עבור לתוכן

שאלה| בקשר להחלפת ספק כח

Featured Replies

פורסם

אני משדרג את המחשב ומחליף בין היתר גם ספק כח.

קודם כל רציתי דעתכם על הספק הזה

‏Golden Tiger‎ - ‏Modular 600W With 12cm Fan (Retail)

Model‎ ‎ 600W with Modular Cables‎

‎ Specification‎ ‎ 1x12cm ball bearing FAN‎

‎ 20+4Pin plugs‎

‎ IDE 4pinx4pcs + Floppy 4 pins x1pcs‎

‎ 6P to 2 SATA 1 to 2 1pcs‎

‎ 8P to PCI-E6+2P 1pcs‎

‎ 6P to PCI-E6P 1pcs‎

בנוסף, רציתי לדעת אם כל ספק יתאים למחשב שלי או שיכול להיות שלא? ואם יש התקנה מיוחדת של ספק כזה או פשוט מיקומו במקום הקיים והפעלה רגילה של המחשב?

תודה מראש, תמיר.

פורסם

להתרחק. בנתיים יצא לי לראות אחד כזה רק מבחוץ, אבל הרכיבים בפנים (שרואים דרך המאוורר והפתחים) פשוט עלובים לגמרי וכך גם האיכות / אמינות הכללית שלו

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז בעקבות הפוסט עם החברות המומלצות, מה לגבי הספק הזה?

http://www.skypc.co.il/pl_product~ENP600AWT~24~0.htm

ושוב אני שואל, כל ספק יתאים לכל מחשב? או שלא בטוח? ויש התקנה מסוימת או שפשוט מחליפים ומפעילים את המחשב כרגיל?

שוב תודה.

פורסם

אוקי, אז בעקבות הפוסט עם החברות המומלצות, מה לגבי הספק הזה?

http://www.skypc.co.il/pl_product~ENP600AWT~24~0.htm

ושוב אני שואל, כל ספק יתאים לכל מחשב? או שלא בטוח? ויש התקנה מסוימת או שפשוט מחליפים ומפעילים את המחשב כרגיל?

שוב תודה.

לא שמעתי על ה NAXN שום דבר.

זה נראה כמו דגם ממש חדש. צריך לבדוק אם כבר יש עליו ביקורות ברשת.

פורסם

חיפוש באינטרנט על שם החברה : אם ספק כלשהוא דפוק, כנראה שלמישהוא לפניך כבר היו צרות איתו

רשימת חברות דפוקות של ספקים שאני מכיר : (! - להתרחק במיוחד)

CIDEV!, NeoTech!, EZCOOL, Topower, Zumax, L&C Technology, G&T Technology, IPS Technology, CODEGEN!, Super Power!, Colors-IT, Huntkey, G-PRO!, Tzag Elita!

לפי משקל : הספקים _הדפוקים ביותר_ שוקלים פחות מספקים טובים, אבל יש גם ספקים דפוקים ששוקלים כמו טובים אז זה לא ממש חד משמעי

פורסם

רק לידע כללי, אסור להכליל.

למשל לTopower ול-Superflower יש ספקי כוח מצויינים.

שאר החברות לא ידועות במיוחד, וחלק מהן אכן ידועות כיצרניות של ספקים ג'נריים.

למשל מסתבר שהבעיות שהיו לי לפני כמה חודשים עם המחשב נגרמו עקב ספק כוח של אנרמקס ליברטי, שבתקופתו היה אחד הספקים הטובים שאפשר היה להשיג, זה לא אומר שצריך להמנע מלקנות מוצרים שלהם כי למישהו אחד היתה בעיה עם אחד הדגמים של החברה.

קניתי עכשיו את האנרמקס פרו82+, ואותה המערכת עובדת מעולה, לפחות לפי הבדיקות שביצעתי.

למרות שאני נוטה להסכים לגבי המשקל, זה לא בהכרח פרמטר חשוב.

רוב המשקל בא מגופי קירור גדולים וכבדים מנחושת וכמובן השנאי. (או שניים בספקים מסויימים)

ספקי כוח יעילים מאד לא דורשים הרבה קירור ולכן לא ידרשו גופי קירור גדולים וכבדים לרכיבים. כך שלמרות שהספק עצמו עדיין מצויין, המשקל שלו יכול להיות נמוך משמעותית מספק "איכותי" אחר.

ע"ע Kingwin Lazer Platinum 550W

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=219

פורסם

עד עכשו ראיתי בעצמי ספק אחד של Topower (דגם Zumax ZU500W) והמעגל בפנים הוא כמו של ספק גנרי, מהיותר טובים (בטוח יותר טוב מ EZcool שמחזיק חודשים ללא בעיה אבל פתאום מתפוצץ ללא התראה מוקדמת ושורף לוח) אבל עדיין גנרי אם רכיבים אנורקסיים

משקל - בגלל מה שאמרת הוא לא מוחלט, אבל הספקים הקלים ביותר (CIDEV / NeoTech) הם כן דפוקים בוודאות, כי הם פשוט קופסה ריקה לגמרי אם לוח ריק וכמה רכיבים קטנים מולחמים פה ושם

פורסם

אני לא ניסיתי לסתור את מה שאמרת, כי לרוב זה נכון. פשוט הוספתי עוד מידע שאומר שאי אפשר להתייחס למשקל הספק שמשהו שמכריע אם הספק טוב או לא.

ואני גם לא אומר שהספקים האלה טובים, אבל לטופאוור היו בעבר דגמים טובים יחסית.

פורסם

פתיחת הספק והצצה פנימה. מה הגודל של הרכיבים ? מה כתוב אליהם ? יש במעגל מקומות ריקים בכניסת המתח (סינון הפרעות) או ביציאה (ייצוב מתח) ?

כנראה שלא תוכל לעשות את זה כשאתה קונה ספק בחנות

המקסימום שאוליי תוכל לראות אם תציץ דרך המאוורר זה הגודל של השנאי ושל הקבל הקרוב ביותר אליך וצלעות הקירור

שנאי קטן (בגובה 1/4 מהספק) דיי אומר שהספק דפוק, אבל שנאי בינוני (בגובה 1/2 מהספק) יש גם בספקים טובים וגם בלא טובים

קבל לא אומר כלום, יכול להיות שהספק דפוק ובמקרה יש לו קבל גדול או שהספק איכותי אבל הקבל שאתה רואה לא שייך למסילות העיקריות אז הוא קטן

צלעות קירור של רוב הספקים הדפוקים החדשים נראות כמו T T מאלומיניום דק (העובי בחלק מהמקומות של העמוד האמצעי של ה T הוא 1 ממ או פחות), שמרוב שהוא דק הוא לא ממש מעביר את החום מהרכיבים. אבל יש הרבה ספקים גנריים שהקירור שלהם נראה יותר רציני, והרבה ספקים טובים שהקירור שלהם נראה כמו פלאטת אלומיניום ישרה (אבל יותר עבה מ 1 ממ) אם קצה חתוך בצורת מסרק (כי הם לא צריכים יותר מזה) אז זה לא חד משמעי

פורסם

אם תפתח כמה ספקים גנריים ואיכותיים אתה תוכל למצוא לעצמך סימני זיהוי אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים