וכניסות של חוטים.

ורכיב אחד ענק שאין לי מושג מה הוא עושה.

עריכה: לא מדובר בלוח שמוצב בכניסה לבית עם הPAD מקשים לכתיבת הסיסמא, אלא מערכת הבקרה שיושבת במקום אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים