עבור לתוכן

רשת אלחוטית איטית - ניסיתי את כל הפתרונות ה&#1

Featured Replies

פורסם

הרשת האלחוטית בבית שלי איטית באופן בלתי נסבל - מהירות מרבית בד"כ 1-1.5 מ"ב/שניה עם פרצים לעיתים נדירות של 2 מ"ב/שניה.

אי אפשר להזרים וידאו HD (מה שדורש קצב העברה של כ-1.5 מ"ב/שניה).

החלפתי את הראוטר שקיבלתי מבזק בראוטר טוב יותר - TP-LINK WR1043N הקושחה היא העדכנית ביותר 3.12.2 Build 100820 Rel.41891n

השרת/HTPC מחובר לראוטר בחיבור קווי (CAT5). המחשבים ברשת האלחוטית הם מחשב נייד של לנובו, אסוס EEE901 (שניהם עם כרטיסי g) ומחשב נייח שניסיתי אותו עם שני כרטיסי רשת (אחד g והשני n). השינויים היו זניחים. האיטיות היא בין כל שני מחשבים בנפרד ולא רק בין שני מחשבים ספציפיים.

השרת מריץ fedora ושיתוף הקבצים דרך samba. הנייח והנייד מריצים Win7 חוקיים ומעודכנים.

ניתקתי את הטלפון האלחוטי שנמצא כחצי מטר מהנתב - ללא הועיל.

הערוץ נבחר אוטומטית - אין רשתות אלחוטיות בסביבה שעובדות על הערוץ שאני משתמש בו (4) - אני אמשיך ואנסה ידנית את כל הערוצים...

ההצפנה היא WPA2, אני לא מתכוון לעבוד בלי הצפנה.

ניסיתי לשנות מ-mixed mode ל-801.11n בלבד, רק החמיר את המצב והוריד משום מה את הקליטה מ-100 ל-83%.

פורסם

מה המרחק? כמה קירות יש בדרך? יש התקני BLUETOOTH בסביבה?

פורסם

אולי נשמע קצת מפגר - אבל ניסית קודם כל בחיבור קווי באופן זמני? אולי הבעיה היא לא ברשת האלחוטית בכלל (אבל כן ברשת) אלא בעיית קינפוג.

פורסם
  • מחבר

המרחק אפסי, יש קיר וחצי בדרך, אין התקני שן-כחולה פעילים באיזור.

אני אנסה חיבור קווי (אני אחבר את ה-eee ישירות לנתב).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הבדיקה התעכבה מעט כי לא היה לי זמן להתעסק עם המחשבים.

החלפתי את מערכת ההפעלה על השרת ל-Ubuntu 10.04 (עקב בעיות עם הפדורה) - ללא שיפור.

בחיבור קווי (לנובו והשרת) העברת קבצים היא בקצב של 6-7 מ"ב/שניה. באלחוטי הקצב הוא 0.8-1.6 מ"ב/שניה, כאשר ההעתקות נקטעות באמצע לאחר מס' דקות וסרטים ב-HD כאמור מקרטעים קשות.

פורסם

שאלה - ב-מ״ב אתה מתכוון ל-MB/s או ל-Mbps?

פורסם

שאלה - ב-מ״ב אתה מתכוון ל-MB/s או ל-Mbps?

אין הבדל בינהם, לא ? זה סוג של קיצור.

השאלה היא אם הוא מתכוון לMbit או לMbyte.

פורסם

יש הבדל גדול - פי 8. ה-B הוא עבור byte וה-b עבור bit.

פורסם

יש הבדל גדול - פי 8. ה-B הוא עבור byte וה-b עבור bit.

לא הבנת מה אמרתי, אני יודע מה ההבדל בין ביט לבייט.

פשוט אתה כתבת את השם, ואת הקיצור שלו, כשבעצם התכוות ל2 הגדרות שונות.

כמו שיש MBIT\s ויש גם MBYTE\s.

כשה "\s" הזה בעצם מייצג את הPer second. (ps(

פורסם

ייצוג של byte הוא B

ייצוג של bit הוא b

welcome ;)

אוייש הזכיר לי ישר אלגברה בוליאנית LOL

פורסם

ניסית לבצע העברה ממרחק אפס, נגיד מטר וחצי מהראוטר?

תשתמש באחד מהתדרים 1/6/11 לפי השכיחות שלהם באיזורך, ובהם בלבד בינתיים.

פורסם

ייצוג של byte הוא B

ייצוג של bit הוא b

welcome ;)

אוייש הזכיר לי ישר אלגברה בוליאנית LOL

באמת זכרתי משהו כזה, תודה :)

פורסם

אני די בטוח שהוא התכוון MB/s.

פורסם

קיר וחצי זה הרבה בעיקר אם יש רשתות בתוך הבטון . אם יש לך smartphone של android אתה יכול לבדוק עם אפליקציה שנקראת wifi-analyzer מי באיזור ועל איזה תדר,מה העוצמה של רשתות ספציפיות(זה חלון אחר) וככה אפשר לבדוק מיקומים שונים בבית וככה למקם את האנטנות במקומות אופטימאלים . אפשר גם במחשב עם netstumbler שיש לו בערך את אותה פונקציונליות. אולי יהיה כדאי לך להחליף תדרים אם השכנים שלך חופפים.

אני פעם בדקתי בחדר שינה שזה מרחק סביר עם קו בלתי ישיר וקיבלתי כ 30mbps שזה בערך 2.5MB/s . לא מומלץ להסתמך על רשת אל-חוטית לHD .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים